وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به چالش احراز هويت در بانکداري الکترونيک گفت: امروز زيرساخت سامانه شاهکار در دولت الکترونيکي آماده شده و در اختيار بانک مرکزي کشور قرار گرفته ميتواند که امنيت را براي بانکداري الکترونيکي به ارمغان بياورد.
وايمکس نيوز- محمدجواد آذريجهرمي - وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات - امروز در هشتمين همايش سالانه بانکداري الکترونيک و نظامهاي پرداخت که در مرکز همايشهاي برج ميلاد برگزار شد، اظهار کرد: در جلسه اخير با معاون رئيس جمهور و وزراي حوزه ارتباطات و اقتصادي، به جمعبندي براي توسعهي استفاده از بلاکچين رسيديم که در جلسه بعدي کميسيون اقتصاد مشخص و به مجلس ارائه ميشود.
او با بيان اينکه بانکداري الکترونيکي يک حوزه بينبخشي بين حوزه بانکي و فناوري است، گفت: در يک سال اخير در حوزه سياستگذاريهاي حوزه ارتباطي بانکي، به پيشنهاد وزارت ارتباطات، آئيننامه رفع انحصار از PSPها به تصويب رسيد که کمک شاياني براي رشد فينتکها يا شرکتهاي فناوري مالي است که بتوانند فعاليت گستردهتري آغاز کنند. مصوبه دولت ابلاغ شده و بانک مرکزي در حال تهيه آئيننامه است.
وي ادامه داد: از طرفي همه ما ميدانيم بانکداري الکترونيکي هزينهي تمامشدهي کمتري نسبت به بانکداري فيزيکي دارد زيرا آنها مبتني بر فعاليت شعبات فيزيکي هستند. با کم شدن اين هزينهها، شما توانمند خواهيد بود تسهيلات بيشتري در اختيار صنعت از جمله متقاضيان و بخش خصوصي قرار دهيد.
جهرمي تاکيد کرد: احراز هويت بر اساس اطلاعات موجود در ثبت احوال و سامانههاي مخابراتي با ترکيبي از شاخصههاي هويتي در مرکز تبادل اطلاعات در دولت الکترونيک شکل گرفته که توانسته يک پيشران بسيار مهم در دولت الکترونيک باشد. اکنون ميتوانيم بانکداري الکترونيک را با تصديق هويت پيش ببريم.
راهاندازي سرويس برداشت مستقيم
وي با اشاره به راهاندازي سرويس دايرکت دبيت (پرداخت مستقيم) توسط بانک مرکزي بيان کرد: اين سرويس که اکنون توسط 18 بانک فعال شده، به بخش فناوري کمک ميکند. اين سرويس براي کسبو کارها اين امکان را فراهم ميکند که به مشتريان اجازه دهند اشتراک ماهانه را از بانکها بگيرند و با کاربرد پايين در اختيار سرويسدهنده بگذارند.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات توضيح داد: در حال حاضر توليدکنندهي محتوا از جمله نويسندهي کتاب هشت درصد از توليد محتوا را دريافت ميکند و جمعآوري پول از طريق اپراتورهاست که 30 درصد دريافت ميکنند، در اين اقتصاد، توليدکنندگان محتوا رشد نميکنند. البته برخي معتقدند راهاندازي سرويس پرداخت مستقيم به ضرر اپراتورهاست اما بايد اشاره کرد اين موضوع درمجموع به نفع بخش فناوري است.
آذريجهرمي با بيان اينکه بخشي از اين درآمدها براي اپراتورها درآمدهاي ناسالمي ايجاد کرده بود، افزود: براي مثال شرکتهاي VAS (خدمات ارزش افزوده) به دليل نبود شيوه نامناسب، راه نامناسبي براي جمعآوري درآمد توليدکنندگان محتوا بودند. امروز بانک مرکزي اين امکان را فراهم کرده که توليدکنندگان محتوا بتوانند به راحتي درآمدهاي خود را جمعآوري کنند.
وي با بيان اينکه اقتصاد فينتکها در سال گذشته رشد قابل توجهي داشته، افزود: آمار بانک مرکزي از حوزه پرداختهاي الکترونيک و خصوصاً فينتکها در حال صعود است. فينتکها در عرصه اقتصاد ديجيتال از عناصر مهم هستند که در حال شکلگيرياند. البته در حوزه رشد آنها خيلي موفق نبوديم و بايد موانعي که دارند را تسهيل کنيم. سياستگذاري ما تسهيل قوانين است و رشد کسبوکارهاي قوانين مالي کارنامهي موفقي بوده اما جاري رشد دارد. البته دولت تنها تسهيلگر است اما اصل کار را بخش خصوصي انجام ميدهد که با وجود تمامي موانع، رشد زيادي داشته است.
تشکيل کميته ضدفيلترينگ براي کسبوکارها
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به فعاليتهاي ناسالم در حوزه الکترونيکي خاطرنشان کرد: با همکاري معاونت حقوقي رئيس جمهوري، کميتهاي براي جلوگيري از فيلترينگ تشکيل شده است. واقعيت اين است که امروز با توجه به تسهيلات نظام پرداخت الکترونيکي زيرساخت بسياري از کسبوکارهاي مجازي هم ميتوانند همين بستر باشد. همانطور که در حال حاضر سايتهاي شرطبندي و يا فيلترشکنها از همين زيرساختها استفاده ميکنند.
آذريجهرمي ادامه داد: البته نظام بانکداري بايد تلاش کند جلوي آنها را بگيرد. اما گاهي مواضعي از جمله با اعمال فيلترينگ گرفته ميشود که جلوي فعاليتهاي ناسالم را بگيرند اما عملاً تنها جلوي فعاليتهاي سالم گرفته ميشود و ناسالمها به نحو ديگر کارهاي خود را ادامه ميدهند. اکنون با تشکيل اين کميته تلاش شده جلوي فيلتر شدن فينتکها و کسبوکارها گرفته شود.
منبع: ايسنا