وزير ارتباطات گفت: تا يک ماه آينده وضعيت مصوبه فروش اينترنت نامحدود مشخص ميشود و اين موضوع را به عنوان اولويت اين وزارتخانه در برنامه صد روزه دولت ديده ايم.
وايمکس نيوز- محمدجواد آذري جهرمي امروز در حاشيه مراسم معارفه اش در جمع خبرنگاران در مورد گراني نرخي اينترنت با دفاع از تعرفه هاي فعلي اينترنت موبايل گفت: قيمت اينترنت موبايل در دنيا گران است اما با اين وجود ايران به لحاظ شاخص «ارزيدن» جزو ده کشور اول دنيا به لحاظ اين سرويس است.
وي گفت: موضوعي که در مورد گراني اينترنت مطرح مي شود مربوط به اينترنت ثابت است که کشور ما شاخصي بهتر از رتبه 90 در دنيا ندارد. اين غيرطبيعي بودن قيمت سبب شده برنامه اصلاح تعرفه ها را مد نظر قرار دهيم.
وي اضافه کرد: کميته اي براي بررسي وضعيت تعرفه اينترنت ثابت و ارائه اينترنت نامحدود که پيش از اين مصوب شد تشکيل شده است و اميدواريم ظرف يک ماه آينده اين تعرفه ها را نهايي کنيم.
وي ادامه داد: موضوع تعيين تکليف تعرفه اينترنت ثابت در اولويت برنامه هاي صد روزه دولت در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات است.
رويکرد شوراي عالي فضاي مجازي براي مذاکره با شبکه هاي اجتماعي خارجي
جهرمي همچنين در خصوص آخرين وضعيت رفع فيلتر شبکه هاي اجتماعي مانند توييتر و يوتيوب گفت: رويکرد شوراي عالي بر اين است که با سرويس ها و شبکه هاي فيلتر شده در ايران مذاکره صورت گيرد چرا که ما معتقديم اين شبکه ها براي فعاليت در ايران بايد به قوانين و خواست ما احترام بگذارد و ما اجازه نمي دهيم شبکه هايي که معضلات جدي داشته باشند در ايران فعاليت کنند.
وي ادامه داد: براي مثال همانطور که شبکه يوتيوب موارد غيراخلاقي را بلاک مي کند بايد اين سياست را براي کاربران ايراني متناسب با فرهنگ ما به صورت محلي پياده سازي کند. بر اين اساس ما در دولت آمادگي داريم اين محدوديت ها را در صورتي که خواسته هاي ما اجابت شود، برداريم.
وي گفت: در مورد توييتر هنوز مذاکره اي آغاز نشده اما توييتر درخواست همکاري در اين زمينه داده است. براي مابقي شبکه ها نيز آمادگي خود را براي مذاکره با مديران اين شبکه ها آغاز کرده ايم.
بررسي سياسي کاري اپل در حذف اپليکيشن هاي ايراني
آذري جهرمي همچنين در خصوص آخرين وضعيت بررسي موضوع حذف اپليکيشن هاي ايراني از فروشگاه اپل گفت: تحليل ابعاد اين مساله در حال انجام است چرا که ما معتقديم اين رفتاري نيست که مطابق با مقررات شرکت اپل باشد.
وي با بيان اينکه تا پيش از اين سيگنال هاي مثبت مختلفي را در خصوص اين شرکت براي احترام به حقوق شخصي کاربران ايراني دريافت کرديم، افزود: براي مثال حدود دو هفته پيش آخرين ورژن منتشر شده سيستم عامل اپل، زبان فارسي را پشتيباني مي کرد.
جهرمي ادامه داد: البته چند ماه پيش اپل به برداشتن برخي اپليکيشن هاي ايراني از فروشگاه اپليکيشن هاي خود اقدام کرده بود که اين موضوع مربوط به حق السهم اين شرکت براي تضمين درآمدش بود که شرکت هاي ايراني مطابق با مقررات اين شرکت و منطبق با چارچوب هاي آن اين مساله را حل کردند اما هم اکنون طي چند روز اخير ايميل جديدي به شرکت هاي توسعه دهنده اپليکيشن ارسال شده که از نظر ما مفهوم حقوقي ندارد و ما آن را درک نمي کنيم.
وزير ارتباطات ادامه داد: ما نمي دانيم مشکل از کجاست اين که اعلام مي کنند اپليکيشن هاي کشورهاي تحريم شده از اپ استور حذف شده اند موضوع درستي نيست چرا که برخي شرکت هاي ايراني براي آنکه براي خود بازار بين المللي متصور بودند، اپليکيشن هاي خود را به صورت بين المللي ثبت کردند اما آنها نيز از اپ استور اپل حذف شده اند پس نمي توان تحريم را دليل اين اقدام دانست.
وزير ارتباطات خاطرنشان کرد: طبيعتا ما بر اساس مقررات و قانون حقوقي در حال پيگيري اين موضوع و حمايت از شرکت هاي ايراني هستيم. در همين حال با مذاکره صورت گرفته با وزارت امور خارجه دکتر ظريف نيز به صورت جدي پيگير اين موضوع است و اگر لازم باشد به لحاظ حقوقي براي اين پرونده وکيل مي گيريم.
جهرمي با اظهار اميدواري از اينکه اين اقدام شرکت اپل يک سوءتفاهم باشد و نه سوءنيت گفت: در صورتي که ثابت شود اين اقدام سوءنيت بوده رفتارمان را متناسب با اين مساله برنامه ريزي مي کنيم.
وزير ارتباطات گفت: هم اکنون 11 درصد گوشي هاي هوشمند ايران از اين کمپاني است و از آنجايي که اين شرکت نشان داده به مشتريان خود احترام مي گذارد و سياست مشتري مداري رکن پايدار شرکت هاي بزرگ بين المللي است بايد به کاربران ايراني نيز احترام بگذارد.
وي تاکيد کرد: چارچوب ورود ما به اين نحو است که مساله را به صورت حقوقي پيگيري کرده و مشکل را برطرف کنيم و اگر به جمع بندي برسيم که اين موضوع جنبه سياسي دارد طبيعتا مدل ديگري برخورد خواهيم کرد.
جهرمي همچنين از برنامه ريزي براي رفع موانع کسب و کارهاي فناوري اطلاعات و ارتباطات و ايجاد قوانين حمايتي در اين بخش خبر داد و گفت: يکي از انتقادات مجلس به ما اين بوده که در حوزه فناوري اطلاعات آمارهاي شفافي وجود ندارد، ما معتقديم به دليل موضوعات مالياتي و مقرراتي پيش پاي فعالان اين بخش بسياري از شرکت ها درآمد خود را اعلام نمي کنند. بر اين اساس قصد داريم با راهکارهاي حمايتي وضعيت اين بخش را شفاف سازي و برآورد کنيم و در بازه هاي مختلف زماني طي چهار سال آينده در هر سال آماري از وضعيت بازار و خدمات اين شرکت ها به صورت شفاف به مردم ارائه کنيم.
منبع:مهر