چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴

مديران ارتباطي کشور تشريح کردند:

تغيير توپولوژي شبکه زيرساخت دليل اصلي اختلالات اينترنت است

اينترنت

شنبه ۵ آذر ۱۳۹۰ - ۰۹:۴۱:۰۰


در چند ماه گذشته وضعيت سرعت اينترنت به شدت نابه‌سامان شده به نحوي که ارايه‌دهندگان سرويس نيز با اعتراف به وجود اختلالات شبکه اينترنت عمده مشکل آن را از سوي شرکت زيرساخت مي‌دانند. شرکت زيرساخت که گويا رويه تکذيب را به جاي ارايه مستندات در پيش گرفته در ماه گذشته اقدام به انتشار چند اطلاعيه مبني بر نبود مشکل در شبکه خود و پرتاب توپ اختلالات به زمين ارايه‌دهندگان اينترنت کرد. اين موضوع را با ارايه‌دهندگان عمده اينترنت کشور و سازمان رگولاتوري در ميان گذاشتيم که امروز نظر مديران ارتباطي کشور از نظرتان مي گذرد. فردا (يکشنبه) نيز توضيحات زيرساخت را در همين رابطه خواهيد خواند.

گزارش: عبدالله افتاده

روابط با زيرساخت در حال بهتر شدن است
صابر فيضي، مديرعامل شرکت مخابرات ايران گفت: خطوط واگذاري اينترنت عمده را بايد به دو بخش تقسيم کرد؛ بخش اول که نزديک به 90 درصد شرکت‌هاي PAP و ISDP مي‌شوند، اينترنت خود را مستقيما از شرکت زيرساخت تهيه مي‌کنند و 10 درصد ديگر نيز اينترنت‌شان از سمت مخابرات تامين مي‌شود.
وي افزود: پس با اين تفکيکي که انجام شد مشخص مي‌شود 90 درصد اختلالاتي که از آنها ياد مي‌شود مربوط به مخابرات ايران نيست.
وي بيان کرد: اينترنتي که مخابرات از زيرساخت تهيه مي‌کند متاسفانه در برخي از روزها دچار مشکل مي‌شود و آن هم به دليل قطع فيبرنوري در برخي از مسيرهاست.
فيضي گفت: زماني که ارتباط يک مسير قطع مي‌شود، زيرساخت با استفاده از مسيرهاي پشتيبان ترافيک را به مسيرهاي ديگر منتقل مي‌کند و همين موضوع باعث اختلال در شبکه و پايين آمدن سرعت اينترنت مي‌شود.
وي با اشاره به اينکه هفته گذشته با افتتاح پروژه‌هايي شرکت زيرساخت ظرفيت‌ مسيرهاي بين استاني افزايش قابل توجه‌اي پيدا کرده، افزود: با اضافه شدن ظرفيت‌هاي جديد پيش‌بيني مي‌شود که مشکلات قطعي‌ها خيلي کمتر از گذشته شود.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا ورود مخابرات به ارايه سرويس پرسرعت با توجه به هزينه‌هاي آن مقرون به صرفه‌است، گفت: از نظر سود ورود ما به اين حوزه مقرون به صرفه نيست و مخابرات تنها براي تکميل سبد خدماتش اقدام به ارايه سرويس اينترنت پرسرعت کرده است و حاضريم در هر جايي که همکاران ما در بخش خصوصي توانايي عرضه سرويس اينترنت ما را دارند کار را به آنها واگذار کنيم.
وي با اشاره به جذب 500 هزار مشترک اينترنت پرسرعت در شرکت مخابرات ايران افزود: از آنجا که شرکت زيرساخت در بستن قرارداد SLA با مخابرات ايران خودداري مي‌کرد، نامه‌اي به سازمان تنظيم مقررات زده‌ايم که با پيگيري‌هاي انجام شده به زودي مشکل قرارداد SLA هم برطرف خواهد شد.

 

عمده اختلالات اينترنت به زيرساخت مربوط مي‌شود
قائم‌مقام شرکت پيشگامان کوير يزد نيز در اين باره گفت: عمده اختلالات شبکه اينترنت به شرکت ارتباطات زيرساخت مربوط مي‌شود و در اين مورد کاربران خود به راحتي مي‌توانند قضاوت کنند.
محمد رضا کريمي با اشاره به اينکه ارايه پهناي باند اينترنت صرفا در اختيار شرکت ارتباطات زيرساخت قرار دارد، افزود: تمامي شرکت‌هاي ندا و اپراتورهاي وايمکس پهناي باند مورد نظر خود را از اين شرکت تامين مي‌کنند.
وي با اشاره به اختلالات اخير اينترنت در کشور و اظهارات شرکت ارتباطات زيرساخت مبني بر وجود اختلال از جانب اپراتورهاي وايمکس و شرکت ندا، بيان کرد: در صورتي که اختلال و مشکلات مربوط به اين شرکت‌هاست، چطور اين امکان وجود دارد که 11 شرکت PAP و اپراتورهاي وايمکس به طور همزمان با هم اختلال داشته باشند.
وي گفت: ارتباط دادن اين اختلالات به شرکت‌هاي ندا و اپراتورهاي وايمکس کم انصافي است و هر کسي که تا حدودي به ارتباطات و فناوري اطلاعات آشنايي داشته باشد، متوجه مي‌شود که اين مشکلات از کجا ناشي مي شود.
وي با اشاره به اينکه در برخي زمان‌ها هم شده که اختلالات مربوط به شرکت‌ها بوده، عنوان کرد: مثلا تجهيزات شرکت مشکل دارد و يا اينکه لينک‌هاي داخل شهري با اختلالاتي همراه است، ولي در اين مواقع اختلالات موردي است و به بخشي از شبکه مربوط مي‌شود.
به گفته وي، اختلالاتي که از جانب شرکت ارتباطات زيرساخت است معمولا در سراسر کشور ديده مي‌شود که سرويس‌دهي اپراتورهاي وايمکس، مخابرات و شرکت‌هاي ندا را با مشکل مواجه مي‌کند.

 

تغيير توپولوژي شبکه عامل اصلي اختلالات
مديرعامل شرکت پيشگامان کوير يزد نيز عامل اصلي اختلالات اخير شبکه اينترنت را تغيير توپولوژي شبکه زيرساخت براي همگون‌سازي با شبکه ملي اطلاعات دانست و گفت: با توجه به اينکه وزارت ارتباطات سعي در ايجاد شبکه ملي اطلاعات دارد، بخش‌هايي از اين شبکه نيز بايد از مسير شبکه زيرساختي کشور استفاده کند.
محمدرضا رضايي نژاد افزود: براي ايجاد شبکه ملي اطلاعات ديتاسنترهايي در نظر گرفته شده که از نظر نرم‌افزاري بايد مطابقت‌هاي لازم با شبکه زيرساخت را داشته باشد و از آنجا که برخي از نقاط ساختار شبکه با هم متفاوت است موجب بروز برخي از اختلالات در شبکه اينترنت کشور مي‌شود که ما سعي مي‌کنيم با ارايه اينترنت جبراني به مشترکان‌مان آنها را نسبت به اختلالاتي که ما نيز در آن نقشي نداريم راضي نگه داريم.
وي با اشاره به اينکه تا 22 بهمن ماه امسال فيبر دريايي چابهار–عمان که با مالکيت شرکت پيشگامان کوير يزد راه‌اندازي خواهد شد مشکل اختلالات اينترنت کشور تا حدود زيادي برطرف خواهد شد و به واسطه اين کابل دريايي ايران براي اولين‌بار به صورت مستقيم با شبکه جهاني ارتباط خواهد داشت.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا پيشگامان کوير يزد با شرکت زيرساخت قرارداد SLA امضا کرده و اينترنت را مستقيم از اين شرکت دريافت مي‌کند، گفت: پيشگامان اينترنت را به صورت مستقيم از شرکت زيرساخت دريافت مي‌کند و در برخي از استان‌ها نيز اينترنت از سمت مخابرات ايران تامين مي‌شود. در خصوص قرارداد SLA هم نزديک به شش ماه به صورت فشرده در حال پيگيري هستيم تا اين قرارداد با زيرساخت بسته شود که هنوز اين کار انجام نشده است.

 

از ابتداي آذر زيرساخت بايد قرارداد SLA ببندد
به گفته رييس سازمان تنظيم مقررات، طبق مصوبه اخير کميسيون تنظيم مقررات شرکت زيرساخت بايد در تمام زمينه‌ها با دريافت‌کنندگان سرويس از اين شرکت قرارداد SLA امضا کند.
محمد کرم‌ پور با بيان اينکه تا پيش از اين اختلاف‌نظرهايي در اين زمينه بين شرکت‌ها وجود داشت، گفت: با برگزاري جلسات متعدد و شنيدن حرف‌هاي دو طرف تصميم گرفته شد از ابتداي ماه جاري قرارداد SLA به صورت زنجيره‌اي در تمامي سطوح خدماتي در کشور اجرايي شود.
وي در پاسخ به اينکه جايگاه نظارتي رگولاتوري در مواجهه با اختلالات سراسري اينترنت چگونه خواهد بود، افزود: با توجه به امضاي قرارداد SLA ارايه‌کنندگان سرويس قطعا سعي خواهند کرد با ارايه سرويس مناسب به سرويس‌گيرندگان از مواجهه با پرداخت خسارت جلوگيري کنند اما در عين حال رگولاتوري با توجه به در نظر گرفتن منافع مصرف‌کنندگان در هر زماني که احساس کند نياز به دادن اخطار و جريمه کردن سرويس‌دهندگان باشد اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا رگولاتوري از زيرساخت در‌خواست ايجاد دسترسي آنلاين به شبکه اينترنت کشور را داشته است، گفت: اين موضوع در شبکه‌هاي اپراتورهاي تلفن همراه نيز اتفاق افتاده و قطعا رگولاتوري براي نظارت هر چه بهتر بايد به صورت آنلاين به شبکه زيرساخت نيز دسترسي داشته باشد.

 

شبکه مخابرات و زيرساخت تفکيک مي‌شود
عليرضا اصغريان، مديرکل نظارت بر سرويس‌هاي فناوري اطلاعات سازمان تنظيم مقررات با بيان اينکه امضاي قرارداد موافقت‌نامه ارايه سطح سرويس "SLA"‌ بايد به صورت زنجيره‌وار در تمامي سطوح بسته شود، افزود: پيش از اين سازمان رگولاتوري آيين‌نامه SLA را تنظيم و به سرويس‌دهندگان ابلاغ کرده بود اما آنچه که اکنون اتفاق افتاده ارايه اين سرويس در تمامي سطوح از ابتداي آذرماه است.
وي گفت: در اين طرح زيرساخت بايد با شرکت‌هاي ISDP، PAP و مخابرات قرارداد SLA امضا کند و ساير شرکت‌ها نيز موظف به ارايه SLA به کاربران نهايي خود هستند.
وي بيان کرد: چنانچه اين مدل اجرايي شود، قطعا تمام طرفين از مزايايي قرارداد SLA بهره مي‌برند به نحوي که درنهايت کاربر نهايي نيز سرويس باکيفيت‌تري نسبت به گذشته دريافت خواهد کرد.
وي گفت: در کنار انعقاد قراردادهاي جديد با سرويس SLA از ابتداي آذرماه سرويس‌دهندگان بايد ظرف مدت سه ماه به امضاي SLA براي قراردادهاي قبلي اقدام کنند.
وي يکي ديگر از کارهايي که به منظور شفاف‌سازي بيشتر در اين بخش انجام شده را تفکيک شبکه انتقال شرکت زيرساخت با مخابرات دانست و افزود: يکي از موارد اختلاف در اين زمينه، مشخص نبودن بروز اختلال در شبکه زيرساخت و مخابرات کشور بود که بر همين اساس رگولاتوري به دو طرف سه ماه زمان داد تا به نصب تجهيزات لازم و تفکيک شبکه‌هاي خود که در حال حاضر يک ماه و نيم از آن مي‌گذرد، اقدام کنند.
وي با اشاره به اينکه شرکت زيرساخت تفکيک شبکه خود را حدودا در هفت استان کشور انجام داده، گفت: هر دو شرکت بايد جداي از تجهيزات سخت‌افزاري، نرم‌افزارهاي خود را براي اين منظور تغيير و ارتقا دهند که اين موضوع در حال انجام است.
مديرکل نظارت بر سرويس‌هاي فناوري اطلاعات رگولاتوري بيان کرد: با تفکيک شدن شبکه‌ها دقيقا مي‌توان مقصر اصلي در ايجاد اختلال را شناسايي کرد و براساس موافقت‌نامه‌هايي که امضا خواهد شد طرفين ملزم به پرداخت خسارت و تعمير شبکه خواهند شد.
اصغريان گفت: ارايه‌دهندگان سرويس ملزم هستند شرايط دسترسي و اندازه‌گيري آنلاين سرويس را در اختيار مشتريان خود قرار دهند و چنانچه در ارايه سرويس‌ مشکلاتي وجود داشت و دو طرف نتوانستند به توافق برسند، رگولاتوري با ورود به موضوع مشکل را حل خواهد کرد.
وي در مورد مکانيزم دريافت و درخواست شکايت مردم از اپراتورهاي فناوري اطلاعات و ارتباطات گفت: به کاربران سرويس‌هاي فناوري اطلاعات پيشنهاد مي‌شود که ابتدا شکايت خود از سرويس مورد نظر را به اپراتورهاي مربوطه ارايه کنند و در صورت دريافت نکردن پاسخ مناسب، مراتب را با رگولاتوري در ميان بگذارند.
اصغريان عنوان کرد: 90 درصد اعتراضات مشتريان از سرويس‌هاي فناوري اطلاعات زماني که به اپراتور مراجعه مي‌کنند حل مي‌شود و تنها 10 درصد اين شکايات نياز به پيگيري رگولاتوري دارد.
اين مقام مسوول در سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي با بيان اينکه در صورتي که شکايات کاربران از ارايه‌دهندگان سرويس‌هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات از طريق سالن‌هاي مانيتورينگ امکان‌پذير باشد، در همان زمان رسيدگي شده و به اپراتور مربوطه ارجاع مي‌شود، ادامه داد: در اين مواقع اپراتور موظف خواهد بود حق و حقوق مشتري را پرداخت کند.
 

منبع: روزنامه فناوران اطلاعات

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو