جايگاه اپراتورهاي تلفن همراه در اکوسيستم مخابرات همراه دچار تغييرات ساختاري ميشود و در اکوسيستم جديد سيمکارتهاي فيزيکي حذف و با فناوري eSIM جايگزين خواهند شد.
وايمکس نيوز- همايش معرفي فناوري نوين eSIM با حمايت وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات امروز سهشنبه در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات با حضور معاونين و مديران کل وزارت ارتباطات، مديران عامل سه اپراتور کشور ، مديران شرکت مخابرات ايران و با هدف آشنايي مديران ارشد حوزه هاي ذکر شده با تکنولوژي نوين eSIM و با سخنراني محمد خوانساري -رئيس پژوهشگاه- و توماس لارسون به عنوان پيشگام در عرصه فناوري eSIM در دنيا برگزار شد.
در اين همايش علاوه بر معرفي تکنولوژي eSIM- به عنوان فناوري توانمندساز انقلاب ديجيتالي، چالشهاي ورود اين تکنولوژي به کشور، نيازمنديهاي بومي و جايگاه اپراتورها به عنوان حوزههاي اجرايي تشريح و بر هماهنگي و همکاري اپراتورها و سازمان تنظيم مقررات در اين زمينه تاکيد شد. همچنين مزاياي ورود به اين تکنولوژي در کشور و دستاوردهاي حاصل و مخاطرات پياده سازي آن مطرح شد.
هم راستا با رشد فناوري اينترنت اشيا در سطح دنيا، جايگاه اپراتورهاي تلفن همراه در اکوسيستم مخابرات همراه دچار تغييرات ساختاري ميشود. در اکوسيستم جديد سيمکارتهاي فيزيکي حذف خواهند شد و با فناوري eSIM جايگزين ميشوند. لذا در اين اکوسيستم مديريت eSIM از جايگاه ويژهاي برخوردار است.
اگر اپراتورها هر چه سريعتر سازوکار لازم براي تعيين و گزينش جايگاه جديد خود در اين اکوسيستم را فراهم نکنند تهديدي جدي براي آنها محسوب خواهد شد که تبعات سنگيني نيز به همراه خواهد داشت. در سالهاي آتي(پيشبيني سال 2020) اکثر گوشيهاي تلفن همراه داراي eSIM بوده و تهديد عدم تطابق با روال فعلي براي اپراتورها وجود خواهد داشت.
موجوديت eSIM در تصوير کلي، ماژولي جهت اتصال به شبکههاي سلولي، ايجاد هويت مشخص و در نهايت امکان شناسايي و برقراي ارتباط است.
منبع:ايسنا