يک کارشناس فناوري اطلاعات افزايش پهناي باند اينترنت توسط وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات را از اقدامات کليدي ميداند و درعين حال معتقد است شرکتهاي خصولتي که در دولتهاي قبل بسيار رشد کردند و در اين دولت هم جلو رفتند، اجازه رقابت سالم را به بخش خصوصي نميدهند و نفس خصوصيها را گرفتند.
وايمکس نيوز- باقر بحري با اشاره به عملکرد وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در چهار سال گذشته گفت: دولت يازدهم عملا نسبت به عملکرد دو دولت گذشته کارهاي مثبت زيادي انجام داده است که نبايد آنها را ناديده گرفت. افزايش پهناي باند، مقابله کردن با فيلترينگها و تقويت کسب و کار اينترنتي از اقدامات مثبتي بوده است که موجب ميشود به کارکرد دولت جديد اميدوار شويم. البته وقتي کسي کاري مثبت ميکند انتظارات براي طي کردن بقيه راه مثبت از او بالا ميرود.
وي ادامه داد: يکي از موارد اين انتظار اين است که در حال حاضر اوضاع کسب و کار در بخش IT رکود زيادي دارد و مشکلاتي را در زمينههاي بيمه، ماليات و از اين دست شاهد است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. همچنين مشکل اساسي که به طور کلي وجود دارد اين است که در مقابل تحولاتي که در سطح جهاني در حوزه IT رخ ميدهد، هنوز خيلي عقب هستيم.
اين کارشناس موضوع ساماندهي تشکيلات صنف را از موضوعات مهم دانست و بيان کرد: به نظر ميرسد پذيرش سازمان نظام صنفي به عنوان تنها ارگان رسمي که ميتواند اين کسب و کار را رونق دهد، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. به عبارتي حداقل در حرف، بخش خصوصي مورد توجه قرار ميگيرد اما در عمل تغيير جدي صورت نگرفته است. مهمترين موضوعي که وجود دارد اين است که بخش خصوصي بايد جايگاه خود را پيدا کند.
بحري که از اعضاي سازمان نصر کشور است، با انتقاد از افزايش شرکتهاي خصولتي اظهار کرد: در دولتهاي قبل شرکتهاي خصولتي بسيار رشد کردند، شرکتهايي که اجازه رقابت سالم را به بخش خصوصي نميدهند و نفس خصوصيها را گرفتند. اين مساله متاسفانه در اين دولت هم جلو رفته است و ما شاهديم اکثر نهادهاي حاکميتي يا دولتي، شرکتهاي خصولتي تاسيس کردند که امکانات، پول و قدرت زيادي دارند و شرکتهاي خصوصي بايد با آنها رقابت کنند که اين يک رقابت نابرابر است.
چشمپوشي از افزايش پهناي باند منصفانه نيست
وي با بيان اينکه منصفانه نيست از افزايش پهناي باند در دولت يازدهم چشم پوشي کنيم، اظهار کرد: برخي اقدامات کليدي هستند و افزايش پهناي باند نيز جزو موارد کليدي بوده است. افزايش پهناي باند موضوع بزرگي است و حتي هنوز هم جاي زيادي براي گسترش دارد، اما همين مقدار افزايش نيز باعث افزايش رونق کسب و کار در جامعه شده است. بنابراين افزايش پهناي باند کار کوچکي نيست، البته با برداشتن اين قدم بايد قدمهاي بعدي نيز برداشته شود.
اين کارشناس با اشاره به اهميت فعاليت شبکههاي اجتماعي بيان کرد: بسياري از شغلها، ارتباطها و مسائل اجتماعي در حال حاضر توسط تلگرام هدايت ميشود. اگر اين موضوع را در نظر بگيريم که تلگرام مسدود نشده و به فعاليت خود ادامه ميدهد، همين يک کار اقدام بسيار بزرگي است. بنابراين بايد توجه داشت کارهاي مثبت زيادي انجام شده است. با وجود اين در اين حوزه ما بسيار عقبيم و در برابر تحولات جهاني، قوانين کهنهاي داريم که بايد جديتر به آنها پرداخته شود.
بحري با بيان اينکه دنيا در حال تحول است و ما نبايد براساس قوانين کهنه گذشته با پديدههاي جديد برخورد کنيم، خاطرنشان کرد: پديدههاي جديد بايد کار خود را انجام دهند و ما براي آنها لباس بدوزيم. ضعف قانون تنها به دولت بر نميگردد بلکه به قوه مقننه نيز بر ميگردد. حتي قوه قضاييه هم در اين حوزه عقب است. لازم است با مسائلي که در رابطه با حوزه فناوري اطلاعات وجود دارد برخورد مناسبتري شود، خصوصا مصاديق فيلترينگ موضوعات مهمي هستند. ما شاهديم در حال حاضر مواردي فيلتر است که شايد اصلا ضرورتي براي فيلترشان وجود نداشته باشد.
وي با انتقاد از فيلترينگ شبکههاي اجتماعي اظهار کرد: فيسبوک و توييتر در کشور فيلتر هستند اما اکثر افراد حاکميت در اين شبکهها حساب دارند. واقعيت اين است که مسائل غيراخلاقي و يا سياسي در ساير سايتها و اپليکيشنها هم مجال بروز دارند. با رفع فيلترينگ فيسبوک و توييتر امکان رونق کسب و کار ايجاد ميشود. اين روزها يوتيوب بيشتر از اين که در خدمت مسائل اجتماعي يا سياسي باشند کسب و کار و اشتغال را بسيار رونق ميدهد و فيلترينگ مانع اين موارد است.
منبع: ايسنا