شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴

قيمت اينترنت ملي کنترل مي‌شود؟

نقش اينترنت در اقتصاد

سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۳:۰۰


يک کارشناس فناوري اطلاعات معتقد است: اگرچه راه‌اندازي شبکه ملي اينترنت مي‌تواند سرعت دسترسي به اطلاعات و همچنين امنيت را به مراتب افزايش دهد اما لازم است قيمت اين شبکه هم کنترل و در حمايت‌هاي لازم از کاربران انجام شود تا مشکل گراني دسترسي به اينترنت جهاني که هم‌اکنون با آن مواجهيم در اين شبکه تکرار نشود.

محسن قدم‌ياري در گفت‌وگو با خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار کرد: اين گراني تا حدودي با توجه به بحث محدوديت‌هاي بين‌المللي و همچنين نبود زيرساخت مناسب جهت کنترل و سرويس‌دهي، قابل قبول بود اما اميدواريم که با توجه به راه اندازي اينترنت ملي مشکل گراني و هم‌چنين سرعت پايين دسترسي به اينترنت تا حد زيادي برطرف شود.

وي همچنين يادآور شد: در حال حاضر کاربران اينترنت خدمات خود را از يک شبکه خارجي سرويس مي‌گيرند و با توجه به اينکه اکثر سايت‌هاي ايراني در خارج از کشور ميزباني مي‌شوند کاربران براي دسترسي به خدمات مورد نياز خود بايد از طريق شبکه‌هاي زيرساختي به سرورهاي خارج از کشور متصل شوند تا به سايت مورد نظر خود دسترسي پيدا کنند.

قدم‌ياري ادامه داد: از سوي ديگر برخي از سايت‌هايي که در داخل ايران ميزباني مي‌شوند بايد بازهم با استفاده از شبکه‌هاي واسط به سايت مورد نظر خود دسترسي پيدا کنند که با توجه به پهناي باندي که ارتباط اينترنت ايران را تامين مي‌کند باز هم با پايين بودن سرعت روبرو هستيم.

او ادامه داد: اما با راه‌اندازي اين شبکه ملي، کاربران مي‌توانند سايت‌هاي داخلي که برروي اين شبکه ميزباني مي‌شوند را بدون اتصال به سرورها و شبکه‌هاي زيرساختي خارجي و با استفاده از شبکه اينترنت ملي که ايجاد شده مورد دسترسي قرار دهند.

اين کارشناس فن آوري اطلاعات اظهار کرد: با توجه به اينکه قرار بود در اين شبکه به جاي ارتباطات ماهواره‌يي و راديويي که وابستگي زيادي به شرايط جوي (يکي از عوامل مهم در اختلالات اينترنتي) دارند، از خطوط فيبر نوري استفاد شود، قطعا اين موضوع موجب افزايش سرعت در دسترسي به اين سايت‌ها مي‌شود.

وي ادامه داد: براي اتصال به سرورهاي خارجي لازم بود که بخش عمده‌اي از پهناي باند براي انتقال اين اطلاعات مورد استفاده قرار گيرد. به همين دليل پهناي باند محدود شده و دسترسي به داده‌ها با کندي مواجه مي‌شد اما با راه‌اندازي اين شبکه و ميزباني سايت‌هاي داخلي برروي آن، علاوه بر افزايش سرعت دسترسي به سايت‌هاي داخلي، بخش قابل توجهي از پهناي باندي که قرار است ارتباط ايران را با ساير جهان برقرار کند، آزاد مي‌شود.

وي خاطر نشان کرد: اين موضوع خود مي‌تواند زمينه‌ساز کاهش هزينه‌هاي پرداختي به شرکت‌هاي خارجي جهت تامين اين پهناي باند، باشد و هم اينکه بتواند مديريت بهتري در پاسخ‌دهي به نياز روزافزون دسترسي به اينترنت را در برداشته باشد.

او اظهار کرد: اين اقدام سياسي نيست چراکه اين شبکه نوعي زيرساخت اساسي در دنياي ارتباطات محسوب مي‌شود که ما از مدت‌ها پيش به آن نياز داشتيم.

وي با تاکيد بر اين که راه‌اندازي اينترنت ملي محدوديتي در دسترسي به سايت‌ها ايجاد نکرده و اين شبکه فاقد معناي محدوديتي از اين نقطه نظر است، ادامه داد: ممکن است عده‌اي بر اين باور باشند که شبکه ملي به منظور پالايش بيش‌تر طراحي شده اما نظارت‌ها در تمام دنيا وجود دارد و مختص ايران نيست و درنهايت سلامت و امنيت بيشتر شبکه و جامعه را به همراه دارد.

اين کارشناس فناوري اطلاعات در بخش پاياني صحبت‌هاي خود خاطرنشان کرد: حتي از نظر امنيتي هم راه‌اندازي اين شبکه مي‌تواند شرايط بهتري فراهم کند چراکه با راه‌اندازي شبکه‌اي در داخل کشور امکان نظارت بيش‌تري وجود دارد و پيگيري جرايم اينترنتي با سرعت و مديريت بيش‌تر و بهتري دنبال مي‌شود.

وي در عين حال يادآور شد: در حال حاضر داده‌هاي سايت برخي سازمان‌ها در سرورهاي خارج از کشور ميزباني مي‌شود که اين موضوع احتمال سوءاستفاده از اطلاعات را به دنبال دارد اما در صورتي که داده‌ها در داخل کشور برروي سايت‌ها قرار بگيرند اين مشکل تا حدودي نيز برطرف خواهد شد.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو