دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

اجراي شبکه نسل جديد مخابرات نوري در تهران

ابراهيم يافتيان

جمعه ۱۰ شهریور ۱۳۹۱ - ۲۰:۲۰:۰۰


يک مقام مسئول در شرکت مخابرات استان تهران از اجراي آزمايشي پروژه نسل جديد شبکه هاي مخابرات نوري در اين استان خبر داد که با بهره برداري از آن و اختصاص افزايش پهناي باند قابل دسترسي مشترکان، امکان پياده سازي پروژه فيبرنوري منازل محقق خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در سالهاي اخير سرويسهاي با پهناي باند زياد broad band که به اختصار با نام B.B شناخته مي شوند رشد قابل ملاحظه اي در کشورهاي مختلف داشته و از آنجايي که اين سرويس ها نقش بسيار مهمي در امور اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و ساير حوزه ها دارند توجه همه کشورها و اپراتورهاي مخابراتي به توسعه زيرساختهاي B.B معطوف شده است. به علاوه سرويس هاي B.B در آسيا نسبت به ساير نقاط دنيا رشد چشمگيري داشته است.

بخش هاي اصلي شبکه هاي باند پهن براي ارائه سرويس ها را شبکه هاي دسترسي شامل شبکه هاي دسترسي زميني و راديويي و شبکه هاي انتقال IP تشکيل مي دهند که هم اکنون شرکت مخابرات استان تهران در شبکه دسترسي زميني در حال اجراي پروژه اي براي افزايش پهناي باند قابل دسترسي به مشترکان است.

ابراهيم يافتيان - قائم مقام مديرعامل مخابرات استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر به تشريح اهداف و نحوه اجراي پروژه شبکه غيرفعال نوري – GPON – پرداخت و اظهار داشت: شبکه دسترسي زميني ابتدا با اجراي کابلهاي مسي با قطرهاي مختلف بين مراکز تلفن و مشترکان آغاز شد و در طول سالهاي گذشته همواره مورد استفاده و توجه اپراتورهاي مخابرات بوده است.

وي با بيان اينکه شبکه دسترسي زميني با ورود فيبرنوري به شبکه مخابرات ابتدا براي ارتباطات راه دور و سپس براي ارتباطات بين مراکز مورد استفاده قرار گرفت، افزود: به تدريج با توسعه تجهيزات و نياز فزآينده لايه دسترسي به پهناي باند بيشتر و با توجه به مسائل فني و اقتصادي فيبرنوري در لايه دسترسي نيز به کار گرفته شده است؛ در واقع ميان پهناي باند قابل استفاده براي مشترکان و مدياي انتقال و دسترسي، ارتباط وسيعي وجود دارد به اين معني که هر چه سهم کابل مسي کمتر و سهم فيبرنوري بيشتر شود پهناي باند قابل استفاده توسط مشترک افزايش خواهد يافت.

يافتيان شبکه دسترسي اپراتورهاي مخابراتي تلفن ثابت را تلفيقي از کابل مسي و فيبرنوري عنوان کرد که با نام عمومي و مدل مفهمومي FTTX يا همان Fiber To The X نامگذاري شده و پروژه اتصال فيبرنوري منازل – FTTH – که قرار است در کشور اجرايي شود يکي از المانهاي اين مدل مفهومي است.

اين مقام مسئول در مخابرات استان تهران با بيان اينکه استان تهران داراي شبکه IP مستقل بوده و تاکنون سرويسهاي فراواني به متقاضيان ارائه کرده است، ادامه داد: با توجه به تلاشهاي انجام شده هم اکنون بيش از 10 هزار و 293 کيلومتر فيبرنوري در لايه هاي مختلف در استانهاي تهران و البرز وجود دارد که در استان تهران 8 هزار و 952 و در استان البرز يکهزار و 341 کيلومتر فيبرنوري وجود دارد.

وي اظهار داشت: امروزه اپراتورهاي مخابراتي با توجه به رشد ساليانه بالاي 40 درصد ترافيک ديتا و ويدئو و صوت از تکنولوژيهاي جديدي بهره برداري مي‌کنند؛ هرچند در اين بين ساختار ترکيبي شبکه هاي دسترسي از کابل هاي مسي و فيبرنوري محدوديتهايي در ارائه سرويس جديد موجب مي‌شود که با بهره گيري از تکنولوژي GPON و توسعه شبکه فيبرنوري و افزايش پهناي باند قابل دسترس مشترکان مي توان براين محدوديتها غلبه کرد.

يافتيان به مهر گفت: هم اکنون تجهيزات شبکه غيرفعال نوري GPON در مراکز بومهن و کهريزک تهران نصب و در حال راه اندازي و بهره برداري است که پس از پياده سازي موفق آن در ساير مراکز مخابراتي تهران نيز اجرا مي شود؛ براين اساس پياده سازي پروژه FTTH قابل انجام خواهد بود.

وي با تاکيد براينکه با بکارگيري تکنولوژيهاي PON و SPLITTER هاي نوري – شکافهاي نوري – پروژه FTTH نيز به راحتي قابل پياده سازي خواهد بود، تصريح کرد: اتحاديه جهاني مخابرات در سال 2003 توصيه نامه سري G.984 را براي استاندارد GPON ارائه کرد که در آن امکان انتقال بسته هاي اطلاعات با اندازه هاي بزرگتر و يا طولهاي متغير امکان پذير است که مي تواند پهناي باند بالاتري را منتقل کند. براين اساس در اين شبکه نوري امکان انتقال اطلاعات با سرعت 2.5 گيگابيت بر ثانيه فراهم است که قابل ارتقا تا 10 گيگابيت نيز خواهد بود.

يافتيان با بيان اينکه GPON قابليت کاربرد همزمان براي شبکه هاي صوت و تصوير و ديتا را دارد به مهر گفت: اين شبکه نوري داراي المانهاي مختلفي است که در سمت مرکز تلفن نصب مي شوند و اطلاعات و پيامها را توسط فيبرنوري به سمت شبکه هاي نوري ارسال مي کنند.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو