دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

اعلام آمادگي مديران «توئيتر» براي مذاکره با ايران

محمدجواد آذري جهرمي

شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۹:۰۰


وزير پيشنهادي ارتباطات و فناوري اطلاعات دولت دوازدهم از اعلام آمادگي مديران شبکه اجتماعي «توئيتر» براي پيگيري خواسته هاي ايران در جهت فعاليت اين سرويس دهنده خارجي در کشور خبر داد.

وايمکس نيوز- به نقل از خانه ملت، محمدجواد آذري جهرمي با اشاره به صفحه توييتري‌اش، حضور در اين شبکه اجتماعي را فرصت دانست و در مورد برنامه‌هاي خود براي رفع فيلتر توييتر و رفع محدوديت دسترسي به واتس‌آپ، گفت: اگر گمان مي‌کردم فضاي توييتر فرصتي براي من محسوب نمي‌شود، به يقين وارد آن نمي‌شدم لذا به امکان حضور مردم در توييتر نيز همچنين نگاهي دارم. اما از آنجا که فيلتر توييتر به تصميم ما صورت نگرفته ما نيز نمي‌توانيم در رابطه با رفع آن تصميم بگيريم.

وي با بيان اينکه مديريت تمامي شبکه‌هاي اجتماعي خود را شخصا بر عهده دارد، گفت: يکي از دلايل شخصي قبول حضور در کابينه دولت دوازدهم، فعال کردن جمع ديپلماسي توييتري دولت است.

وزير پيشنهادي وزارت ارتباطات و فناوري دولت دوازدهم تصريح کرد: فيلتر توييتر تصميم و سياست کلان نظام است لذا مذاکره با مديران اين سرويس‌دهنده‌ها براي پيگيري خواسته‌هاي جمهوري اسلامي ايران تنها کاري است که از دست ما بر مي‌آيد؛ البته مديران توييتر نيز براي اين مذاکره اعلام آمادگي کرده‌اند و در ادامه اگر نتيجه اين مذاکرات مورد قبول جمع عاقله کشور قرار گرفت فبهالمراد؛ و اگر مورد قبول واقع نشد تلاش بيشتري خواهيم کرد.

معاون فعلي وزير ارتباطات گفت: صفحه‌اي در فيس بوک ندارم؛ نه به دليل ممنوع بودن آن، بلکه به اين دليل که اين فضا مشتري و مخاطب خود را از دست داده است. البته زماني که فيس بوک به‌عنوان تاپ‌ترين شبکه مجازي مورد استفاده قرار مي‌گرفت به طور کل در فضاي مجازي فعال نبودم.

آذري جهرمي همچنين درباره اينکه آيا با فيلترشکن وارد شبکه مجازي توييتر مي‌شود يا خير به مزاح، گفت: ما هم مثل شما از امکانات همسايه مان در اين رابطه استفاده مي‌کنيم! و حدودا روزانه نيم تا يک ساعت از تلگرام استفاده مي‌کند.

گزينه پيشنهادي وزارت ارتباطات در دولت دوازدهم، در پاسخ به سوالي مبني بر نگاه دولت دوازدهم به موضوع فيلتر تلگرام و اينستاگرام، توضيح داد: اگرچه پاسخ به اين سوالات نيازمند مقدماتي است اما سياست دولت توسعه شبکه‌هاي اجتماعي است. هرچند بر خطوط فرهنگي پايدار خواهيم ماند، اما لزومي بر فيلتر کردن يا در فيلتر نگاه داشتن شبکه‌ها نمي‌بينيم، مگر آنکه با اصول فرهنگي تناقض داشته باشند.

وي با بيان اينکه مديران تلگرام تاکنون همکاري‌هاي لازم را در رابطه با خط قرمزهاي فرهنگي ايران داشته‌اند بنابراين لزومي بر فيلتر آن وجود ندارد، توضيح داد: اگر دنيا به فرهنگ مردم ايران احترام بگذارند ما نيز به آن‌ها احترام خواهيم گذاشت، اما مهمتر از آن، احترام به حقوق مردم است؛ لذا از افکار عمومي به خاطر فيلتر شبکه‌ها نمي‌ترسيم. البته دولت در اين زمينه ديدگاه سلبي ندارد و بناي وزارت ارتباطات نيز ادامه اين مسير با حفظ خطوط فرهنگي خواهد بود.

وزير پيشنهادي وزارت ارتباطات و فناوري دولت دوازدهم تاکيد کرد: همان طور که در فضاي حقيقي سهمي در مديريت دنيا داريم بايد سهمي نيز در فضاي مجازي جهان داشته باشيم اما متاسفانه هنوز نتوانسته‌ايم سهم خود را به دست آوريم و همچنان در ابتداي راه هستيم.

آذري جهرمي با بيان اينکه درصورت دريافت سهم حاکميت خود از فضاي مجازي جهاني، اقتصاد و اشتغال از طريق اين فضا رونق پيدا خواهد کرد، افزود: عده‌اي معتقدند شبکه ملي اطلاعات معناي محدودسازي مي‌دهد و به دنبال تخريب اين دستاورد ملي هستند. بايد شبکه ملي اطلاعات را سراسر توسعه و  سهم‌خواهي ما از اقتصاد فناوري اطلاعاتي دنيا دانست.

منبع:مهر

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو