چهارم بهمن ماه سالجاری مصوبه ای در هیات وزیران تصویب شد در مورد چگونگی استفاده از صندوق های مکانیزه فروش که بر اساس آن مقرر شد، به واحدهای صنفی که از این دستگاه ها استفاده کنند، 10 درصد تخفیف مالیاتی ارایه شود.
وایمکس نیوز - بلافاصله پس از تصویب طرح صندوق مکانیزه فروش توسط هیات وزیران، اتاق اصناف اعلام کرد که در راستای ماده 121 قانون پنجم توسعه، در قالب طرحی با عنوان طرح باران تمام واحدهای صنفی به صورت رایگان مجهز به صندوق مکانیزه فروش خواهند شد.
اما چند روز پس از اعلام رسمی اتاق اصناف، به دلیل شبهات و ابهاماتی که در تامین بخش نرمافزاری و سختافزاری این طرح وجود داشت، توسط فعالان صنف فناوری اطلاعات زیر سوال رفت و مسوولان تشکلهای صنفی به خصوص سندیکای تولیدکنندگان رایانه، سازمان نظام صنفی رایانهای و اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در جلساتی با رییس اتاق اصناف ایران خواستار شفاف سازی در این خصوص شدند.
در همین رابطه روز گذشته نشست خبری با حضور ناصر علی سعادت رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، آزاد معروفی عضو شورای مرکزی و رییس کمیسیون ساماندهی بازار سازمان نصر کشور، باقر بحری عضو شورای مرکزی و نایب رییس سازمان نصر تهران، حسین غروی رییس کمیسیون سخت افزار سازمان نصر تهران، محمد گلستانی مسوول کارگروه صندوق های مکانیزه فروش در کمیسیون سخت افزار نصر تهران، اصغر رضا نژاد دبیر سازمان نصر تهران و صائبه سلوکی سرپرست دبیرخانه سازمان نصر کشور برگزار شد که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
مخالفت با هر نوع از انحصار
در این نشست سازمان نظام صنفی رایانهای ضمن تاکید بر مخالفت با هر نوع انحصار در اجرای طرح اعلام کرد که تولیدکنندگان سخت افزار و نرم افزار کشور آمادگی مشارکت در اجرای طرح را دارند.
همچنین ناصر علی سعادت رییس نصر کشور در پاسخ به سوال فناوران مبنی بر چگونگی برگزاری مناقصه واگذاری تولید صندوقهای فروش گفت: این مناقصه توسط شرکت مدعی اجرای طرح برگزار شده و هیچ مبنای قانونی ندارد و در جلساتی که با اتاق اصناف داشتهایم، آنها امضای هرنوع قراردادی که منجر به انحصار شود را تکذیب کردهاند.
سعادت عقد هرنوع قرارداد انحصاری میان اتاق اصناف و هر مجموعه دیگری در خصوص اجرای طرح ملی تجهیز واحدهای صنفی به صندوقهای مکانیزه فروش را تکذیب کرد و آن را خلاف واقع و خلاف قانون دانست و گفت: طی جلساتی که با اتاق اصناف داشتیم، آنها امضای هرنوع قراردادی که منجر به انحصار شود را تکذیب کردند. اینکه یک مجموعه مدعی شود، پیرو قراردادی با اتاق اصناف کشور انحصار تامین صندوق مکانیزه فروش برای واحدهای صنفی بر عهده دارد. به طور قطع طبق قوانین ضد انحصار خلاف قانون است. اتاق اصناف نیز در جلسه مشترکی که داشتیم، امضای چنین قراردادی را تکذیب کردند به همین جهت لازم دیدیم در جهت آگاهسازی واحدهای صنفی و همچنین شرکتهای تولیدکننده صندوقها اطلاع رسانی کنیم.
حمایت سازمان از اجرای طرح صندوق مکانیزه فروش
سعادت رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور با بیان اینکه اجرای این طرح ضمن تسهیل فرآیندهای مالیاتی، گام بلندی در جهت شفاف سازی در اقتصاد کشور است، گفت: سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور از اجرای طرح ملی تجهیز واحدهای صنفی به صندوق های مکانیزه فروش حمایت می کند اما اعتقاد ما بر این است که باید مطابق با قوانین موجود عمل شود. در این زمینه میتوان به ماده 121 قانون برنامه پنجم توسعه، دستورالعمل ماده 169 مکرر قانون مالیات های مستقیم و ماده 19 قانون مالیات ارزش بر افزوده و ماده 71 قانون نظام صنفی استناد کرد.
