یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

اطلاعات ثبت احوال روي ميز شبکه ملي اطلاعات

شبکه ملي اطلاعات

شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۰:۰۰


در راستاي تکميل پروژه شبکه ملي اطلاعات که روزهاي تکميل و عملياتي شدن خود را مي‌گذراند، سازمان ثبت احوال از آمادگي خود براي بارگذاري اطلاعاتش روي اين شبکه خبر داد؛ امري که اگر محقق شود خود به تنهايي مي‌تواند از حجم عظيم کاغذبازي در دستگاه بوروکراسي کشورمان بکاهد.

وايمکس نيوز- شبکه ملي اطلاعات يا اينترنت ملي در واقع بستر و سخت‌افزاري است که با پايان يافتن عمليات اجرايي آن بايد به فکر توليد و تامين داده يا نرم افزار براي آن باشيم. در اينجا در وهله اول وزارتخانه‌هاي مختلف بايد نسبت به پياده سازي اطلاعات و داده‌هاي سازماني غيرمحرمانه خود بر بستر اين شبکه اقدام کنند؛ امري که مي‌تواند واژه شبکه ملي اطلاعات را به مفهوم واقعي خود بسيار نزديک کند. اين مساله نيازمند همکاري همه دستگاه‌هاي دولتي و حاکميتي کشور است.

اگر همه وزارتخانه‌هاي دولتي و دستگاه‌هاي حاکميتي غير دولتي همچون قوه قضاييه در قرار دادن اطلاعات خود بر روي شبکه ملي اطلاعات اهتمام بورزند، در کشور صاحب يک شبکه يکپارچه اطلاعاتي خواهيم بود که قادر است به عنوان يک بانک عظيم اطلاعاتي به نيازهاي بوروکراتيک کشور پاسخ دهد. به طوري که اگر يک سازمان دولتي براي مثال بخواهد از سوابق يک متقاضي استخدام در ادارات مربوط به خود آگاهي يابد، ديگر نياز به گرفتن استعلام‌هاي گوناگون و جداگانه فرد از نهادهاي مختلف نخواهد بود؛ امري که هم در زمان و هم در هزينه‌ها باعث صرفه جويي مي‌شود.

سازمان ثبت احوال کشور به دليل در اختيار داشتن اطلاعات اوليه هويتي شهروندان هميشه از آن دسته سازمان‌هايي بوده است که ديگر ارگان‌ها نيازمند کسب استعلام از آن بودند که بنا به درخواست‌شان، از طريق اتصال مستقيم به آن سازمان اطلاعات مورد درخواست را از طريق يک خط جداگانه دريافت مي‌کردند، اما اکنون که هر سازمان و ارگاني مکلف شده است تا در راستاي طرح ملي شبکه اطلاعات، داده‌هاي خود را بر شبکه ملي اطلاعات قرار دهد ديگر نيازي به مراجعه جداگانه به ثبت احوال نيست بلکه سازمان‌ها صرفا از طريق اتصال به شبکه ملي اطلاعات مي‌توانند از داده‌هاي ثبت احوال و همه ديگر سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها نيز استفاده‌کنند.

در همين زمينه محمود واعظي وزير ارتباطات در مراسم افتتاح فاز سوم شبکه‌ي ملي اطلاعات، اعلام کرد که زيرساخت‌هاي اين شبکه‌ آماده هستند و تنها کمبود اين شبکه، محتوا و خدمات است که در اين رابطه بايد اپليکيشن‌ها و پلتفرم‌هاي مختلفي در داخل کشور تهيه شود که مردم همه‌ي نياز خود را از داخل تأمين کنند.

در اين راستا حميد پارسايي - معاون فناوري اطلاعات و آمار جمعيتي سازمان ثبت احوال کشور - با اعلام اين که اين سازمان بزرگ ترين نقش را در شبکه ملي اطلاعات به عهده دارد، گفت: سازمان ثبت احوال کشور به عنوان يک سازمان پيشگام در زمينه‌ي ارائه خدمات نوين فناوري اطلاعات، اکنون خدمات خود را اکنون بر روي سامانه "جي اس پي" شبکه ملي اطلاعات قرار داده است.

معاون فناوري اطلاعات و آمار جمعيتي سازمان ثبت احوال کشور با بيان اين که قبل از فعاليت شبکه ملي اطلاعات خدمات رساني سازمان ثبت احوال به ديگر سازمان‌ها به صورت ستاره‌اي بود، توضيح داد: ثبت احوال در گذشته بنا به درخواست سازمان‌هاي مختلف از طريق اتصال به آن سازمان اطلاعات مورد درخواست را از طريق يک خط جدا ارائه مي‌داد، اما اکنون هر سازمان و ارگاني اطلاعات خود را در شبکه ملي اطلاعات قرار مي‌دهد و سازمان‌هاي مختلف نيز اطلاعات مورد نياز خود را از آنجا مي‌گيرند.

پارسايي در ادامه  در توضيح مزاياي استفاده از شبکه ملي اطلاعات براي سيستم بوروکراسي کشور به ايسنا، گفت: اولين فايده وجود شبکه ملي اطلاعات اين است که شبکه‌هاي خاص و خصوصي از بين مي‌رود و همه از يک شبکه اطلاعات مي‌گيرند. شبکه ملي اطلاعات يک درياي خدمات رساني عمومي به سازمان‌ها و به مردم است.

شبکه ملي اطلاعات شامل گستره وسيعي از کارکردهاي تعاملي، خدمات متناسب با کاربر و پايگاه‌هاي داده چند رسانه‌اي است که به طريقه‌اي خنثي نسبت به يک فناوري مشترک به هم متصل شده‌اند، به طوريکه ترجيحي براي هيچ حوزه‌اي نسبت به ديگري ايجاد نکند و همانند يک پايگاه داده‌اي مشترک به دريافت و ارائه اطلاعات به سازمان‌ها مي‌پردازد.

فاز سوم اين پروژه بزرگ در نمايشگاه الکامپ سال 96 افتتاح شد و از مزاياي آن اجراي تفکيک‌ ترافيک داخلي وخارجي، اعمال تعرفه‌ي نيم‌بها براي ترافيک داخلي توسط کليه‌ي اپراتورها، پياده‌سازي شبکه‌اي پهن باند، امن و پايدار و داراي قابليت جابه‌جايي با مديريت مستقل و در نهايت امکان عرضه‌ي خدمات محتواي بومي عنوان شد.

در هر حال عليرغم همه اخبار و اظهارنظرهاي مسوولان حوزه حوزه فناوري اطلاعات کشور در توصيف عظمت اين پروژه دولت يازدهم اما نتايج اجراي اين طرح ملي زماني محسوس مي‌شود که شهروندان بتوانند با سرعت بالاتر و قيمت ارزانتر اينترنت به سايت‌هاي داخلي دسترسي و از خدمات آنها استفاده کنند.

منبع:ايسنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو