دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

علت اظهارات متناقض مدير تلگرام

تلگرام

جمعه ۲۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۳:۰۰


درباره تناقضاتي که بعضا در اظهارات مقامات دولتي ايران و مسئولان تلگرام وجود داشته، دبير شوراي عالي فضاي مجازي مي‌گويد: طرف خارجي بعضا ملاحظاتي دارد. بازار هدف پيام‌رسان خارجي، جهاني است و ملاحظات اقتصادي نيز دارد. ممکن است اظهاراتي کند که در چارچوب منافع خودش باشد و همچنين سعي مي‌کند کمترين حد ممکن را از الزام‌ها و اعلام مقررات کشورهايي که در آنها فعاليت مي‌کند، بپذيرد.

وايمکس نيوز- اخيرا جنجال‌هايي درباره انتقال سرورهاي تلگرام ايجاد شده بود. در مقطعي از طرف وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات اين‌طور مطرح شد که تلگرام انتقال سرورهايش به ايران را پذيرفته است، از طرف مقابل پاول دورف، مديرعامل تلگرام در صفحه توييتر خود نوشت: هيچ يک از سرورهاي تلگرام (و يا هر سروري با اطلاعات شخصي کاربران ما) به ايران منتقل نشده و آنجا مستقر نخواهد شد.

البته چند روز بعد، در سايت تلگرام مطالبي درباره روش‌هايي براي افزايش سرعت انتقال داده تلگرام نوشته شد: «ما از سرورهاي توزيع‌شده خود براي افزايش سرعت دانلود در مناطق بدون سانسور که در آنها آزادي بيان تضمين شده‌است استفاده مي‌کنيم و حتي در آن مناطق نيز به آنها اعتماد نمي‌کنيم. اما وقتي تلگرام در مناطق ديگر به شدت محبوب مي‌شود، فقط مي‌توانيم روي ‌CDN ها تکيه کنيم که با آنها از نقطه‌نظر فني مانند سرويس‌دهنده‌هاي اينترنت (ISP) رفتار مي‌کنيم که فقط داده‌هاي رمزنگاري شده‌اي را که قادر به کشف رمز آن نيستند، دريافت مي‌کنند. به لطف اين فناوري، سرعت دانلود عکس‌ها و فيلم‌هايي که به صورت عمومي منتشر مي‌شوند، در مناطقي مانند ترکيه، اندونزي، عربستان سعودي، هند، ايران و عراق به مراتب افزايش مي‌يابد، بدون اينکه کمترين خدشه‌اي به امنيت وارد شود.

در نهايت نيز محمود واعظي اظهار کرد: هر کسي از سرور برداشتي دارد؛ اين موضوع که گفتند تلگرام سرورهاي خود را به ايران منتقل کرده که ايران بتواند آن را فيلتر کند و به اطلاعات آن دسترسي داشته باشد و دخالت کند، به درستي توسط مديرعامل تلگرام تکذيب شده است، اما آن چيزي که ما به آن اشاره کرديم و بر اساس توافق انجام مي‌شود، اين است که سرورها به ايران منتقل شده براي اين که سي‌دي‌ان در آن قرار بگيرد تا کانال‌هاي پرظرفيت و پرمصرف به‌جاي اين که به خارج بروند و برگردند، اطلاعات در همين داخل با سرعت و کيفيت بالا منتقل شود و هيچ‌کس اين موضوع را تکذيب نکرده است.

ابوالحسن فيروزآبادي در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اينکه طبق گزارش‌هاي دريافتي با انتقال سرورهاي تلگرام به ايران تقريبا همه کانال‌هايي که از داخل فعال مي‌شوند، در سرور داخلي قرار مي‌گيرند و مسير ارتباطي آنها در داخل طي مي‌شود، افزود: همچنين در حال گفت‌وگو با تلگرام هستند که مقررات جمهوري اسلامي را رعايت کند و در بسياري از زمينه‌ها نيز توافقاتي حاصل شده است.

دبير شوراي عالي فضاي مجازي همچنين ادامه داد: وزارت ارتباطات قرار است با مديران شبکه‌هاي اجتماعي خارجي با کاربران زياد ايراني گفت‌وگو کرده، مقررات گذاري مناسبي را در رابطه با فعاليت هاي آنها در کشور به عمل آورد.

دبير شوراي عالي فضاي مجازي ادامه داد: تلگرام مشابه همين مشکل تناقضات اظهاري را اخيرا با اندونزي و روسيه داشته است و اظهارات مقامات اين دو کشور و متقابل آنها اظهارات تلگرام در رسانه‌ها منتشر شده، در ايران هم همين اتفاق افتاده است. اگر مطالبي مغاير هم، توسط مقامات ايران و تلگرام بيان مي‌شود، به اين علت است که ما توافق و مقررات مکتوبي در اين حوزه نداريم. اما در اين زمينه گفت‌وگو مي‌شود و شرکت تلگرام بنا به ملاحظات اقتصادي ممکن است ترجيح دهد آنها را به شکل ديگري مطرح کند.

او با اشاره به‌آمار ثبت اطلاعات کانال‌هاي تلگرامي، درباره نحوه برخورد با کانالهاي تلگرامي که به ثبت خود اقدام نکرده‌اند، اظهار کرد: حدود 14 هزار کانال تلگرامي تاکنون ثبت شده‌اند و قرار است کانال‌هايي که عضو بالايي داشته و هنوز ثبت نشده‌اند، برحسب بالا بودن تعداد اعضاء در اولويت قرار گيرند و به آنها تذکر داده شود که مراجعه کرده و مدارک لازم را ارائه دهند. در نهايت براساس تعداد کانال‌هايي که باقي‌مي‌مانند درباره نحوه‌ي برخورد با آنها تصميم گرفته مي‌شود.

منبع:ايسنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو