دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

اخبار وایمکس در ایران و جهان

تیک نیوز

یکشنبه ۲۱ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۰:۵۸:۰۰


بهره‌برداران وایمکس در پی سیار شدن
طبق بررسی آماری جدید گروه پژوهشی اینفونتیکس اکثریت بهره‌برداران وایمکس در پی آن هستند که تا سال 2012 بتوانند خدمات سیار عرضه کنند ولی فقدان گوشی‌های هوش‌مند که از فناوری بی‌سیم پشتیبانی کنند چالش ایجاد کرده است.
امروزه وایمکس بیش‌تر برای خدمات فراخ‌باند ثابت به کار می‌رود یعنی کاربر به اینترنت وصل می‌شود و بعد برای آن که به جای دیگری برود اتصال خود را قطع می‌کند و وقتی به مقصد رسید دوباره به اینترنت وصل می‌شود.اما دو سوم از 25 فراهم‌آور خدمات مورد بررسی آماری اینفونتیکس ، در پی آن هستند وایمکس را در فراخ‌باند سیار به کار ببرند.همچنین 90 درصدشان می‌خواهند خدمات تلفن اینترنتی(VoIP) را از طریق شبکه‌های وایمکس خود عرضه کنند.
برای آن که خدمات سیار رواج یابد گوشی‌های هوش‌مند لازم است. در حال حاضر فقدان محصولات دارای قابلیت وایمکس بزرگ‌ترین دغدغه‌ی بهره‌بردارانی است که در پی خدمات سیار هستند.اما انگیزه‌ی سازندگان گوشی‌های هوش‌مند افزایش خواهد یافت زیرا شمار کاربران بالقوه رو به افزایش است. ارایه‌ی گوشی HTC Evo 4G توسط اسپرینت نشان‌گر آن است که تقاضا برای گوشی‌های هوش‌مند تحت شبکه‌ی وایمکس رو به افزایش است.طی سه ماهه‌ی دوم سال جاری میلادی Evo 4G سومین گوشی‌هوش‌مند محبوب مبتنی بر فناوری اندروید در میان کاربران ایالات متحده بوده است و مقام اول نیز از آن گوشی‌های "موتورولا دروید" و "اچ‌تی‌سی دروید اینکردبل" بوده است.
طبق گزارش مذکور نبود گوشی‌های هوش‌مند بزرگ‌ترین چالش است اما تنها چالش نیست. بهره‌برداران در تقلا هستند که راهی برای ایجاد مجاری خرده‌فروشی و توزیع پیدا کنند و به کشورهای رو به توسعه خدمات ارزان ارایه دهند.به گفته‌ی ریچارد وب تحلیل‌گر ارشد وایمکس،مایکرویو و افزاره‌های همراه در اینفونتیکس صنعت وایمکس به شدت در تکاپوی آن است که این چالش‌ها را برطرف کند.
در ماه مه یوتا، بهره‌بردار وایمکس در روسیه اعلام کرده بود که در پی راه‌اندازی LTE است و علت اصلی این اقدام را نیز ساخت شمار زیادی افزاره‌های LTE توسط افزاره‌سازان اصلی اعلام کرده بود.
افت بازار تجهیزات/افزاره‌های وایمکس در سه ماهه‌ی نخست سال 2010
به گزارش گروه پژوهشی اینفونتیک سهم درآمد شرکت موتورولا از بازار جهانی تجهیزات/افزاره‌های وایمکس در سه ماهه‌ی نخست سال 2010 افزایش یافت. در این گزارش همچنین آمده است که بهره‌برداران بزرگ تلفن همراه و وایمکس همچنان احتمال دارد به سراغ LTE بروند و از این فناوری به عنوان راهکار نسل چهارم استفاده کنند اما وایمکس یا وای‌فای به گونه‌ای فزاینده مولفه‌‌ی کمکی ارزش‌مندی برای ارایه‌ی درازمدت خدمات فراخ‌باند سیار(mobile broadband) است.
ریچارد وب که تحلیل‌گر ارشد وایمکس در گروه پژوهشی اینفونتیک است می‌گوید"در سه‌ماهه‌ی نخست سال 2010 درآمد جهانی بازار تجهیزات/افزاره‌های وایمکس با افت ملایم 2 درصدی به 303 میلیون دلار رسید اما این افت ناشی از رکودی فصلی است که به طور طبیعی در سه ماهه‌ی نخست سال رخ می‌دهد و در پیش‌بینی کلی مبتنی بر رشد مطلوب در بقیه‌ی ماه‌های سال 2010 تغییری نمی‌دهد. شکی نیست که رویگردانی اخیر یوتا بهره‌بردار روسی از وایمکس به LTE ضربه‌ای به رشد وایمکس در جهان بود اما فقط یک بهره‌بردار از نزدیک به ششصد بهره‌بردار وایمکس جهان چنین کاری کرده است و مشخص نیست که چنین روندی فراگیر شود."
وب افزود "طرح خرده‌فروشی آزاد گروه هم‌اندیشی وایمکس(WiMAX Forum) و خبرهایی که از شتاب گرفتن تدوین استاندارد وایمکس 2() می‌رسد در مورد ایجاد نقشه‌ی راه برای این فناوری و زیست‌سامانه‌ی افزاره‌های وایمکس قوت قلبی ایجاد می‌کند که در دراز مدت پشتوانه‌ای برای بازار وایمکس است.البته جامعه‌ی وایمکس باید چنین طرح‌هایی را به ثمر برساند تا این راهکار فراخ‌باند بتواند همچنان قابلیت اطمینان خود را حفظ کند".
خرید سهام بهره بردار ایرلندی وایمکس توسط کلیروایر
به گزارش روزنامه‌ی ایرلندی پست ،شرکت کلیر وایر(Clearwire)که بهره بردار شبکه‌ی وایمکس در ایالات متحده ی آمریکا است هفت درصد سهام شرکت ایرلندی ارتباطات ایمجین(Imagine Communications) ،بهره‌بردار وایمکس، را خریداری کرد.کلیروایر بابت این خرید 5 میلیون یورو پرداخت می‌کند و از یک عضو در هیات مدیره‌ی ایمجین برخوردار خواهد شد.
پس از این که این معامله تکمیل شود کلیروایر بخش بزرگی از زیرساخت خود در ایرلند و مشترکین مربوطه را به ایمجین منتقل خواهد کرد و به این ترتیب شمار دکل‌های تحت مالکیت ایمجین به 400 دکل افزایش خواهد یافت.
کلیر وایر خدمات فراخ‌باند بی‌سیم خود را از سال 2005 در ایرلند راه‌اندازی کرده است.
کلیروایر ایرلند در سال 2008 8.3 میلیون یورو فروش داشت که 13.4 میلیون دلار زیان پیش از کسر مالیات نصیب این شرکت کرد.
این در حالی است که ایمجین در 15 شهر ایرلند خدمات خود را به راه انداخته است.
تجدید مزایده‌ی وایمکس در اندونزی
به علت آن که سه شرکت از هشت شرکت برنده‌ی مزایده‌ی پیشین وایمکس اندونزی نتوانستند به علت تنگناهای مالی تعهدات‌ مالی‌شان را انجام دهند دولت اندونزی مزایده‌ی تازه‌ای برای ساخت شبکه‌ی مخابراتی پرسرعت وایمکس برگزار می‌کند.
"گاتوت دوا بروتو" سخن‌گوی وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات(فاوا) می‌گوید "وزارت فاوا در حال آماده‌سازی مقدمات مزایده است ولی هنوز در مورد تاریخ دقیق آن تصمیم‌گیری نشده است.امیدواریم در پایان امسال یا اوایل سال بعد این کار را انجام دهیم."
مزایده‌ی جدید برای اجرای پروژ‌ه‌ی وایمکس در هفت منطقه از 15 منطقه‌ی اندونزی است که عبارتند از: منطقه‌ی 4(بانتن و جاکارتای بزرگ)، منطقه‌ی 5(جاوه‌ی غربی به غیر از بکاسی،بوگور و دپوک)، منطقه‌ی6(جاوه‌ی مرکزی)، منطقه‌ی 7 (جاوه‌ی شرقی)، منطقه‌ی 9(پاپوا)، منطقه‌ی 10(ملوکو و مالوکوی شمالی) و منطقه‌ی 15(ریائو).
به گفته‌ی گاتوت دولت مجوز سه شرکتی را باطل کرد که نتوانسته بودند به تعهدات مالی‌شان در پروژه‌ی وایمکس عمل کنند.این سه شرکت عبارتند از پی‌تی راهاجاسا مدیا اینترنت،پی‌تی اینترنوکس و کنسرسیومی تجاری متشکل از پی‌تی کامترونیکس سیستم و پی‌تی آدیوارتا پردانیا.
این سه شرکت نتوانسته بودند که مبلغ مربوط به مجوز و بسامدها را بپردازند.
گاتوت می‌گوید :"دولت خیلی با آن‌ها راه آمد و سه ماه هم به مهلت‌شان اضافه کرد اما باز هم نتوانستند تعهدات‌شان را پرداخت کنند."
در حال حاضر چهار شرکت در فرآیند آماده‌سازی مناطق شبکه‌ی وایمکس قرار دارند که عبارتند از پی‌تی فرست مدیا، پی‌تی تلکومنیکاسی اندونزیا، پی‌تی ایندست مگا مدیا و پی‌تی جاسنیتا تلکومیندو.
شرکت هشتم هم پی‌تی برکا هاردایاپرکاسا است که به گفته‌ی گاتوت باید بابت پرداخت نکردن به موقع مبلغ مجوز و بسامد جریمه بدهد.
وایمکس جزو نسل چهارم(4G) فناوری مخابرات سیار است و به طور بالقوه می‌توان با آن داده‌ها را با سرعت 80 مگابیت بر ثانیه ارسال کرد که از سرعت 2.4 مگابیت در ثانیه‌ی کارپایه‌ی(پلاتفورم) نسل سوم(3G) بیش‌تر است.
دولت اندونزی طیف 2.3 گیگاهرتز و 3.3 گیگاهرتز رابرای دسترسی فراخ باند(broadband) در سراسر مناطق این کشور در نظر گرفته است. به گفته‌ی گاتوت طیف 2.3 گیگاهرتز به فناوری وایمکس16.d اختصاص یافته است و یکی از دلایل این کار هم این است که تولید داخلی اجزا‌ء برای16.d بیش‌تر از سایر باندهای طیفی مثل16.e است.
به گفته‌ی گاتوت با اتکا کردن به فناوری16.d می‌توان 30 درصد اجزای لازم برای ایجاد زیرساخت شبکه را از داخل تامین کرد.
به گفته‌ی هرو سوتادی یکی از اعضای سازمان تنظیم مقررات مخابراتی اندونزی(BRTI) دو شرکت داخلی اندونزی از پس تولید قطعات فناوری 16.d برمی‌آیند و گواهی‌نامه‌ی این کار را هم دارند.البته هرو سوتادی افزود که چهار شرکت برنده‌ی مزایده‌ی پروژه‌های وایمکس تمایلی به استفاده از تولیدات داخلی ندارند زیرا به کیفیت آن‌ها اعتقاد ندارند.این شرکت‌ها معتقدند که تولیدات داخلی به ویژه از نظر ظرفیت و توان پوشش‌دهی منطبق بر استانداردها نیستند .البته تولیدکنندگان هم می‌گویند برای تنظیمات میدانی به وقت بیش‌تری نیاز دارند.

سه بهره بردار دیگر منطقه‌ی خاورمیانه و شمال آفریقا در پی وایمکس
بر پایه‌ی گزارشی تازه حدود نیمی از بهره‌برداران مخابرات در منطقه‌ی خاورمیانه و شمال آفریقا(خامشا= MENA) خدمات فراخ باند بی‌سیم وایمکس ارایه می کنند.
طبق بررسی گروه مشاوران عرب از 55 بهره بردار دارای مجوز این منطقه 26 بهره‌بردار خدمات وایمکس ارایه می‌کنند.
در این گزارش آمده است که یمن و عمان نیز در نیمه ی دوم سال 2010 ارایه‌ی خدمات وایمکس را آغاز می‌کنند.
وایمکس فناوری استاندارد جهانی برای دسترسی فراخ‌باند بی‌سیم است و در کشورهای الجزایر،بحرین،عراق،اردن،کویت،لبنان،لیبی،مراکش،عربستان، تونس و امارات متحده واقع در منطقه‌ی خاورمیانه و شمال آفریقا(خامشا) به بهره‌برداری تجاری رسیده است.
بر پایه‌ی پیش‌بینی گروه مشاوران عرب دست‌کم سه بهره‌بردار دیگر تا پایان سال 2010 به سراغ ارایه‌ی خدمات وایمکس می‌روند.
علاء نمیر تحلیل‌گر تحقیقات گروه مشاوران عرب در این گزارش نوشته است که در برخی از کشورهای عربی هنوز جزییات مقررات وایمکس مشخص نشده است و شماری از کشورها نیز مشخص کرده‌اند که برای ارایه‌ی خدمات وایمکس چه نوع مجوزی لازم است.
دیدار مدیرعامل اینتل از تایوان برای پشتیبانی از وایمکس
پس از بسته شدن دفتر برنامه‌های وایمکس اینتل در تایوان که به تازگی صورت گرفت پل اوتلینی رییس و مدیرعامل اینتل،بزرگ‌ترین شرکت تراشه‌سازی جهان در ماه اکتبر از تایوان دیدار می کند تا بر پایبندی اینتل به پیشبرد فناوری‌های وایمکس تاکید کند.
در همین راستا رییس بخش آسیااقیانوسیه‌ی اینتل هم با رییس انجمن رایانه‌ی تایپه پایتخت تایوان دیدار کرد و گفت تعطیل شدن دفتر برنامه‌های وایمکس اینتل در تایوان اثری بر حمایت اینتل از فناوری وایمکس ندارد.
اینتل با فراهم آوران اصلی وایمکس در تایوان شامل "تاتونگ" و "ومکس‌تلکوم" مشارکت دارد و تعطیلی دفتر برنامه‌های وایمکس اینتل در تایوان از این لحاظ شگفتی‌آفرین بود که اینتل نه به دولت تایوان و نه به شرکت‌های مربوطه از قبل خبر این کار را نداده بود.
وایمکس رو به کاهش، LTE دچار مشکل
نبرد میان وایمکس و فناوری موسوم به تکامل درازمدت(LTE) برای پیش‌تازی در ارتباطات فراخ‌باند(broadband) سیار پایان یافته است.مایک برایانت یکی از تحلیل‌گران گروه بازارپژوهی فیوچر هاریزون معتقد است که بهره‌برداری از وایمکس رو به کاهش است و بهره‌برداران وایمکس در انگلستان و هلند در حال دست کشیدن از این کسب وکار هستند و بهره‌برداران ایالات متحده نیز در پی آن هستند طیف‌های مربوط را در فناوری‌های دیگری به کار گیرند.
برایانت در همایشی که فیوچر هاریزون برای پیش‌بینی بازار نیمه‌رساناها در انگلستان برگزار کرد گفت:" اینتل طی یکی از بدترین سرمایه‌گذاری‌های خود پول کلانی صرف این حوزه کرده است".
برایانت افزود اما علی‌رغم پویایی ظاهری LTE این فناوری هم بدون چالش نیست.برایانت معتقد است علی‌رغم تمام هیاهویی که در مورد LTE ،وایمکس،فناوری نسل چهارم،فمتوسل و غیر به پا شده است اکثریت ارتباطات داده توسط ایستگاه‌های پایه‌ی فناوری استاندارد نسل دوم و سوم تقویت شده با جی‌.پی.‌آر.‌اس یا EDGEمنتقل می‌شود.
به گفته‌ی برایانت LTE برای آزمودن و رفع این تقاضا برای پهنای باند به میدان آمد اما ایستگاه‌های پایه‌ی LTE فقط در حد راه‌اندازی ایجاد شده است.18 ماه طول می‌کشد تا ایستگاه‌های پایه‌ی LTE به بهره‌برداری برسد و مشکل دیگر یافتن جای مناسب برای آن‌ها است.
برایانت می‌گویددر حالی که ایستگاه‌های پایه‌ی نسل سوم می‌تواند 4000کاربر را پوشش دهد سلول‌های LTE کوچک‌تر است و فقط 600 کاربر را پوشش می‌دهد.بنابراین برای پوشش دادن شمار یکسانی از کاربران تعداد ایستگاه‌های پایه‌ی LTE هفت برابر است.یعنی باید مکان‌های بیش‌تری در نظر گرفت. به علاوه نصب تجهیزات LTE روی بام ساختمان‌های بلند هم همواره برای درون خیابان‌ها پوشش فراهم نمی‌آورد در حالی که ایستگاه‌های پایه‌ی نسل سوم به طور معمول چنین پوششی را فراهم می‌آورند.
به گفته‌ی برایانت در نتیجه احتمال دارد که نتوان به تقاضای حاصل از فروش گوشی‌های هوش‌مند پاسخ داد.هم اکنون بسیاری از بهره‌برداران طرح‌های محاسبه‌ی کاربری داده بر اساس نرخ ثابت ماهانه را کنار گذاشته‌اند و به سراغ هزینه‌یابی به ازای هر گیگابایت رفته‌اند تا سود خود را افزایش دهند و تقاضا را مهار کنند.
البته بعید است که شرکت‌هایی چون تگزاس اینسترومنت،فری‌اسکیل و زیلینکس که عرضه‌کنندگان اصلی تراشه به بازار ایستگاه‌های پایه‌ی LTE هستند چندان نگران اوضاع باشند.
فروش کسب‌کار شبکه‌ای موتورولا به نوکیا زیمنس شرکت نوکیا زیمنس
نتورک(ان‌اس‌ان) زیرساخت شبکه‌ی بی‌سیم موتورولا را به بهای 1.2 میلیارد دلار خریدار می‌کند تا بتواند به پایگاه مهمی در بازار مهم آمریکای شمالی دست یابد.شرکت شبکه‌ی سیار موتورولا فقط 3 درصد بازار جهانی را در اختیار دارد اما در حوزه‌ی فناوری وایمکس پیش‌تاز بازار است. با انجام این معامله کسب و کار موتورولا در حوزه‌ی جی‌اس‌ام،سی‌دی‌ام‌ای،وایمکس و LTEو 7500 نیروی شاغل در آن زیر مجموعه‌ی شرکت نوکیا زیمنس نتورک می‌شود.
وایمکس برنده‌ی مسابقه‌ی نسل چهارم در آفریقای جنوبی
چشم‌انداز خدمات فراسریع نسل چهارم و مسابقه‌ی بین وایمکس و LTE مدت‌ها است که ذهن کارشناسان مخابرات در سراسر جهان را به خود مشغول کرده است.
وینستون اسمیت از شرکت آلواریون آفریقای جنوبی یکی از این کارشناسان است و آلواریون هم از سردمداران وایمکس نسل چهارم و ارتباطات بی سیم در جهان است.اسمیت می‌گوید برخی معتقدند که LTE گوی سبقت را از وایمکس می‌رباید ولی LTE از زیست‌سامانه‌ی وایمکس برخوردار نیست و وایمکس بهترین راهکار برای برای بازارهای نوخاسته و به خصوص آفریقای جنوبی است.
به گفته‌ی اسمیت وایمکس به ویژه در کشوری مانند آفریقای جنوبی که زیرساخت سیمی کامل ندارد کم مخاطره‌تر است و فرصت جذاب‌تری به دست می‌دهد.با توجه به آن که وایمکس را به سرعت می‌توان راه‌اندازی کرد و برای راه‌اندازی در محیط‌های ثابت،بدوی و سیار پایداری خوبی دارد راهکاری سریع و مقرون به صرفه برای فراهم سازی خطوط فراخ‌باند در آفریقا است.
وایمکس راهکاری آرمانی برای گستره‌ای از کسب وکارها و بهره‌برداری‌های مختلف از شبکه‌ی روستایی دارای دو ایستگاه پایه تا شبکه‌های پوشش دهنده‌ی چند شهر فراهم می‌آورد و می‌توان آن را به تنهایی یا مکمل DSL و شبکه‌ی نسل سوم به کار گرفت.
اسمیت می‌گوید "وایمکس در آفریقای جنوبی به راستی دوره‌ی نونهالی خود را می‌پیماید و وایمکس راه‌اندازی شده توسط شرکت‌های تلکوم، آیبرست و اسکریمر بیش‌تر در بخش‌های جاافتاده خدمات ارایه می‌کند اما این وضعیت به زودی تغییر می‌کند زیرا سازمان تنظیم مقررات(ICASA) در حال تعریف قواعد مزایده‌ی طیف است ".تمام دارندگان مجوز فراهم سازی خدمات اینترنتی تا پایان ماه ژوئن وقت داشتند که درخواست شرکت در مزایده و طرح‌های تجاری خود را عرضه کنند.
سپس سازمان تنظیم مقررات طی فرایند محرمانه‌ای حائزان شرایط را معرفی می‌کند تا در مزایده شرکت کنند.اگر شمار بهره‌برداران بیش از 4 بهره‌بردار بود طیف متعلق به باند 2.6 گیگاهرتز نیز واگذار می‌شود.
هنوز مشخص نیست که جدول زمانی چه صورتی دارد ولی پیش‌بینی می‌شود که دست کم چهار بهره‌بردار جدید وایمکس در بازار آفریقای جنوبی به فعالیت بپردازند.
باتوجه به آن که ضریب نفوذ خدمات باند در آفریقای جنوبی مقدار ناچیز 3 درصداست فرصت آن وجود دارد که رشد بسیار سریعی تحقق یابد به خصوص آن که به تازگی کابل زیردریایی سیکام نیز در این کشور راه‌اندازی شده است و هزینه‌های پهنای باند کاهش یافته است.
همکاری ام‌تی‌ان و اینتل برای پیشبرد وایمکس در آفریقا
شرکت مخابراتی ام‌تی‌ان آفریقای جنوبی با شرکت تراشه‌سازی اینتل ایالات متحده یادداشت تفاهمی امضا کرد که بر اساس آن برای شتاب دادن به راه‌اندازی و نفوذ دسترسی فراخ باند در آفریقا و خاورمیانه همکاری می کنند.این همکاری دامنه‌ی وسیعی خواهد داشت که افزایش راه‌اندازی وایمکس،عرضه‌ی رایانه‌ی شخصی ارزان به کاربران و کارآفرینان آفریقایی و فراهم‌سازی افزاره‌های مقرون به صرفه‌ی مرورگری اینترنت از جمله‌ی آن‌ها است.طبق این تفاهم‌نامه این دو شرکت برای آموزش مهارت‌های فنی به دانش‌آموزان و دانشجویان نیز همکاری می‌کنند.سرمایه‌گذاری در آن دسته از شرکت‌های نوپای حوزه‌ی فناوری که دستی در نوآوری دارند و می‌توانند با پدیدآوردن فراورده‌های گره‌گشا برای تنگناهای اجتماعی و کاری آفریقا پیشرفتی در بخش فاوا ایجاد کنند بخشی دیگر از مفاداین تفاهم‌نامه است.
قائم مقام بخش فروش و بازاریابی اینتل معتقد است که راهبردهای این شرکت و ام‌تی‌ان در حوزه‌ی خدمات فراخ‌باند آفریقا و خاورمیانه به خوبی همخوان است و یکی از دلایل همکاری دو شرکت نیز همین است.این دو شرکت در حوزه‌های مختلف فاوا تخصص دارند و به کمک هم می‌توانند به رفع عقب افتادگی دیجیتالی در آفریقا کمک کنند تا قاره‌ی سیاه هر چه سریع‌تر به اقتصاد دیجیتالی و دانش‌محور قرن بیست و یکم پای بگذارد و فرصت‌های اقتصادی مشابه‌ی کشورهای توسعه یافته برای شهروندان قاره‌ی آفریقا فراهم آید.
واکنش تایوان به بدعهدی وایمکسی اینتل
وزارت امور اقتصادی تایوان در واکنش به بدعهدی اینتل در حمایت از طرح‌های وایمکس این کشور همکاری با شرکت ای.‌آر.‌ام(ARM) را بررسی می‌کند.
شرکت ای.‌آر.‌ام که مقر آن در شهر کمبریج قرار دارد رقیب اینتل در بازار ریزپردازنده‌ها به شمار می‌آید و وزارت امور اقتصادی تایوان در پی آن است که برای کمک به طراحان تراشه در تایوان و استفاده از طرح‌های انحصاری ای.‌آر.‌ام برای ساخت ریزپردازنده‌های مناسب وایمکس با این شرکت همکاری کند.
دولت و صنعت وایمکس تایوان از تعطیلی ناگهانی دفتر طرح‌های وایمکس اینتل در تایوان ناراحت شده‌اند و آن را نشانه‌ای از رویگردانی اینتل از وایمکس تلقی کرده‌اند.
وزارت امور اقتصادی تایوان مترصد آن است که به محض عهدشکنی اینتل در مورد سرمایه‌گذاری 500 میلیون دلاری در طرح‌های وایمکس این کشور و همکاری با سامانه‌سازان تایوان دست به کار شود.
شرکت ای.‌آر.‌ام در تولید پردازنده‌های کم‌مصرف و ارزان برای رایانه‌های کتابی و گوشی‌های هوش‌مند تخصص دارد.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو