رييس مرکز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال 48 درصد تخلفات فضاي مجازي مربوط به تلگرام است،گفت: تکنولوژي قابل انسداد نبوده و چاره کار بستن تلگرام نيست بلکه بايد خلاءهاي قانوني در اين فضا را پر کنيم.
وايمکس نيوز- سيد مرتضي موسويان امروز در نشست خبري ضمن بيان اين مطلب اظهار کرد: سواد رسانهاي سوادي است که که به ما اجازه مي دهد تا خطهاي چاپ نشده در کتاب را بخوانيم، مطالب ميان خطهاي روزنامه که وجود ندارد را درک کنيم و بتوانيم ذهن خلاق يک کارگردان سازنده فيلم را در مورد فيلمي که ساخته درک کنيم.
رييس مرکز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال افزود: اما زماني که سواد رسانهاي را به فضاي مجازي تعميم ميدهيم بايد تعريف يگري را ارائه کنيم. مبتني بر اينکه چگونه در فضاي دوم و مجازي بايد زندگي کرد. در واقع با توجه به ذات متفاوت فضاي مجازي نسبت به فضاي اول، نميتوان از آداب، مقررات و قوانين فضاي اول در فضاي دوم ( مجازي) استفاده کرد.
وي با بيان اينکه در فضاي مجازي با عقب ماندگي ناشي از نبود قوانين و مقررات مواجه هستيم، گفت: همه بايد دست به دست هم دهيم تا با شناسايي هويت افراد و هويت اشيا (محتوا و سرويس) به مديريت فضاي مجازي کمک کنيم. در غير اين صورت مطلقا نميتوانيم بر اين فضا کنترلي داشته باشيم.
موسويان با اشاره به جرائم فضاي مجازي اظهارکرد: بر اساس اعلام پليس فتا آمار جرائم در کل فضاي مجازي نسبت به جرائم ديگر حدود 85 درصد است که 48 درصد از اين تخلفات مربوط به تلگرام و 22 درصد مربوط به اينستاگرام و بقيه مربوط به ساير اپليکيشن ها است.
رييس مرکز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال تاکيد کرد: در تمام کشورهاي توسعه يافته هويت تمام افراد لاگين شده در فضاي مجازي مشخص است اگر اين مقوله در ايران نيز اتفاق افتاد شايد مسئله شبکه ملي اطلاعات هم حل شود.
موسويان يادآور شد: امروزه براي اخذ مجوز جهت انجام تبليغات حدود دو سال زمان لازم است اما در تلگرام با اين سبک وسيعي از دنبال کننده آيا مجوزي براي تبليغ وجود دارد؟ اين مسئله نشان دهنده خلاء قانوني در فضاي مجازي است.
وي با بيان اينکه برخي چاره کار را در بستن تلگرام ميدانند گفت: تکنولوژي به هيچ عنوان قابل انسداد نيست وهر کسي چاره کار را در انسداد شبکههاي مجازي ميداند بايد اين تفکر را فراموش کند.
موسويان افزود: بايد قوانين فعلي را کاملا کنار بگذاريم چرا که اين قوانين نمي ت وانند چاره کار باشند.
شناسه "شامد" راهي براي کنترل فضاي مجازي
رييس مرکز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال در ادامه اظهار کرد: زيرساخت شناسه الکترونيکي ثبت محتواي ملي ديجيتال (شامد) در وزارت ارشاد راهاندازي شده است و برخلاف مجوزهاي ديگر ظرف مدت سه دقيقه به صورت غير حضوري قابل دسترسي است.
وي وظايف اين شناسه را ارتقاء سواد فضاي مجازي، يکساني کد و به رسميت شناختن مالکيت مادي و معنوي فرد عنوان کرد.
موسويان افزود: "شامد" قالب، محتوا، نوع، محتوا ،مرکز ثبت اثر، توليد کنند و ناشر را تحت نظارت خود دارد که هر کانال يا اپليکشني که "شامد" را دريافت کند در پروفايل خود يک لوگوي طلايي قرار خواهد داد.
وي تاکيد کرد: در نيمه شهريور ما با کمک اَپ استورها حداکثر اپها را "شامد" دار مي کنيم.
موسويان همچنين با اشاره به لزوم فرهنگ سازي در اين حوزه گفت: در شهريورماه به مسئله فرهنگ سازي خواهيم پرداخت تا مردم با اين علائم آشنا شوند و يک فضاي مجازي سالم ايمن و مفيد داشته باشيم .
رييس مرکز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال با بيان اينکه از زمان ارائه شامد، اين فضا به صورت حرفه اي رصد مي شود اظهار کرد: پس از ارائه "شامد" اين فضا از سوي فرهنگ ياران (مردم)، هوش مصنوعي و افراد متخصص اين حوزه تحت نظارت قرار ميگيرد.
موسويان همچنين با اشاره به اين که در کشور 10 ميليون سيم کارت فيک داريم گفت: در فضاي مجازي واسطهاي وجود ندارد از اين رو بايد براي هر فرد درکي وجود داشته باشد که به دام نيفتد. بحث ما کنترل فضاي مجازي است چرا که اين فضا در آينده تنها زيست بوم ما خواهد بود.
شبکه ملي خانه فرهنگ ديجيتال، ابتکاري براي زندگي در فضاي مجازي
رييس مرکز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال در خصوص فعاليتهاي اين مرکز اظهار کرد: شرايط کسب و کار ديجيتال به شدت سخت شده است و فرد از بين هرهفت کسب و کار موجود 5 کسب و کار را انتخاب مي کند که براي فعاليت در اين کسب و کار نيازي به مکان اداري ندارد و مي تواند در منزل نيز کار کند.
وي با بيان اينکه فرد مي تواند از امکانات شبکه ملي خانه فرهنگ ديجيتال استفاده کند، اظهار کرد: اين شبکه با مراکز مختلفي قرارداد دارد و اگر فرد داراي مهارت خاصي باشد ميتواند با توجه به نيازهاي مختلف افراد در شبکه با آنها مشارکت و درآمدي را براي خود کسب کند .
موسويان ادامه داد: البته فقط بحث مربوط به محتواهاي ديجيتال در اين مرکز مطرح نيست اظهار کرد: در اين شبکه به مبحث کسب و کار خانگي براي بانوان خانهدار نيز پرداخته شد و در واقع اين شبکه يک نوع ابتکار براي زندگي در فضاي دوم (مجازي) است.
منبع:ايسنا