سرعت اينترنت در حد نور، دسترسي بي فناوري اينترنت بي سيم با سرعت بالا، آموزش و فرهنگ فناوري، پتانسيل آينده و محل تولد گجتهاي محبوب فناوري از ويژگي 10 شهري هستند که جلوه هاي فناوري مدرن در آن به اوج خود رسيده است.
به گزارش خبرنگار مهر، دانلود روزنامه صبح امروز با سرعت نور، انجام کارهاي معوق هنگام صرف يک فنجان قهوه در کافي شاپ، رفتن خريد و پرشدن حافظه گجت همراهتان با برنامه هاي سودمند تنها جلوه هاي کوچکي از شهرهايي هستند که سرعت اينترنت در آنها در بالاترين حد قرار دارد، در اين شهرها فروشگاه ها پراز گجتها و برنامه هاي اجرايي و نرم افزارهايي است که حتي گجتهاي جيمزباند در مقابل آن هيجان چنداني ندارد.
بايد اين نکته مورد توجه قرار گيرد که اين فهرست 10 شهر برتر فناورانه در جهان به ترتيب خاصي ارائه نشده است، اين فهرست معيارهايي چون سرعت اينترنت، هزينه، دسترس پذيري، دسترسي به اينترنت بي سيم، انطباق با فناوري و حمايت از فناوري، آموزش و فرهنگ فناوري، پتانسيل آينده، در دسترس بودن گجتها و معيارهاي ديگري را در نظر گرفته و براساس آن بزرگترين شهرهاي فناورانه در دنيا را معرفي کرده است.
توکيو، ژاپن
توکيو يک تابلو نقاشي از زندگي با فناوري بالا و بي ترديد درميان مهمترين شهرهايي است که از بالاترين فناوريهاي موجود بهره مي گيرند. از گجتهاي فناورانه گرفته تا نسل آينده تماسهاي تلفني، سيستم سريع حمل و نقل عمومي، دستگاه هاي الکترونيک پيشرفته، ريزتراشه هاي کوچکتر، پارک اتومبيل رباتيک، سيستم حمل و نقل با معيارهاي جهاني و ويژگيهايي است که همه آنها در توکيو مشاهده مي شود.
نکته اي که اشاره به آن مي تواند قابل توجه باشد سرويسهاي بهداشتي ديجيتال است که امروزه حتي آنلاين هم شده اند. اين شهر محل تولد و خانه صنايع فناوري بزرگ چون سوني، نيکون و پاناسونيک است.
مسئله اتصال در اين شهر به نوعي است که استفاده آن توسط ده ها ميليون نفر از دفاتر اداري تا خانه ها بي نقص است و در همين نقاط، توکيه ذائقه شگفت انگيزي براي فناوري دارد و از سوي ديگر از زيرساختي برخوردار است که از توسعه سريع پشتيباني مي کند.
دسترسي به اينترنت با توجه به سرعت آن ارزان و براي همه اقشار جامعه قابل پرداخت است. محبوب ترين گزينه اينترنت در ژاپن VDSL از نيپون تلگراف و تلفن است که اينترنت 100 مگابايت در ثانيه را با قيمت 50 دلار در ماه فراهم مي کند. گزينه داشتن يک فيبر يک گيگابايتي براي يک منزل مسکوني از سوي شرکت کانساي الکتريک پاور به مبلغ 90 دلار در ماه ارائه مي شود.
توکيو در جهان مدعي داشتن بيشترين تعداد کاربر پهناي باند خام است.
خليج سانفرانسيسکو ، کاليفرنيا
اين شهر شاخصي در نقشه فناوري جهان است. سيليکون ولي " Silicon Valley " مي تواند شهر مورد توجه علاقمندان فناوري باشد، چراکه ميکروپردازشگرها و ميکرورايانه ها نخستين بار در اين شهر توليد شد.
ساکنان اين شهر به اتوبوسهايي دسترسي دارند که به اينترنت متصل است و هنگامي که سوار اين اتوبوسها مي شوند، مي توانند از WiFi رايگان و نقشه هاي که صفحه هاي لمسي دارند، استفاده کنند. سيليکون ولي که بزرگترين پروژه بي سيم تلقي مي شود دربرگيرنده محدوده 42 منطقه شهرداري و حدود 4 هزار کيلومتر مربع در کاليفرنيا است. اين شهر درنظر دارد براي 4.2 ميليون نفري که در آن زندگي مي کند WiFi رايگان فراهم کند. اين پروژه هدف ارائه اينترنت 1 مگابايت در ثانيه سرعت رايگان را دارد که درحال حاضر با نظارت شرکت IBM و Cisco صورت مي گيرد.
سئول، کره جنوبي
هنگام اشاره به 10 شهر برتر در عرصه فناوري، نام سئول پايتخت و بزرگترين شهر کره از جمله نامهايي است که به ذهن متبادر مي شود. سامسونگ، ال جي، هيونداي، کيا، اس کي تلکام از جمله صنايع فناوري بزرگ است که مقر آنها در سئول قرار داشته و اکنون به عنوان قطب بزرگ تجارت فناوري تلقي مي شوند. به سادگي مي توان گفت اين شهر بالهاي فناوري خود را با سرعت هرچه تمام تر گسترده کرده است.
امروز با داشتن جمعيت 20 ميليون نفري در سيستم متر، سئول به خوبي در عرصه اقتصاد جهاني به رقابت پرداخته است. اين شهر درحال حاضر برحسب نفوذ پهناي باند، خدمات، سرعت و ظرفيت دانلود در جهان يکي از شهرهاي پيشرو تلقي مي شود. سرعت فناوري در اين شهر بسيار بالا است و دستگاه هاي قابل حمل و قابل اتصال به اينترنت ضربان قلب شهر را تشکيل داده اند.
سئول با داشتن آپارتمانهايي که داراي کابل فيبر نوري هستند، وسايل آنها قابليت دريافت برنامه از دستگاه هاي موبايل را دارند، سرعت سريع تلويزيونهاي ديجيتال قابل حمل و دسترسي به اينترنت در سيستم مترو درميان شهرهاي بزرگ فناورانه در جهان جاي مي گيرد. کره جنوبي از نظر نفوذ پهناي باند در صدر جدول جهاني قرار گرفته است و ضريب نفوذ آن 83 درصد تلقي مي شود. سئول شهري پر از کافي نت، هات اسپاتهاي بي سيم و محوطه هاي بازي آنلاين است.
دسترسي به اينترنت در اين شهر بسيار ارزان است. اينترنت با سرعت 10 مگابايت در ثانيه در اين شهر 20 دلار در ماه هزينه دارد که اين سرعت بيش از 4 برابر و اين قيمت نيمي از آن چيزي است است که يک اتصال پهن باند در ايالات متحده سرعت و هزينه دارد. برخي از مناطق سئول سرعت اينترنت تجاري را به بيش از 100 مگابايت در ساعت با قيمت 30 دلار در ماه رسانده اند به طوري که با اين سرعت مي توان يک فيلم با کيفيت دو ساعته را در عرض 5 دقيقه دانلود کرد.
اين شهر در جديدترين پروژه خود که با بودجه 439 ميليون دلار اجرايي مي شود، قصد دارد دسترسي اينترنت/ شبکه WiFi را به متروها با هزينه 20 دلار در ماه بيافزايد.
سياتل، واشنگتن
وقتي پاي پيشرفتهاي فناوري به ميان مي آيد نمي توان از شهر سياتل به عنوان يکي از شهرهاي بزرگ آمريکا نام نبرد. تنها داشتن موزه هاي برتر علمي تخيلي در اين شهر دستاورد فناوري محسوب نمي شود، بلکه کل شهر مقصد مطلوبي براي دوستداران فناوري و گجتها محسوب مي شود.
بيل گيتس مايکروسافت را از اين شهر آغاز کرد و دفاتر آن را در سراسر شهر تأسيس کرد که به دنبال آن آمازون، تي موبايل راه خود را به صفحات سفيد سياتل باز کردند. محبوبيت شرکتهاي فناوري در دهه نود به قدري زياد بود که موجب شد 50 هزار نفر به اين شهر مهاجرت کنند، از اين رو، ساکنان شهر مشکلي براي يافتن يک شبکه بي سيم ندارند و اين دسترسي در تمام رستورانها و قهوه فروشي ها وجود دارد.
در تمام ساعات روز و شب سياتل مي توان آنلاين بود و اين شهر يکي از شهرها مهم فناورانه در آمريکاي شمالي توصيف شده است.
تايپه، تايوان
تايپه يکي از بهترين شهرهاي سايبري دنيا است. اين شهر داراي بزرگترين شبکه WiFi است.
شرکت کيو وير کراپ، يک شبکه بي سيم با هزينه 70 ميليون دلار متشکل از 20 هزار نقطه دسترسي و برد کافي ساخته تا براي 90 درصد جمعيت شهر تايپه خدمات ارائه کند. درحال حاضر در يک محوطه 270 متر مربعي در تايپه بيش از 2.6 ميليون نفر زندگي مي کنند. دسترسي سراسر شهر به شبکه WiFi با يک هزينه اندک ماهانه که از 4.50 تا 12 دلار متغير است، صورت مي گيرد.
زندگي در شهر تايپه به اين معنا است که نيازي نداريد براي چک کردن اطلاعات اقتصادي ضروري به خانه، اداره و يا کافي نت برويد، بزرگترين مزيت دسترسي به WiFi در شهر اين است که همواره در هر نقطه اي که باشيد به ارتباط اينترنتي دسترسي داريد.
هنگ کنگ، چين
شهر هنگ کنگ، چين براي دوستداران فناوري مي تواند محلي براي برآورده کردن تمام انتظاراتشان باشد. اين شهر از سيستم کارتهاي هوشمند براي شبکه ترامواي استفاده مي کند تا حمل و نقل و ارتباطات ساده تر باشد.
پهناي باند در هنگ کنگ بسيار ارزان قيمت است و اينترنت 10 مگابايت در ثانيه ماهانه 16 دلار هزينه دارد. اينترنت 100 مگابايتي در ثانيه ماهانه 34 دلار است و اين مسئله هنگ کنگ را در ميان معدود شهرهايي قرار مي دهد که توانايي ارائه چنين سرعت بالايي را با قيمت قابل پرداخت براي شهروندان دارند.
هنگ کنگ همچنين داراي خدمات تلويزيون پهن باند است که اين خدمات توسط HKBN ارائه مي شود و بيش از 70 شبکه تلويزيوني با کيفيت دي وي دي با هر موضوع دارد. رستورانهايي که اداره آن به رباتها سپرده شده، چندين منطقه داراي WiFi، اينترنت پرسرعت تنها برخي از فناوريهاي بالا در اين شهر محصوب مي شود. اين شهر همچنين داراي يک منطقه هاي – تک با عنوان سايبر پورت است که تمام آپارتمانها و فروشگاه هاي آن تحت پوشش WiFi هستند.
سنگاپور
سنگاپور مدينه فاضله فناوري است. پهناي باند بي سيم در اين شهر براي همه رايگان و بي هزينه است. اين شهر قرار است به زودي به نخستين شهر دنيا تبديل شوند که با زيرساخت کابل نوري پوشيده خواهد شد و در نتيجه آن اتصالات اينترنتي به قدري سرعت مي يابد که دانلود يک دي وي دي ظرف چند ثانيه صورت مي گيرد.
اين شبکه جديد با هزينه 700 ميليون دلاري دولت صورت مي گيرد و به اين کشور کمک مي کند در رقابتهاي بين المللي براي ارائه سرعت بيشتر پهناي باند که درحال حاضر ميان چند کشور آسيايي درجريان است، رتبه اول را از آن خود کند.
سنگاپور يکي از نقاط مهم در عرصه جهش فناوري در دنيا است و انتظار دارد که بالهاي آي تي خود را طي ده سال آينده گشوده تر کند که در نتيجه آن مشاغل جديد، نفوذ پهناي باند بيشتر و بهبود ابزارهاي فناوري اطلاعات و تجديد و افزايش تواناييهاي زيرساختهاي پهن باند براي افزايش سرعت به 1 گيگابايت در ثانيه شکل مي گيرند.
از سوي ديگر جاي تعجب ندارد که شرکتهاي چند مليتي چون HP، Fuji، IBM و مايکروسافت در اين جزيره فناورانه حضور خود را مستحکم کرده اند.
استکهلم ، سوئد
اينترنت در استکهلم با سرعت بالا در همه جا وجود دارد. اين شهر نقطه اوج بازار اينترنت اروپاي شمالي است.
تلياسونرا، شرکت پيشگام ارتباطات راه دور در سوئد ارائه کننده خدمات اينترنت 24 مگابايت در ثانيه با قيمت 50 دلار در ماه است. در شهري چون استکهلم سوئد که هزينه هاي زندگي نسبتاً بالا است پرداخت چنين مبالغ ماهانه اي براي داشتن اينترنت با سرعت بالا بسيار به صرفه محسوب مي شود.
نکته جالب درباره اين شهر وجود بزرگترين سايبرکافه هاي بازي در دنيا است. مسئله استثنائي درباره اين شهر اروپايي نوع متفاوت فناوري اينترنت بي سيم است، اين شهر به جاي استفاده از هات اسپاتهاي WiFi از وايمکس استفاده مي کند و راه ها قرار دادن تمام شهر در يک شبکه وايمکس را مورد بررسي قرار داده است.
بنگالور، هندوستان
بنگالور سيليکون ولي هندوستان است، اين شهر مرکز فناوري هندوستان محسوب مي شود و پوشش اينترنت WiFi در قسمت اعظم شهر وجود دارد. بنگالور داراي تعداد بيشماري دانشکده مهندسي برجسته است که اقتصاد فناوري اطلاعات اين شهر را تغذيه مي کنند.
شرکتهاي برجسته و صاحب نامي چون مايکروسافت، اينوسيس، WIPRO، اچ پي و 3M دفاتر مهم خود را در اين شهر راه اندازي کرده اند. زيست فناوري از ديگر ويژگيهاي اين شهر است که درميان شرکتهاي بزرگ بنگالور درحال پيشرفت و گسترش است.
اين کلان شهر در مسير تبديل شدن به يک شهر الکترونيک قرار دارد، چرا که درحال حاضر نيز طوفان شرکتهاي آي تي و نرم افزاري اين شهر را دربرگرفته است. بين 35 تا 45 درصد از استعدادهاي فناوري اطلاعات هندوستان در اين شهر فعاليت مي کند. سهم بزرگي از توليد ناخالص ملي هندوستان در دستان بنگالور است.
اين شهر براي نخستين بار از سه دهه پيش شکوفايي را آغاز کرد و اکنون با بازارهاي جهاني و شهرهاي بزرگ فناوري رقابت مي کند.
نيويورک
نيويورک به طور کامل به اينترنت WiFi متصل است و هزينه اين اتصال رايگان است. اين شهر مي تواند نقطه مناسبي براي علاقمندان فناوري و يافتن مشاغل مورد نظرشان در عرصه فناوري باشد. نيويورک مقر شرکتهاي بين المللي فناوري اطلاعات است و شخصيتهاي مهمي در اين عرصه در نيويورک به سر مي برند.
نرخ موفقيت فناوري در نيويورک به سرعت بالا مي رود و نيازي به گفتن نيست که دانلود کردن فايلهايي با حجم بالا در اين شهر تنها طي دقايقي صورت مي گيرد.
نکته حائز اهميت کالجها و دانشگاه هاي مهم نيويورک در عرصه فناوري است که در آن ميان مي توان به موسسه فناوري نيويورک و کالج فناوري نيويورک اشاره کرد.