همزمان با دهه مبارک فجر ، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، در افتتاح پروژه تلاش 3 با تاکيد بر اين که سياست دولت در شبکه ملي اطلاعات محدود کردن دسترسي ها نيست، گفت: همواره به دنبال اين بوديم شبکه اي بوجود آوريم که ضمن مديريت ترافيک شبکه، باعث کاهش هزينه هاي مردم تا نصف شود و امروز مي توان ادعا کرد به يکي از شاخص هاي شبکه ملي اطلاعات رسيديم.
وايمکس نيوز- به گزارش مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات دکتر واعظي با تقدير از مديران و کارکنان شرکت ارتباطات زيرساخت و بخش خصوصي که در توسعه شبکه لايه انتقال زيرساخت تلاش کردند، گفت: تمام اين اتفاقات در راستاي بهره برداري از شبکه ملي اطلاعات صورت گرفته است و اين پروژه يکي از دستاوردهاي مهم شرکت ارتباطات زيرساخت به شمار مي رود.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينکه شبکه انتقال کشور در ابتداي دولت يازدهم به 1000 گيگابيت برثانيه مي رسيد افزود: در دوفاز ابتدا اين شبکه به 4000گيگابيت برثانيه رسيد که با افتتاح امروز اين شبکه به 10 هزار گيگابيت برثانيه افزايش خواهد يافت.
وي با بيان اينکه اين توسعه و تحول مي بايست در گذشته نيز صورت مي گرفت، اظهار داشت: بسياري از کشورهاي دنيا از سالها پيش ICT را به عنوان زيرساخت توسعه خود برگزيدند و تا کنون اين بستر در کشور فراهم نشده بود و امروز با اقدامات صورت گرفته وارد اين عرصه شديم.
دکتر واعظي دستاورد سرمايه گذاري در پروژه تلاش را در وهله اول کاهش هزينه هاي ICT در سبد خانوار مردم دانست و گفت: هدف بعدي غير از بعد اقتصادي مسئله کيفيت است که در چند ماه گذشته با تلاش هاي شرکت ارتباطات زيرساخت، با اقرار بخش خصوصي شاهد کاهش اختلال و افزايش کيفيت و سرعت که لازمه شبکه ملي اطلاعات است بوديم .
وزير ارتباطات باتاکيد بر اينکه امروزه زيرساخت ها يکي پس ازديگري فراهم مي شود، گفت: شبکه فيبرنوري به سرعت در بين استانها و شهرهاي مختلف در حال توسعه است بطوريکه در قالب پروژه نور يک 10 هزار کيلومتر به انجام رسيد و در قالب پروژه نور دو 13 هزار و 500 کيلومتر بايد فيبرگذاري شود که 60% آن به انجام رسيده است و با سرعت به دنبال تامين فيبرمورد نياز بين استانهاي مختلف هستيم و در عين حال به منظور پايداري شبکه اتصال استانها از دو يا سه مسير دنبال مي شود.
وي با بيان اينکه با توليدکنندگان بين المللي محتوا و مصرف کنندگان مذاکرات شروع شده است ابراز اميداوري کرد هر چه سريعتر کارها به انجام برسد.
وزيرارتباطات همچنين از تامين بودجه پروژه هاي شرکت ارتباطات زيرساخت خبر داد و گفت: هيچگاه توسعه زيرساخت کشور نبايد معطل بودجه بماند وبراي توسعه آن هرگونه اقدام لازم صورت خواهد پذيرفت.
وي از علاقه مندي به حضور شرکت هاي بخش خصوصي در استانها جهت ارائه خدمات نيز گفت: اين اتفاق که به رشد سريع استانها منتهي مي شود نياز مند ارتباط سه جانبه است که در آن شرکت مخابرات ايران و شرکت ارتباطات زيرساخت در قبال اقدامات بخش خصوصي بايد سياست هاي حمايتي مشترکي را اتخاذ کنند که به نظر نمي رسد غير از اين باشد.
وي اين اقدام را موجب بزرگتر شدن بازار ICT کشور دانست و گفت: بازار ICT کشور که درحال حاضر 40هزار ميليارد تومان است توانايي بزرگتر شدن را دارد و بايد در نظر داشت که اين بازار با حضور بخش خصوصي بزرگ مي شود و دولت تنها بستر سازي و حمايت را بر عهده دارد.
وزير ارتباطات بحث زيرساخت شبکه ملي اطلاعات را از برنامه هاي اولويت دار دولت برشمرد و گفت: با توسعه هاي صورت گرفته در سه فاز شبکه انتقال دو نيم برابر شد که به دنبال آن اختلالات در نقاط مختلف در زمينه شبکه انتقال کاهش خواهد يافت و سرعت و کيفيت افزايش مي يابد.
وي همچنين به تفکيک تعرفه استفاده از اينترنت داخلي و بين الملل اشاره کرد و گفت: در جلسات طولاني بحث تعرفه با بخش خصوصي و اپراتورها دنبال شد و در يک جمع بندي که در کميسيون نيز به تصويب رسيد قرار شد تعرفه استفاده از شبکه ملي اطلاعات نصف اينترنت بين الملل باشد.