مشترکان موبايل اين روزها بدون هرگونه تماس خارجي مشمول هزينههاي سنگين مکالمات بينالمللي ميشوند که در نهايت راهي جز پرداخت صورتحساب ندارند اما مقصر کيست؟
وايمکس نيوز- هوشمندي تلفنهاي همراه به همان ميزان که موجب رشد و توسعه بسترهاي ارتباطي جديد شد و راهي براي پيوستن به دهکده جهاني ايجاد کرد، اين روزها به همان ميزان گريبان مشترکان دائمي و اعتباري را در ايران گرفته است.
اگر جزو آن دسته مشترکاني هستيد که تا به حال با صورتحساب سنگين و هزينه تماسهاي خارجي نجومي مواجه نشدهايد، به خوش شانسي خود غره نشويد زيرا در نسلهاي جديد ارتباطي مبتني بر باند پهن، ترفندهاي بسياري براي گرفار کردن مشترکان موبايل وجود دارد.
نمونهاي از اين ترفندها برقراري مکالمات بينالملل با هزينه گران بدون اينکه مشترک موبايل در جريان باشد، است؛ يا به عبارتي مشترکان زماني متوجه وقوع امري غير عادي ميشوند که ديگر کار از کار گذشته و صورتحسابي چند صد هزار توماني روي دستشان مانده يا شارژي کلان از حسابشان پريده است.
با توجه به اينکه چشمهاي گرد شده بسياري از مشترکان را در زمان مشاهده صورتحساب پايان دوره انها به جهت مکالمات بينالملل شاهد بوديم، تصميم گرفتيم اين موضوع را از اپراتورهاي موبايل جويا شويم که چطور مشترکان بدون تماس خارجي، بايد هزينه مکالمات بينالملل بپردازند؟
در اغلب پاسخهاي فني اپراتورها گفته شد، اين قبيل مشترکان به واسطه نصب اپليکيشنهايي که در عمل بدافزار بودهاند، هک شدهاند.
نمونه بارز يکي از اين بدافزارها که برخي مشترکان ايراني را مصيبت زده کرده Mouabad است.
اين بدافزار که اغلب توسط کاربران اندرويد نصب ميشود به ظاهر برنامه مفيدي به نظر ميرسد اما در عمل بدون تعامل با مشترک به صورت مخفيانه اقدام به ارسال پيامک و برقراري تماس تلفني با شمارههاي ذخيره شده در بانک اطلاعاتي بدافزار مينمايد.
لذا زمانيکه مشترکان موبايل با ديدن صورتحساب نجوميشان از اپراتورهاي موبايل شکايت و اعلام ميکنند که هيچگاه با کوبا، سائوتومه، پرينسيپ، آندورا، نائورو، ساحل عاج و... تماس نگرفتهاند، برنامه مذکور به آنها معرفي ميشود.
نکته قابل توجه اين است که هزينه يک دقيقه مکالمه صادره به سمت شبکه اپراتورهاي تلفن ثابت کشورهاي سائوتومه و پرينسيپ 6000 تومان است.
اغلب مشترکان نسبت به فعاليت پشت پرده برخي برنامههاي نصب شده روي تلفن همراه بيخبر هستند در حاليکه طبق قانون، مسئوليت استفاده از برنامههاي کاربردي نصب شده روي گوشي مشترکان با صاحب گوشي است.
اما چند راهکار ساده مقابله با بدافزارها، ميتواند حتيالامکان از سرعت رشد قربانيان بکاهد.
• مشترکان موبايل در ابتدا بايد بدانند که نبايد هر برنامه کاربردي که نسبت به فعاليت آن مطمئن نيستند، دريافت و نصب کنند.
• هيچ برنامه کاربردي را نبايد از منابع نامعتبر دريافت کرد. در گوشيهاي اندرويدي هميشه تنظيمات "Unknown source" را در حالت غيرفعال قرار دهيد تا از دانلودها و نصبهاي غيرمجاز نرمافزارها بر روي گوشي جلوگيري گردد.
• برنامههاي مورد نيازتان را تنها از مکانهاي معتبرنظير گوگل پِلي دانلود نماييد.
• از کليک کردن روي لينکهاي ناشناس در کليه صفحات وب و شبکههاي اجتماعي اجتناب کنيد.
• هنگان نصب اپليکيشنها از ليست دسترسيهاي مورد نياز آنها مطلع شويد و در صورتيکه حيطه دسترسي را بيش از حد مجاز ديديد، از نصب برنامه مذکور جلوگيري کنيد.
• در نهايت، هميشه از نصب آنتي ويروسي معتبر بر روي گوشي خود مطمئن باشيد.
منبع: تسنيم