به بازی گرفتن تولیدکنندگان قدیمی صندوقهای فروشگاهی
رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در مورد فعالان و تولیدکنندگانی که سال ها در زمینه تولید نرمافزار، سختافزار و تجهیزات آن فعالیت میکنند، گفت: در سازمان نظام صنفی رایانهای، کارگروهی فعالیت میکند که بیش از 30 عضو دارد و همه از شرکتهای باسابقه این حوزه به شمار میروند.
وی اضافه کرد: شرکتهایی که صندوقهای مکانیزه فروشگاهی را که تاکنون در واحدهای صنفی وجود داشتند را تولید و عرضه کردند. اینها بازیگران اصلی این بخش از صنعت فاوا محسوب میشوند و ایجاد انحصار موجب نابودی این فعالان قدیمی است.
سعادت به طور رسمی اعلام کرد و گفت: تولیدکنندگان صندوق های مکانیزه فروش که عضو سازمان نیز هستند آمادگی اضافه کردن هرگونه به روزرسانی که از سوی سازمان امور مالیاتی اعلام شود، را دارند.
سعادت بر فقدان انحصار در انتخاب مجریان طرح ملی تجهیز واحدهای صنفی به صندوق های مکانیزه فروش تاکید و گفت: تمام تولیدکنندگان نرمافزاری و سختافزاری صنف فاوا که عضو سازمان نظام صنفی رایانهای هستند آماده مشارکت در این طرح ملی هستند. این شرکتها و فعالان قدیمی در صورت لزوم امکانات لازم برای به روزرسانی محصولاتشان با استانداردهای سازمان امور مالیاتی را دارا هستند.سعادت با تاکید بر رعایت قوانین کشور گفت: در قانون برنامه پنجم توسعه که در آخرین ماه اجرای آن قرار داریم به طور مشخص در ماده 121 آن قید شده سازمان امور مالیاتی جهت شفاف سازی گردش مالی واحدهای صنفی استانداردهایی را برای صندوقهای مکانیزه فروش، تعیین کند. واحدهای صنفی نیز با اجرای این طرح به جای ارایه دفاتر مالی، گزارشهای استخراج شده از این صندوق ها را ارایه میکنند و مطابق با آن گزارشها موظف به پرداخت مالیات عملکرد یا مالیات بر ارزش افزوده میشوند.
تصویب لایحه کمتر از یک ماه پیش
او در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص جزییات و روند تصویب استانداردها، گفت: به تازگی در تاریخ 4 بهمن ماه لایحه نحوه استفاده، نگهداری و نظارت بر پایانه فروشگاهی به تصویب هیات دولت رسیده است که طبق آن تمامی مشاغل موضوع قانون مالیات های مستقیم و فروشگاه های زنجیرهای مکلفند، نسبت به ثبت درخواست دریافت شناسه پایانه فروشگاهی در درگاه عملیات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور و اخذ شناسه و مجوزهای لازم جهت نصب و به کارگیری آن برای هر پایانه فروشگاهی اقدام کنند. در اینجا هیچ اشارهای به تهیه صندوق مکانیزه فروش خاصی نشده بلکه مساله اصلی دریافت شناسه آن است.
اعتبار زمانی قرارداد سازمان نصر کشور با اتاق اصناف
سعادت خطاب به سوال خبرنگاری که انعقاد توافقنامه سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با اتاق اصناف در سالهای گذشته را یادآوری کرده بود، گفت: در زمان تصویب این قانون، توافق نامهای میان سازمان نظام صنفی و اتاق اصناف امضا شد. اما هر اقدامی منوط به تدوین استانداردها و تصویب هیات وزیران و اجراییسازی آن بود که شاهد هستیم که به تازگی در چهارم بهمن ماه به تصویب رسیده است. ضمن اینکه توافق نامه امضا شده از نظر زمانی همچنان اعتبار دارد.
وجود 31 شرکت تولیدکننده رایانه
در بخش دیگری از این نشست، حسین غروی رام مسوول کمیسیون سخت افزاری سازمان نظام صنفی رایانهای گفت: تاکنون 31 شرکت که قابلیت انجام چنین کاری را دارند در کارگروه احصا شده اند اما بخشی دیگر از شرکت ها هنوز عضو سازمان نظام صنفی نشده اند.
وی افزود: امیدواریم با تلاش هیات مدیره سازمان و عضویت این دست از شرکت ها، بتوانیم در این عرصه بیش از پیش مطالبه گری کنیم.محمد گلستانی مسوول کارگروه صندوق های فروشگاهی در سازمان نظام صنفی رایانه ای نیز گفت: شرکت های مطرح شده سالهاست که در زمینه صندوق های فروشگاهی کار می کنند و اینطور بگویم که کارهای انجام شده تا حال حاضر مانند تجهیز بالای 80 درصد رستوران های کشور به صندوق مکانیزه فروش توسط همین شرکت ها انجام شده است.
منبع : فناوران