چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴

ديتاسنترهاي آهنين

ديتاسنتر

یکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۱:۰۰


وزير ارتباطات به‌تازگي در همايش پدافند غيرعامل اعلام کرد، زيرساخت‌هاي فيزيکي براي ساخت يک ديتاسنتر زيرزميني در کشور راه‌اندازي شده و سازمان‌هاي حياتي و حساس کشور مي‌توانند اطلاعات خود را به آنجا منتقل کنند.

وايمکس نيوز- ديتاسنتر به‌طور کلي، واژه‌اي است که به مراکز نگهداري اطلاعات حياتي شرکت‌هاي مهم يا مراکز حساس اطلاق مي‌شود.به گزارش همشهري، اين مراکز که هزينه راه‌اندازي و نگهداري بالايي هم دارند، توسط کمپاني‌هاي بزرگي مثل گوگل ساخته مي‌شوند و اطلاعات مهم آن کشورها درون‌شان نگهداري مي‌شود. وقتي پاي مسائل امنيتي و اطلاعات نظامي کشورها به ميان بيايد، نياز به حفاظت چندبرابري در اين ديتاسنترها احساس مي‌شود. به همين دليل، آنها را زير زمين مي‌سازند تا در برابر حملات اتمي و موشکي در امان باشند، سيستم امنيتي نيز چند لايه و فوق‌امنيتي مي‌شود. ديتاسنترهاي زيرزميني که شبيه يک شهر بزرگ با امکانات رفاهي ساخته مي‌شوند، در برابر حملات موشکي و اتمي ايمن هستند و وجودشان درصورت وقوع جنگ مي‌تواند به نگهداري از اطلاعات پايه‌اي کشور کمک کند. نمونه‌هاي مشابه ديتاسنتر زيرزميني ايراني که وزير ارتباطات درباره‌ آن توضيحاتي ارائه کرد، تا به حال در کشورهاي ديگر هم ساخته‌شده است.

    آمريکا

غول بزرگ جنگ سرد
دوران جنگ سرد باعث شد تا آمريکا به فکر ايجاد يک مرکز فوق‌امنيتي براي نگهداري از اسرار و اطلاعات‌ سري باشد. اين مرکز بزرگ که بعدها «بانکر» ناميده شد، 40هزار فوت مربع (3هزار مترمربع) وسعت داشت و از سال 1982(1361) کارش را آغاز کرد. در ورودي اين ديتاسنتر زيرزميني که در شهر مونتگومري، ايالت تگزاس واقع شده، تعدادي اسلحه و مهمات جنگي قرار گرفته تا درصورت حمله‌هاي احتمالي براي دفاع استفاده شوند. اينجا هم‌اکنون به يک ساختمان چهارطبقه‌ زيرزميني شبيه است که به جز محل نگهداري اطلاعات و داده‌هاي امنيتي، يکسري امکانات رفاهي براي کارکنان احتمالي و کساني که ممکن است بخواهند در آنجا پناه بگيرند، طراحي شده است. اطلاعات زيادي از اين ديتاسنتر فوق‌امنيتي در دست نيست اما گفته مي‌شود، تمام اين مرکز با يک تونل به ديتاسنتر ديگري در ايالت هيوستون مرتبط است. در سال 2014بخش‌هاي ديگري به اين ديتاسنتر زيرزميني اضافه شد که وسعت آن را به 143هزار فوت مربع (13هزار مترمربع) مي‌رساند.

    انگليس

ديتاسنتر ضداتمي
انگليس يکي از بزرگ‌ترين ديتاسنترهاي ضد‌اتمي دنيا را ساخته تا بنا بر ادعاي خودش، از شهروندانش حفاظت کند. اينجا که با مشارکت سازمان دفاع آمريکا و انگليس در اوايل دهه 1990(1370) ساخته شده، شامل 2ديتاسنتر متفاوت است که اطلاعات طبقه‌بندي شده مختلفي را در حوزه‌هاي اطلاعاتي، کشوري، علمي و... نگه مي‌دارد. ديتاسنتر کنت در عمق 30متري زمين قرار گرفته و توسط يکسري ديوارهاي 3متري حفاظت مي‌شود. چند تيم حفاظت شامل افسران ارتش و نيروي پليس به‌صورت شبانه‌روزي از اين سايت بزرگ اطلاعاتي حفاظت مي‌کنند. به جز ابزارهاي حفاظتي معمول مثل دوربين‌هاي مداربسته، اين مرکز از حسگرهاي مادون قرمز و سنجش ضربان قلب به‌عنوان ابزار حفاظتي استفاده مي‌کنند. با اين ابزارها هر موجودي که بدنش گرما توليد کرده يا نبض داشته باشد، قابل رديابي و کنترل است.

    سوئد

دوستدار محيط زيست
ديتاسنتر بزرگ باهنوف‌پينن، در عمق 30‌متري زمين، داخل پوسته‌اي قرار گرفته که ادعا مي‌شود در برابر انفجار اتمي مصون است. در ورودي اين ساختمان زيرزميني يک در بزرگ از جنس فولادي به قطر 40سانتي‌متر است.گفته مي‌شود، شهرت اصلي اينجا به‌خاطر نگهداري از اسناد فوق‌محرمانه‌اي مثل ويکي‌ليکس است. اين ديتاسنتر بزرگ از انرژي‌هاي دوستدار محيط‌زيست مثل انرژي خورشيدي يا انرژي آبي ناشي از آبشار استفاده مي‌کند. يک آکواريوم بزرگ و گلخانه نيز در اينجا تدارک ديده شده تا درصورت وقوع يک حمله اتمي، ساکنانش بتوانند تا مدتي بدون مشکل زندگي کنند. براي راحت‌تر شدن شرايط زندگي ساکنان آينده‌ اين ديتاسنتر، نور طبيعي نيز در اينجا شبيه‌سازي شده است. ادعا شده، به جز بمب‌هاي اتمي عادي - شبيه به آنچه در هيروشيما و ناکازاکي استفاده شد- در مقابل بمب‌هاي هيدروژني مصون است. در اين ديتاسنتر بزرگ اطلاعات سري کشور نگهداري مي‌شود و زيرساخت‌هاي ارتباط اينترنتي نيز در آن فراهم شده است.

    سوييس

ديتاسنتر 10 کيلومتري
سوييس فورت نوکس يک مرکز اطلاعاتي است که تمام اطلاعات اصلي کشور در حوزه رايانه و اينترنت در آن نگهداري مي‌شود. اين سازمان زيرزميني گسترده که نزديک شهر لوزان، در محوطه‌اي به طول 10کيلومتر زير زمين گسترده شده، بخش زيادي از دامنه‌هاي کوه آلپ را اشغال کرده است. براي راه انداختن سيستم سرمايشي اين ديتا سنتر زيرزميني از آب درياچه‌اي که در همان نزديکي قرار گرفته استفاده مي‌شود. براي کنترل آمد و شد به اين ديتاسنتر بزرگ از سيستم‌هاي پيشرفته تغيير چهره استفاده مي‌شود و تمام بخش‌هاي آن با محفظه‌هاي ضدگلوله پوشانده شده‌اند. مرکز «سوييس فورت نوکس» يکي از 85ديتاسنتر محرمانه در سوييس و جزو امنيتي‌ترين‌هاي آنهاست.

منبع:همشهري انلاين

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو