سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴

موج سواری اپلیکیشن ها در دریای انتخابات

سياست - انتخابات

سه شنبه ۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۸:۰۰


در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی، استارتاپ های ایرانی هم دست به کار شده اند و محصولاتی را مرتبط با بحث های روز و داغ انتخاباتی عرضه کرده اند.

وایمکس نیوز - در این گزارش به بررسی دو اپلیکیشن که اخیرا در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات خبرگان راه اندازی شده اند می پردازیم.

 

 کاندیداها، با اپلیکیشن ساز پازلی رای جمع کنند
یک استارتاپ ایرانی امکانی را برای کاندیدهای مجلس فراهم کرده است که از طریق آن می توانند اپلیکیشن تبلیغاتی برای خود بسازند.
اپلیکیشن ساز آنلاین پازلی در آستانه انتخابات مجلس خبرگان رهبری و شورای اسلامی بسته ویژه ای برای نامزدها ارایه کرده است. مصطفی لطفی مدیر بازاریابی این شرکت در این باره توضیح داد: با ارایه امکان طراحی آسان و خودکار اپلیکیشن، به کمک کمپین های انتخاباتی آمده ایم.  
وی افزود: نرم افزارهای موبایل که به کاندیدها اجازه می دهد با رای دهندگان در سطحی شخصی تر متصل باشند و پیام شان را مستقیما از طریق موبایل آن ها، به دست شان برسانند. کاندید ها به واسطه نرم افزار موبایل انتخاباتی خود می توانند، برای مردم شناخت این که چه کسی هستند، به چه چیزی اعتقاد دارند، چرا ایستاده اند و چگونه برد آنها تاثیر مثبتی بر زندگی شان خواهد داشت را آسان تر کند.
مطابق آنچه که در وبگاه رسمی پازلی آمده کاندیدها می توانند با به اشتراک بیوگرافی شخصی و حرفه ای، تالیفات و سوابق خود به شناخت بهتر رای دهندگان کمک کنند و با بیان مواضع خود درباره مسایل کلیدی و مهم مانند آموزش و پرورش، بودجه، بازنشتگان، سربازی و ... اجازه دهند تا کسانی که هنوز تصمیم نگرفته اند، بفهمند کاندیدهایشان برای چه ایستاده اند و چرا باید از وی حمایت کنند. در عین حال با ایجاد یک پایگاه اصلی و بیست چهار ساعته برای تعامل و اطلاع رسانی آنی فعالیت ها، دست آوردها، اعلان ها، خبرها و موفقیت های خود را از سایر کاندیدها متمایز کنند و اجازه دهند رای دهندگان اخبارشان را راحت تر از قبل و از منبع اصلی دنبال کنند. تقویم انتخاباتی هر کاندیدا و بالا بردن مشارکت مردمی با در اختیار گذاشتن آدرس و اطلاعات مرتبط با هر رویداد هم از قابلیت های جانبی این اپلکیشن ها است.
برای ساخت اپلیکیشن می توان به puzzley.ir/appforcandidates مراجعه کرد.
 
اپلیکیشنی برای شفاف سازی
آزمایشگاه شبکه های اجتماعی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران نیز با هدف شفاف سازی عملکرد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نرم افزار مجلس گرافی را راه اندازی کرده است.
این سامانه یک کار پژوهشی دانشگاهی در حوزه شبکه های اجتماعی و پردازش متن است که تمامی اطلاعات مندرج در آن، از اسناد مجلس شورای اسلامی استخراج شده است.
در این سامانه عملکرد نمایندگان از منظر 6 شاخص مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار گرفته است که سه شاخص آن شامل «نظم حضور در صحن علنی مجلس بر اساس غیبت ها و تأخیرهای نمایندگان»، «نطق های پیش از دستور» و «تذکرات کتبی نماینده به هیات دولت» با تکنیک های پردازش زبان طبیعی، از متن صورت جلسات مجلس استخراج شده است.
استخراج سه شاخص دیگر شامل «تعداد طرح های ارایه شده توسط نماینده»، «تعداد طرح های امضا شده توسط نماینده» و «تعداد سوالات مطرح شده در کمیسیون ها» نیز از روی اطلاعات منتشرشده در سایت مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است.
در این سامانه برای هر نماینده یک صفحه شخصی ایجاد شده است که تمام فعالیت های وی در قالب نمودارهای متنوع به تصویر کشیده شده و با دیگر نمایندگان مقایسه شده است. 
اطلاعات مورد استفاده «مجلس گرافی» برای تحلیل شامل 350 صورت جلسه است که اولین جلسه آن هفتم خرداد 91 و آخرین آن سوم شهریور 94 بوده است.
یکی از گزارش های جالب توجه این سامانه، «کلمه گرافی» نطق های نمایندگان است به طوری که در این بخش، کلمات کلیدی صحبت ها با تکنیک های پردازش متن استخراج شده و کلمات، متناسب با تعداد رویدادشان در نطق نماینده با اندازه های متفاوت رسم شده اند. 
یکی دیگر از گزارش های «مجلس گرافی»، رتبه بندی نمایندگان بر اساس جمیع این 6 شاخص است که فعال ترین و غیرفعال ترین نمایندگان را به صورتی کاملا شفاف در معرض دید عموم قرار می دهد. 
در این سامانه همچنین، نمایندگان استان های مختلف نیز با یکدیگر مقایسه شده اند تا تصمیم گیری مردم برای قضاوت در مورد عملکرد نماینده شهرشان در مقایسه با شهرهای همجوار آسان شود.

این سامانه در یک گزارش، جمع بندی فعالیت متوسط نمایندگان استان ها را با هم مقایسه می کند تا فعال ترین و ضعیف ترین استان ها در امر قانون گذاری معرفی شوند.

 
منبع : فناوران

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو