چين براي اولين بار برنامه اي را با عنوان راهبرد همکاري بين المللي در فضاي سايبري با هدف تقويت همکاري با کشورهاي ديگر در اين زمينه و حراست از فضاي مجازي و تامين امنيت آن منتشر کرده است.
وايمکس نيوز- در اين راهبرد که توسط وزارت امور خارجه و اداره اطلاع رساني اينترنت چين منتشر شده، بر همکاري در فضاي سايبري بين چين و کشورهاي حوزه راه ابريشم به شدت تاکيد شده است.
در اين راهبرد تصريح شده که هيچ کشوري امروز از حملات در فضاي مجازي مصون نيست و مقابله با اين پديده به همکاري بين المللي نياز دارد.
چين تاکيد کرده است که اين راهبرد و برنامه جديد را با نظرداشت اصولي چون صلح و حق حاکميت و اطلاع رساني متقابل منتشر کرده است.
حراست از حق حاکميت و امنيت چين در فضاي سايبري، اطلاع رساني متقابل در باره فضاي مجازي با هدف منتفع کردن يکديگر، امنيت اطلاع رساني در اينترنت، تقويت ارتباطات بين المللي در فضاي سايبري، افزايش همکاري هاي بين المللي، حاکم کردن قانون بر اينترنت و فضاي سايبري با همکاري جامعه بين المللي، افزايش تبادلات و تعاملات فرهنگي در اين زمينه و آموختن متقابل از جمله مضامين اين برنامه مي باشد.
اصلاحات در بخش هاي صنعتي مرتبط با فضاي سايبري، مبارزه با تروريست و جرايم ذي ربط در فضاي سايبري و حراست از امنيت شهروندان و جلوگيري از به سرقت رفتن اطلاعات و داده ها در اين فضا و همچنين حفاظت از حقوق افراد و اتباع در اين عرصه از ديگر موضوعات اين برنامه است.
چين همچين تاکيد کرده که در زمينه توسعه اينترنت و فضاي سايبري با کشورهاي ديگر همکاري خواهد کرد و خود را متعهد به حمايت از کشورهاي در حال رشد براي تامين امنيت فضاي سايبري مي داند.
مشارکت با کشورها براي اجراي مقررات ذي ربط، اجراي قوانين و ضوابط در زمينه تجارت اينترنتي و فضاي مجازي و همچنين توسعه زيرساخت هاي اطلاع رساني جهاني و تسهيل در اطلاع رساني متقابل جزوي از راهبرد جديد فضاي سايبري چين است.
به گزارش ايرنا، انتشار اولين راهبرد امنيت سايبري چين، نتيجه تصويب «قانون امنيت سايبري» اين کشور توسط قانونگذاران چين در آبان ماه سال 95 در خصوص مقابله با تهديدهاي فزاينده اينترنتي و همچنين مبارزه جدي با گروههاي افراطي و تروريسم در فضايي مجازي است.
اين قانون در سال 95 تصويب شد تا در سالجاري ميلادي (2017) اجرايي شود.
چين معتقد است که تروريسم سايبري يکي از دلايل عمده افزايش اقدامات تروريستي در جهان محسوب مي شود و به همين خاطر همه کشورها و جامعه بينالمللي بايد مبارزه با اين پديده را به عنوان کليد حل چالشهاي پيش روي خود تلقي کنند.
اين کشور که خود يک قدرت اينترنتي محسوب مي شود بارها اعلام کرده از قربانيان حملات سايبري بخصوص از جانب آمريکا است و متحمل بيشترين حملات از سوي نفوذگرهاي اينترنتي (هکرها) شده و با بيشترين تهديد امنيتي اينترنتي روبرو ست.
در چين نزديک به 700 ميليون نفر مشترک شبکه جهاني اينترنت هستند و امنيت اطلاع رساني و امنيت سايبري براي اين کشور يکي از مهمترين دغدغه هاي مرتبط با امنيت ملي است.
اين موضوع براي دولتمردان پکن به قدري با اهميت است که دولت چين از سال 2014 ميلادي به اين طرف يک هفته را به عنوان هفته امنيت سايبري اختصاص داده و در اين ايام مردم و بخش هاي مختلف را در باره امنيت سايبري آموزش مي دهد.
داشتن فضاي سالم اينترنتي در اين کشور حتي باعث شد «شي جين پينگ» رئيس جمهوري چين اعلام کند که کشورش به ابداعات و فناوري هاي مستقل اينترنتي نياز مبرم دارد و بايد صداي رساتري در فضاي سايبري داشته باشد.
او حتي تاکيد کرد که همه کشورهاي دنيا بايد از فضاي مجازي براي جلوگيري از جرايم سايبري و مقابله با تروريسم استفاده کنند و استانداردهاي دوگانه را در ارتباط با شبکه اينترنت و فضاي سايبري کنار بگذارند.
منبع: خبرگذاري جمهوري اسلامي