دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

قائم مقام وزیر ارتباطات:‌

سهم IT در تولید ناخالص داخلی صفر است

بهابادي

دوشنبه ۲۹ آذر ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۰:۰۰


در حال حاضر سهم فناوری اطلاعات در تولید ناخالص کشور با در نظر گرفتن تقریب‌های مهندسی در حدود صفر است.

وایمکس نیوز – مهدی اخوان بهابادی، قائم مقام وزیر ارتباطات در فناوری و امور بین الملل در همایش ملی آینده مخابرات که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: لایه دسترسی با ظرفیت 3 مگابیت بر ثانیه قابل بهره‌برداری است و با توجه به کمبود سرمایه‌گذاری در حوزه تولید محتوا باید برنامه‌ریزی دقیق‌تری در این بخش و در کنار آن توسعه زیرساخت‌های لازم انجام داد.

وی عنوان کرد: به ازای هر 10 درصد افزایش باند پهن در کشورهای توسعه یافته، شاهد رشد GDP معادل 1.2 درصد و در کشورهای در حال توسعه حدود 1.4 درصد است ولی باید گفت که این رشد بیانگر رشد GDP تنها در حوزه IT است و اگر خدمات جانبی را هم به این فرآیند اضافه کنیم، تاثیر بیش‌تری در حوزه GDP خواهد داشت.
وی افزود: بنابراین و باتوجه به علاقه دولت به تاثیر فناوری اطلاعات در تولید ناخالص ملی بنا داریم پهنای باند را افزایش دهیم.
وی گفت: خوشبختانه حتی با وجود آسیب های احتمالی که ممکن است با افزایش پهنای باند به وجود آید، این موضوع با استقبال دولت همراه شد و نهایتا اجرای این طرح به اجماع رسید و مراجع تصمیم‌گیر در نظام به این عقیده رسیدند که توسعه پهنای باند به نفع کشور است.
بهابادی افزود: با توجه به اینکه یکی از ویژگی های بارز رییس‌جمهوری این است که اگر فواید یک طرح برایش روشن شود و مشخص شود که طرحی منافع کشور را در بر دارد به حمایت دست می‌زند و ملاحظات را در نظر نمی گیرد.
وی با بیان اینکه یکی از روش های افزایش پهنای باند رساندن فیبر نوری به درب منازل است، گفت: با وجود اینکه سرمایه‌گذاری عظیمی برای رساندن فیبر نوری به درب منازل نیاز است ولی خوشبختانه رییس‌جمهوری با اجرای این طرح موافقت کرد که موجب دلگرمی مسوولان این وزارتخانه شد و انسجام بیشتری بر تیم حاکم شد.
وی تمرکز عمده دولت نهم در این حوزه را بر بخش CT (ارتباطات) دانست و گفت: انصافا در دولت نهم توسعه خوبی در CT داشتیم که یکی از نمونه‌های آن تعداد پورت‌های موبایل بود و همین توسعه موجب شد که در دولت دهم کمی نگاه به سمت حوزه IT معطوف شد.
وی افزود: در نگاه اولیه برای توسعه حوزه IT به این نتیجه رسیدیم که عرض باند بالایی برای کشور نیاز است؛ هر چند که در حال حاضر هم از امکانات فعلی مخابرات استفاده کاملی در حوزه IT نمی‌کنیم.
وی کمبود حوزه IT را بیشتر شامل حوزه تولید محتوا عنوان کرد و ادامه داد: وقتی دلیل کم‌کاری تولیدکنندگان محتوا را جویا می‌شویم، می‌گویند عرض باند مناسبی در اختیار نداریم و زمانی که به مسوولان راه‌اندازی شبکه‌ها گلایه می‌کنیم، می‌گویند محتوای پهنای باند حال حاضر کجاست.
اخوان در ادامه گفت: اینجا مساله مرغ و تخم مرغ است ولی باید این دو فعالیت موازی با هم حرکت کنند.
وی گفت: در یکی از کشورهای اروپایی در سال 2009 در حوزه شبکه سرمایه‌ای در حدود 50 میلیون دلار بودجه خرج شد، در حالی که در حوزه تولید محتوا سه میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شد و این تفاوت باید قبول شود زیرا این نسبت در همه جای دنیا وجود دارد.
اخوان درباره نیاز کشور در حوزه پهنای باند بیان کرد: حداقل نیازمند پهنای باندی هستیم تا مردم امکان دریافت دیتا، ویدیو و VOICE را داشته باشند.
رییس موسسه مطالعات ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: با وجود پهنای باندی با خصلت‌های عنوان شده دورکاری نیز دور از دسترس نخواهد بود؛ هرچند معتقد نیستیم باید صبر کنیم تا فیبر نوری به در منازل کشیده شود و بعد اقدام کنیم زیرا این یک پروژه بلندمدت است که برای تضمین آینده مملکت استفاده می‌شود.
وی گفت: لایه دسترسی با ظرفیت 1، 2 و 3 مگابیت بر ثانیه نیز قابل بهره‌برداری و ارایه خدمات است زیرا قابلیت ارایه ویدیو بر بستر آن وجود دارد البته با برنامه‌ریزی آینده این ظرفیت را به 20 مگابیت بر ثانیه خواهیم رساند.
اخوان درباره وظیفه‌ اصلی این وزارتخانه گفت: ‌فعالیت اصلی وزارتخانه استقبال بودجه به حوزه‌های IT است و متاسفانه در کشور وزارت ICT برای تولید محتوا منع دارد.
وی همچنین درباره پروژه‌های مرکز تحقیقات مخابرات نیز افزود: کار کوچکی که از زمان فعالیت من در این مرکز صورت گرفته است جلوگیری از روند واگذاری پروژه‌ها در مرکز بوده است.
وی افزود: در گذشته پروژه‌ای اعلام می‌شد و پیشنهاداتی توسط مرکز و شرکت‌ها، متعاقبا برای انجام اعلام می‌شدند که نهایتا به صورت یک RFP اولیه درمی‌آمد و بعد از آن نیز درباره نیروی انسانی و میزان پرداخت حقوق بحث می‌شد و به گونه‌ای بود که مرکز راحت با مجری درگیر می‌شد اما الان پروژه‌ها یک جا فراخوان می‌شوند و نحوه انعقاد قراردادها هم کنتراتی صورت می‌گیرد و مبلغی از سوی اجراکنندگان برای انجام پروژه‌ها پیشنهاد می‌شود و درصورت موافقت آنها پرداخت می‌شود.

 

 

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو