بازي جديد پوکمون گو، از بازي هاي خبرسازي است که اين روزها اذهان بسياري از مردم جهان را به خود مشغول کرده است. در اين مطلب سعي شده است تا پيشينه اي از سازندگان اين بازي ارائه شده و ارتباط احتمالي اين بازي با تشکيلات امنيتي ـ اطلاعاتي آمريکا،مورد ارزيابي قرار گيرد.
وايمکس نيوز- يکي از مهمترين تبعات گسترش فناوري ديجيتال در عرصه اطلاعاتي، انبوهي اطلاعات (information) است که علاوه بر تأمين هدف اصلي، سردرگم کردن جامعه بشري و اعمال تغييرات دلخواه و هدفمند در شيوه تفکر و رويکردها، پيامد ديگري نيز به همراه دارد. با برخورداري از اندک استعداد تحليلي و آشنايي با شيوه تفکر هماورد، مي توان از انبوه اخبار و اطلاعات موجود در منابع آشکار (open source information)، تحليل هايي را انجام داد که منجر به توليد اطلاعات امنيتي (intelligence) مي شوند. لذا آنچه در اين جا نگاشته مي شود، تحليلي با رويکرد امنيتي و متکي بر اطلاعات موجود در منابع آشکار است که بسياري شايد آن را با لفظ تئوري توهم، تخطئه کنند. همه اطلاعات موجود در اين نگارش قابل راستي آزمايي هستند و منابع متعددي، از منابع شناخته شده و ناشناس تا موثق و غيرموثق آنها را تأييد مي کنند.

بازي جديد پوکمون گو، از بازي هاي خبرسازي است که اين روزها اذهان بسياري از مردم جهان را به خود مشغول کرده است. چيستي و چگونگي انجام اين بازي، نيازمندي هاي اطلاعاتي و داده اي آن و يا پيامدهاي مختلف فردي و اجتماعي و البته امنيتي و سياسي آن، موضوع اين نوشتار نيست. ما در اينجا بيشتر سعي مي کنيم تا پيشينه اي از سازندگان اين بازي ارائه دهيم و ارتباط احتمالي اين بازي را با تشکيلات امنيتي ـ اطلاعاتي آمريکا، سنجيده و تحليل کنيم.
پوکمون گو از زمان انتشار، 6 جولاي 2016، تا کنون بيش از 100 ميليون مخاطب (گيمر) را به خود جلب کرده است. امکان انجام اين بازي در دو حالت تک نفره و گروهي، جذابيت بيشتري به آن بخشيده است. پيامدهاي منفي اين بازي براي تمام مردم جهان منعکس شده و دولت هاي مختلف مواضعي معمولاً سلبي، نسبت به آن اتخاذ کرده اند.
در ادامه براي روشن تر شدن نگاه دولت ها و جوامع مختلف جهاني به اين بازي، مهمترين مواضعي که نسبت به بازي مذکور در پيش گرفته شده، بررسي مي شود.
موضع کشورهاي مختلف در قبال پوکمون گو
روسيه: به دنبال انتشار بازي پوکمون گو و فعال شدن آن در روسيه، شمار بسياري از مردم اين کشور به انجام اين بازي مشغول شدند. مقامات روسي، طبق عادت متداول خود در انتشار نسخ روسي همه تکنولوژي هاي غربي، اين بار نيز بازي مشابهي را روانه بازار کرده اند که در آن يافتن چهره ها و اماکن تاريخي مسکو، هدف قرار داده شده است تا از اين طريق بازي پوکمون گو به حاشيه رانده شود. اين درحالي است که پس از انتشار اين بازي در روسيه، مقامات سياسي، امنيتي، مذهبي و همچنين ناسيوناليست هاي اين کشور به شدت عليه آن موضع گرفته و آن را ابزاري براي جاسوسي و نيز تخريب سبک زندگي و عقايد مردم روسيه، خواندند. شماري نيز آن را طرح اطلاعاتي امنيتي سي آي اي مي دانند که مي کوشد با استفاده از دوربين تلفن هاي همراه هوشمند شهروندان روسي، تصاوير زنده از اماکن حساس در مسکو و ديگر شهرهاي روسيه، تهيه کند. مقامات روسي اعلام کرده اند که جستجوي کاراکترهاي پوکمون در اطراف کرملين ممنوع بوده و منتهي به مجازات مي شود.
عربستان سعودي: در عربستان سعودي شمار بسياري از شيوخ اين کشور با صدور فتوا، بازي پوکمون گو را ممنوع اعلام و غيراسلامي خوانده اند که انجام آن به مثابه ارتکاب گناه خواهد بود.
کويت: مقامات کويتي استفاده از اين بازي را در اماکن و دفاتر دولتي ممنوع اعلام کرده و هشدار داده اند که استفاده از اين بازي مي تواند منجر به افشاي اطلاعات شخصي شود و ممکن است مورد استفاده تبهکاران قرار گرفته تا قربانيان خود را در اماکن خلوت و بدون شاهد، به دام اندازند.
قبرس: يکي از نمايندگان پارلمان قبرس در صفحه فيسبوک خود و نيز در مصاحبه هاي مختلف تلويزيوني اعلام کرده است که انجام بازي پوکمون گو بايد در اين کشور منع شود. وي اذعان داشت که براي ممنوع کردن انجام اين بازي قانون گذاري کافي انجام شده است؛ همانطور که استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگي غيرمجاز است، انجام بازي هايي که تمام حواس کاربر را به خود مشغول کرده و ممکن است خطر جاني براي وي به همراه داشته باشد، بايد ممنوع شود.
مصر: مقامات امنيتي مصر اعلام کرده اند که استفاده از اين بازي بايد ممنوع شود چرا که تصاوير يا ويدئوهاي مربوط به اماکن امنيتي را با اشخاص يا نهادهاي نامعلومي به اشتراک مي گذارد که مي تواند براي اين کشور پيامدهاي امنيتي جدي داشته باشد. «حميد باخيت»، يکي از مقامات کميته امنيت و دفاع ملي در پارلمان اين کشور گفته است که پوکمون گو در واقع جديدترين ابزار مورد استفاده آژانس هاي جاسوسي در جنگ اطلاعاتي است که قصد دارد ذيل عنوان سرگرمي، در جوامع ما رخنه کند.
اندونزي: مقامات اين کشور بازي پوکمون گو را يک تهديد امنيت ملي خوانده اند که به دشمن امکان مي دهد تا در پايگاه هاي نظامي رخنه کرده و اطلاعات بسيار حساس و محرمانه اي را افشا کند. يک شهروند فرانسوي در اندونزي در هنگام تلاش براي ورود به يک پايگاه نظامي در غرب استان جاوا، دستگير شد. وي مدعي شده بود که به دنبال يکي از کارکترهاي پوکموني قصد ورود به اين پايگاه را داشته است.
کره جنوبي: در کره جنوبي، دولت بنا به دلايل امنيتي، گوگل مپ را محدود کرده است، لذا بازي پوکمون گو در اين کشور اجرا نمي شود. اما در يکي از شهرهاي کوچک در نزديکي مرزهاي آبي اين کشور امکان انجام اين بازي وجود دارد؛ شمار بسياري از مردم به اشتياق انجام اين بازي به اين شهر سفر مي کنند.
بوسني هرزگوين: يکي از مهمترين نگراني هاي مقامات اين کشور در مورد بازي پوکون گو آن است که کاربران اين بازي در هنگام جستجوي کاراکترهاي کارتوني ممکن است وارد زمين هايي شوند که هنوز از مين هاي دهه 1990 پاکسازي نشده اند و درنتيجه سهل انگاري جان خود را از دست دهند.
سنگاپور: بازي پوکمون گو هنوز در سنگاپور فعال نشده است؛ اما در پي انتشار اخبار رويدادهاي هولناک ناشي از گسترش استفاده از اين بازي در کشورهايي که اين بازي در آنها فعال است، دولت سنگاپور اعلام کرد که پيش از فعال شدن اين بازي در کشور، تأثير آن بر جوامع مختلف را رصد خواهد کرد تا بتواند آگاهي لازم در مورد اجراي اين بازي در سنگاپور را فراهم آورد. وزير اطلاعات و ارتباطات سنگاپور اعلام کرده است که مطالعات دقيقي در مورد اجرا يا عدم اجراي اين بازي در سنگاپور انجام خواهد شد. وي تأکيد کرده است که اين بازي نبايد بر سبک زندگي در اين کشور تأثير منفي بگذارد. اين مقام سنگاپوري همچنين مدعي شد که اخبار نگران کننده در مورد اين بازي باعث شده تا نهادهاي ذيربط به رصد کامل اين بازي و پيامدهاي آن بر جامعه، موظف شوند.
اين بازي از زمان انتشار تا کنون بيش از 100 ميليون مخاطب را به خود جلب کرده است
روي هم رفته، استقبالي که از اين بازي در ميان کاربران به عمل آمده، باعث بروز نگراني هاي جدي امنيتي و فرهنگي در کشورهاي مختلف شده است. اين بازي همانند بسياري از برنامه هاي کاربردي ديگري که براي گوشي هاي هوشمند و رايانه ها طراحي و عرضه شده است، ابعاد پنهان بسياري را غير از هدف آشکار خود، به همراه دارد. براي مثال، به عقيده بسياري فيسبوک، ابزاري براي داده کاوي محتواي آنلاين مردم جهان و مکان يابي و تحليل شخصيتي ايشان است؛ اما بسياري از مردم جهان هنوز آن را به عنوان ابزاري ارتباطي در فضاي وب 2 مي شناسند. پوکمون گو، به رغم همه جذابيت ها، ابعاد پيچيده و پنهاني دارد که موضع گيري منفي دولت هاي مختلف نسبت به آن، کاملاً گوياي اين مطلب است.
حمايت مستقيم دستگاه اطلاعاتي ايالات متحده براي توليد اين بازي، يکي از مهمترين دلايل نگراني هاي مذکور است. توليد بازي با فراگيري در اين سطح، آن هم با اتکا بر بودجه مستقيم دستگاه اطلاعاتي و امنيتي، بدون کاربري مرتبط با اين دستگاه، هيچ منطقي ندارد. لذا لازم است تا نهادهايي که از اين بازي حمايت مالي کرده اند، را به طور خلاصه معرفي کرده و نحوه ارتباط ميان ايشان با پوکمون گو را مشخص سازيم.
به گزارش بسياري از خروجي هاي خبري مختلف و همچنين با استناد به اطلاعات موجود در منابع آشکار، شرکت نيانتيک، سازنده بازي پوکمون گو، با حمايت مالي که از چند صندوق سرمايه گذاري جذب شد، از شرکت گوگل مستقل شده و راه اندازي شد. يکي از اين صندوق هاي سرمايه گذاري، "اين کيوتل" است که مي توان آن را عقل تکنولوژيک سي آي اي خواند. در ادامه توضيحاتي در مورد اين شرکت داده خواهد شد.
به گزارش روزنامه چاينا ديلي، برخي از کارشناسان امنيت سايبري اعلام کرده اند که حداقل يک بدافزار برنامه پوکمون گو را هک کرده است و مي تواند اقداماتي را اجرا کند که از فعاليت آنلاين کاربران جاسوسي کرده و تماس هاي تلفني ايشان را رهگيري کند. اين تنها يکي از پيامدهاي جانبي، و نه مستقيم، اين بازي است که در مورد اين پيامدهاي منفي نياز به نگارش گزارشي مجزاست.
اين کيوتل؛ شرکتي که عقل تکنولوژيک سي آي اي است!
شرکت اين کيوتل (In-Q-Tel)، 16 سال پيش از اين در 29 سپتامبر سال 1999 در ابتدا با نام پلوس (Peleus) و سپس «اين کيو آي تي» (In-Q-It)، به عنوان يک شرکت غيرانتفاعي سرمايه گذاري خصوصي، بنيان گذاري شد. نورم آگوستين (Norm Augustine)، رئيس هيئت مديره پيشين ابرشرکت تسليحاتي آمريکايي «لاکهيد مارتين» و «گيلمن لوئي» (Gilman Louie)، اولين رئيس هيئت مديره اين کيوتل، به اين شرکت موجوديت بخشيدند. هدف از تأسيس اين شرکت، ايجاد ارتباط مستقيم ميان نيازمندي هاي تکنولوژيک آژانس مرکزي اطلاعات آمريکا (CIA) و ديگر آژانس هاي اطلاعاتي اين کشور و جديدترين فناوري هاي موجود در عرصه صنايع هايتک، بود. به عبارت ديگر اين کيوتل ايجاد شد تا نيازمندي هاي تشکيلات اطلاعاتي آمريکا را در بخش تکنولوژيک رفع کند.
چنان که مي دانيم، بسياري از فعاليت هايي که در بخش تحقيق و توسعه (R&D) انجام مي شوند، بسيار هزينه بر و در موارد معدود سودآور هستند. بسياري از اين فعاليت ها در بخش علوم پايه صورت مي پذيرند که سرمايه گذاران معدودي يافت مي شوند که براي تأمين هزينه اين قبيل تحقيقات، بودجه هزينه کنند. دولتها و بازيگران مرتبط با خزانه دولتي، بيشتر درگير مسائل جاري کشوري بوده و اگر هم در اين بخش سرمايه گذاري انجام مي دهند، براي رفع نيازمندي هاي فوري و فراواني است که با حيات مردم آن کشور گره مي خورد. لذا در يک نتيجه گيري ساده به منطق نهفته در پس ايجاد يک شرکت سرمايه گذاري همچون اين کيوتل پي مي بريم.

اينکيوتل (In-Q-Tel) به عنوان مغز تکنولوژيک سي آي اي معروف است
با توجه به اين دو مقدمه به اين نتيجه مي رسيم که مأموريت اين کيوتل شناسايي و سرمايه گذاري در شرکت ها و پروژه هايي است که درصدد توليد و توسعه تکنولوژي هاي نوين و خلاقانه اي هستند که مي توانند در خدمت منافع امنيت ملي آمريکا، يعني تشکيلات امنيتي ـ اطلاعاتي بسيار گسترده اين کشور، قرار گيرند. اين کيوتل اکنون با کارآفرينان بسيار، شرکت هاي تحقيقاتي، پژوهشگران و سرمايه گذارهاي ديگر مرتبط است که مي کوشند به تشکيلات اطلاعاتي آمريکا، به ويژه آژانس مرکزي اطلاعات، آژانس اطلاعات دفاعي (DIA) و آژانس ملي اطلاعات مکان زميني (NGA)، کمک کنند ظرفيت هاي خود را در همه ابعاد تقويت کرده و برتري خود را حفظ کنند.
اين کيوتل به لحاظ حقوقي از سي آي اي يا هر آژانس حکومتي ديگري، مستقل است. اين شرکت از طريق توافقنامه منشوري و قرارداد ساليانه با سي آي اي گره مي خورد و روابط ميان اين دو نهاد، از طريق همين قرارداد، تنظيم مي شود. واحد ارتباط ميان اين دو ساختار، «اين کيوتل اينترفيس سنتر» (In-Q-Tel Interface Center)، دفتري مستقر در تشکيلات سي آي اي است. سرمايه گذاري اين شرکت در سال 2012 به ازاي هر دلار سرمايه گذاري، 9 دلار جذب سرمايه از ديگر شرکت ها را به دنبال داشته است.
بسياري از شرکت هايي که اين کيوتل روي آنها سرمايه گذاري مي کند، مخفي و محرمانه هستند. البته بخشي از فعاليت هاي اين شرکت علني مي شود؛ اما اينکه محصول نهايي در چه زمينه اي به کار گرفته مي شود يا به کدام آژانس اطلاعاتي تحويل مي گردد، محرمانه باقي مي ماند. عمده سرمايه گذاري هاي اين شرکت در بخش هاي زير انجام شده است:
· نرم افزار
· بيوتکنولوژي
· الکتريسيته
· الکترونيک
· ويدئو
· سخت افزار
· شبکه هاي سنسوري
· مراکز داده
· سنجش هاي امنيتي
بيشترين حجم سرمايه گذاري اين شرکت در بخش نرم افزاري بوده است که برخي از آنها را در ادامه به طور خلاصه ذکر مي کنيم:
شرکت کي هول (Keyhole, Inc.): نرم افزار تصويرسازي از نقاط مکاني روي زمين (در سال 2004 توسط گوگل خريداري شده و در سال 2005 با عنوان گوگل ارث (Google Earth) عرضه شد)
شرکت هودل (Huddle): نرم افزار توليد محتواي پردازش ابري به صورت تعاملي
شرکت اُکيوليس لبز (Oculis Labs): نرم افزار امنيت سايبري بصري
شرکت فورترا (Forterra): نرم افزار جهان هاي مجازي براي آموزش
شرکت کوانتوم فوردي (Quantum4D): تکنولوژي تصويربرداري
شرکت ويژوال ساينس (Visual Scinces): تحليل بصري زمان زنده
شرکت ايجنت لوجيک (Agent Logic): نرم افزار شناسايي و واکنش به رويداد
شرکت کانکتيفاي (Connectify): تکنولوژي واي فاي و وي پي ان
شرکت ويزيبل تکنولوژيز (Visible Technologies): نظارت بر رسانه هاي اجتماعي
اين فهرست بسيار طولاني و خارج از موضوع نوشتار پيش رو است. در مجموع مي توان گفت که اين کيوتل عقل تکنولوژيک تشکيلات اطلاعاتي ايالات متحده است و مي کوشد تا تمام راهکارها و ادوات مؤثر در پيشبرد اهداف امنيتي اطلاعاتي اين تشکيلات را شناسايي کرده و با سرمايه گذاري روي آنها، به نتيجه مطلوب دست يابد.
شرکت کي هول؛ خالق نسخه اوليه گوگل ارث
شرکت "کي هول" در سال 2001 بنيان گذاري شد و از پيشگامان توليد نرم افزارهاي تخصصي تصويرسازي از داده هاي زمين- مکاني بود که در سال 2004 به قيمت 35 ميليون دلار توسط گوگل خريداري شد. بودجه اصلي ايجاد و راه اندازي اين شرکت از طريق اين کيوتل و از منابع آژانس ملي اطلاعات زمين مکاني (NGA) تأمين شد. مهمترين محصول اين شرکت، يعني پروژه اصلي آن که اسباب لازم براي جذب سرمايه از اين کيوتل را فراهم آورد، بسته نرم افزاري ارث ويوئر (Earth Viewer) بود که بعدها در سال 2005 به برنامه گوگل ارث تبديل شد. اين محصول کي هول ابتدا براي رفع نيازمندي هاي تقريباً نامشخص اطلاعاتي امنيتي دستگاه اطلاعاتي آمريکا عرضه شد و سپس با تغيير و تعديلي چند به بازار تجاري نيز عرضه گرديد تا ديگر مشتريان، ازجمله صنعت مستغلات، رسانه ها و نقشه برداري شهري نيز از آن بهره مند شوند. چهره شاخص و اصلي اين شرکت، که رياست هيئت مديره نيز برعهده وي بود، "جان هنک" (John Hanke) است.
جان هنک کيست؟
جان هنک از دانشگاه تگزاس در آستين (University of Texas at Austin) با مدرک کارشناسي مطالعات بين رشته اي مديريت فارغ التحصيل شد. پس از آن در سال 1996 مدرک ام بي اي خود را از دانشکده هاس (Hass School of Business) در دانشگاه کاليفرنيا، برکلي، دريافت نمود. در فاصله بين تحصيل در اين دو دانشگاه وي کارمند وزارت خارجه دولت ايالات متحده در ميانمار بود. پس از اخذ مدرک ام بي اي، در راه اندازي دو شرکت توليد کننده نرم افزارهاي سرگرمي، که بسيار موفق بودند مشارکت کرد. اين دو شرکت عبارتند از Archetype Interactive و Big Network. وي همچنين يکي از دست اندرکاران اولين بازي هاي آنلاين با بازيگران بسيار زياد (MMO) به نام Meridian 59 است.
جان هنک از دستاندرکاران اولين بازي هاي آنلاين با بازيگران بسيار زياد (MMO) بهنام Meridian 59 است
اما آنچه که جان هنک را به فردي مورد توجه تبديل کرد، در ابتدا، ايجاد و هدايت شرکت کي هول بود که پيش از اين توضيح آن رفت. پس از آنکه کي هول توسط گوگل خريداري شد، جان مدت چندين سال به عنوان مدير کل مديريت محصول در بخش «زمين» (Geo) گوگل فعاليت کرد. عناصر زيرمجموعه اين بخش عبارتند از گوگل ارث، گوگل مپس، استريت ويو (Street View)، اسکپ آپ (SketchUp) و پانوراميو (Panoramio). مي توان گفت که جان، در اين سمت دوران بلوغ و تکامل نهايي خود را طي کرد چرا که پس از آن در سال 2010، وي اقدام به تأسيس شرکتي به نام "نيانتيک" (Niantic) کرد. نيانتيک سازنده بازي مورد بحث ما، پوکمون گو است.
نيانتيک؛ سازنده بازي پوکمون گو
شرکت نيانتيک، يک شرکت توليد نرم افزار آمريکايي است که در سانفرانسيسکو در ايالت کاليفرنيا مستقر شده است و به دليل توليد و عرضه دو بازي اينگرس (Ingress) و پوکمون گو، مشهور شد. اين شرکت در سال 2010 توسط جان هنک، به عنوان يکي از پروژه هاي زيرمجموعه گوگل تأسيس شد و در اکتبر سال 2015 از اين شرکت اعلام استقلال کرد.

سابقه کاري و تخصص جان هنک، اين بار منجر به راه اندازي پروژهاي جديد شد که مي توان آن را حاصل تجربه کاري و شيوه تفکر جان هنک خواند. نيانتيک در واقع شرکتي است که روي تصويرپردازي، واقعيت مجازي و ترکيبي از اين دو يعني تصويرپردازي مجازي در دنياي واقعي، کار ميکند. حال اين تفکر و فعاليت در دو محصول عمده اين شرکت، يعني بازيهاي مذکور کاملاً آشکار است.
اولين محصول نيانتيک در سال 2012 تحت عنوان فيلد تريپ (Field Trip) به بازار عرضه شد که در واقع يک برنامه موبايلي متمرکز بر مکان است که شما را به سمت اشيائي منحصر به فرد، مخفي و بسيار جذاب رهنمون مي کند.
دومين محصول اين شرکت، که اولين محصول واقعيت مجازي آن محسوب مي شود، «اينگرس» بود که در ماه نوامبر همان سال، 2012، فقط در بازار برنامه هاي اندرويدي عرضه شد. اين محصول در اکتبر 2013 به عموم کاربران عرضه گرديد و در جولاي 2014 نسخه IOS آن نيز روانه بازار شد. اين بازي، يک بازي آنلاين با بازيگران بسيار است و امکان تعامل فرد به فرد در آن وجود نداشته و افراد بايد با تشکيل تيم به انجام اين بازي بپردازند. ايده اصلي آن نيز از عنوان نيانتيک، برگرفته شده است. نيانتيک نام کشتي است که در عصر تب طلا در کاليفرنيا به سواحل سانفرانسيسکو آمد و در آن پهلو گرفته و به عقيده برخي اين شهر بر مخروبه اين کشتي و کشتي هاي مشابه بسيار ديگر، ساخته شده است.

فيلد تريپ (Field Trip) اولين محصول شرکت نيانتيک
در اکتبر سال 2015، اين شرکت از گوگل اعلام استقلال کرد. پس از اين استقلال، نيانتيک اعلام کرد که گوگل، «نينتندو» (Nintendo) و شرکت پوکمون، مبلغ 30 ميليون دلار (20 ميليون دلار پيشاپيش و 10 ميليون دلار به شرط حصول نتايج مطلوب) در اين شرکت سرمايه گذاري مي کنند تا به رشد شرکت و محصولات آن کمک کنند.
در فوريه سال 2016، شرکت نيانتيک اعلام کرد که 5 ميليون دلار ديگر را ذيل يک قرارداد سرمايه گذاري رسته الف، از چند شرکت سرمايه گذاري خصوصي که در ادامه عنوان آنها ذکر خواهد شد، دريافت کرده است: شرکت هاي آلسوپ لوئي (Alsop Louie Partners)، يو اند مستر جونز برندتک (You & Mr. Jones Brandtech Ventures) و سرمايه گذاران شخصي لوکاس نيلان (Lucas Nealan)، سيان بنيستر و اسکان بنيستر (Cyan Banister and Scott Banister). نکته مهم در اين سرمايه گذاري اين است که علاوه بر کمک شاياني که به رشد آن کردند، اين سرمايه گذاري نيانتيک را قادر ساخت تا شماري از پيشگامان صنعت استراتژيک، از جمله گيلمن لوئي، رياست پيشين اينکيوتل، را در زمره اعضاي هيئت مديره خود، پذيرا باشد.
گيلمن لوئي، رئيس سابق اينکيوتل
در سپتامبر سال 2015، نيانتيک اعلام کرد که در حال توليد و عرضه بازي پوکمون گو با همکاري شرکت نينتندو و شرکت پوکمون است. اين بازي ابتدا در سپتامبر 2016 در استراليا، نيوزلند و ايالات متحده منتشر شد و ظرف مدت بسيار کوتاهي به يک پديده بسيار فراگير تبديل شد که شرح آن در ديگر گزارش ها رفته است. مهم اين است که عضويت گيلمن لوئي، راهبر اينکيوتل، مغز تکنولوژيک CIA، در هيئت مديره نيانتيک، پيش از عرضه اين بازي به بازار کاربري، رخ داد.
جمع بندي
اگر اين گزارش را از ابتدا دنبال کرده باشيد، متوجه يک روايت بسيار روشن و منطقي خواهيد شد. يک شرکت سرمايه گذاري خصوصي، که اتفاقاً ذيل قراردادهاي خصوصي و کاملاً تجاري به سردمدار دستگاه امنيتي اطلاعاتي ايالات متحده، سي آي اي متصل است، لازم مي بيند تا براي رفع برخي از نيازمندي هاي خود به يک شرکت متخصص در تصويرسازي از داده هاي مکان-زميني، رجوع کند. اين رجوع باعث مي شود تا يک پروژه تحقيقاتي تبديل به شرکتي به نام «کي هول» شود که بعدها به گوگل فروخته مي شود و بر پايه تجربه پيشين اين شرکت، محصولاتي به نام گوگل ارث و گوگل مپ توليد مي کند. مغز متفکر کي هول، فردي به نام «جان هنک» است که پس از اين فروش، در سمتي مهم، معاونت مديريت توليد بخش «زمين» گوگل، به کار خود در اين شرکت ادامه مي دهد.
پس از مدتي، در سال 2010 پروژه ديگري با حمايت صندوق هاي سرمايه گذاري خصوصي مختلف، ازجمله اين کيوتل، ذيل شرکت گوگل راه اندازي مي شود که جان هنک نقش بنيان گذاري و راهبري آن را برعهده مي گيرد. اين پروژه جديد بر مبناي تجربه کاري و تخصص وي، توليد نرم افزارهاي ترکيب کننده واقعيات فيزيکي و تصويرپردازي هاي مجازي، تحت عنوان نيانتيک راه اندازي مي شود. پس از تقريباً پنج سال، اين پروژه، با پشتوانه يک قرارداد سرمايه گذاري جديد، که باز هم اين کيوتل در آن نقش مهمي ايفا مي کند، در قالب يک شرکت مجزا ابراز هويت و اعلام وجود مي کند. پس از گذشت يک سال از اين اعلام استقلال اين شرکت در هيئت مديره خود پذيراي گيلمن لوئي، رياست پيشين اينکيوتل، مي شود و اندکي بعد، بازي پوکمون گو را روانه بازار مي کند.
همانطور که پيش از اين ذکر شد، نيانتيک با امضاي قرارداد سرمايه گذاري 30 ميليون دلاري استقلال خود را اعلام کرد که 20 ميليون دلار اين سرمايه، به صورت پيشاپيش در اختيار نيانتيک قرار داده شد و 10 ميليون دلار آن به وصول به نتايج مطلوب و از پيش تعيين شده، مشروط گرديد. شکي نيست که پوکمون گو را مي توان يکي از اين نتايج مطلوب تلقي کرد. جذب 5 ميليون دلار سرمايه اضافي از صندوق هاي سرمايه گذاري مهمي که مستقيماً با اين کيوتل مرتبط هستند و حضور شخص «گيلمن لوئي» در هيئت مديره اين شرکت، آيا به جز وجود ارتباطي مستقيم ميان شرکت سازنده پوکمون گو با اين کيوتل، و بالتبع CIA، به چيز ديگري اشاره دارد؟
منبع: گرداب