پنج شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴

ايجاد شبکه دفاعي براي جلوگيري از حملات سايبري

حملات سايبري

شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۷:۰۰


طرح ايجاد شبکه دفاع حملات سايبري با تصويب شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري در دستور کار پژوهشکده ICT دانشگاه صنعتي اميرکبير قرار گرفت و رئيس دانشگاه اعلام کرد که اين طرح به منظور جلوگيري از حملات روزانه سايبري اجرايي مي شود.

به گزارش خبرنگار مهر، شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري (عتف) از يک سال و نيم قبل بر اساس دستور رئيس جمهور مبني بر تعريف 20 پروژه بزرگ براي واگذاري به دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتي کشور و با توجه به وظايف اين شورا، تعريف پروژه هاي کلان ملي را در راستاي رفع نيازهاي کشور در دستور کار قرار داد.

در اين راستا در دو جلسه کميسيون دائمي شوراي عتف 37 پروژه مورد بحث و بررسي و امتيازدهي و تصويب قرار گرفت.
اعتبار مصوب براي 37 پروژه کلان حدود 2 و هزار و 500 ميليارد تومان و مدت زمان اجراي اين پروژه ها حداکثر 5 سال در نظر گرفته شد.

هم راستايي با اولويت هاي ملي اسناد بالادستي و نيازهاي کشور، توسعه علم و فناوري مستقر بر لبه دانش، همکاري نهادها و سازمان هاي مختلف در اجراي پروژه و دارا بودن نتايج عملياتي راهبردي از جمله معيارهاي تعيين و رتبه بندي 37 پروژه مصوب جلسات کميسيون دائمي شوراهاي عالي علوم، تحقيقات و فناوري ذکر شده است.

با توجه به حملات سايبري به سايت هاي صنايع پيشرفته، يکي از پروژه هايي که در اين زمينه تعريف و تصويب شد، پروژه کلان طراح شبکه دفاع سايبري است که دانشگاه صنعتي اميرکبير به عنوان دانشگاه محوري براي اجراي آن معرفي شد.

بر اساس تصويب کميسيون دايمي شوراي عتف دانشگاه هاي صنعتي شريف، سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي و پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات به عنوان مراکز همکار اين طرح تعيين شدند.

جزئيات شبکه دفاع سايبري

رئيس دانشگاه صنعتي اميرکبير در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به جزئيات طرح شبکه دفاع سايبري، توضيح داد: با توجه به توسعه فضاي اينترنتي و سايبري در دنيا، موضوعي با عنوان "جنگ نرم" مطرح شده است که يکي از مصاديق آن حملات روزانه سايبري به بخشهاي مختلف است.

دکتر عليرضا رهايي با اشاره به حملات سايبري به برخي از بخشهاي کشور، اظهار داشت: باتوجه به حملات روزانه اي که به بسياري از بخشهاي مختلف صنايع هاي تک مي شود، انجام يک پروژه زيربنايي و ايجاد يک سيستم امنيت اطلاعات از اولويت خاصي برخوردار بود.

وي ادامه داد: در اين راستا بر اساس مصوبات شوراي عالي عتف پروژه طرح دفاع سايبري تعريف و دانشگاه صنعتي اميرکبير به عنوان دانشگاه محوري و اصلي مطرح شد.

دستگاه هاي همکار در طرح شبکه دفاع سايبري

رهايي با تاکيد بر اينکه در اين پروژه دانشگاه اميرکبير در کنار ساير دانشگاه هاي همکار اقدام به ايجاد شبکه دفاع سايبري مي کند، يادآور شد: دانشگاه مالک اشتر از جمله دانشگاه هاي همکار در اين پروژه کلان است.

وي يادآور شد: اين طرح با استفاده از تيم هاي متخصص در حوزه هاي کامپيوتر و امنيت اطلاعات اجرايي مي شود.

زمان اجراي طرح شبکه سايبر

رئيس دانشگاه صنعتي اميرکبير در خصوص زمان اجراي اين پروژه خاطر نشان کرد: اين پروژه از اوايل تيرماه ابلاغ شد و کارهاي اجرايي مربوط به اين طرح کلان در پژوهشکده ICT دانشگاه صنعتي اميرکبير در حال پيگيري است.

وي ابراز اميدواري کرد که با عزم و نياز جدي کشور در اين زمينه و حملات سايبري که در بخشهاي مختلف کشور مشاهده مي شود، بتوانند با سرعت مناسبي اين پروژه را اجرايي کنند.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو