رييس پليس فتا گفت: جرايم اخلاقي با 13 درصد دومين جرم اينترنتي در کشور است.
سردار کمالهاديانفر رييس پليس فتا در مراسم ديدار با سفرا و روساي سازمانهاي بينالمللي مستقر در تهران گفت: ميزان کابران اينترنت از سال 2005 تا 2012 دو برابر شده است و امروز دو ميليارد و 700 ميليون نفر به اينترنت دسترسي دارند و اين در حالي است که 2/1 دهم ميليارد از اين افراد در کشورهاي در حال توسعه هستند که در اين ميان تنها در چين 565 ميليون کاربر وجود دارد.
وي افزود: هماکنون ضريب نفوذ اينترنت در جهان در هر 100 نفر 39 نفر است و اين آمار در ايران 61 نفر است.
به گفته وي ميزان ضريب نفوذ تلفن در دنيا 81 نفر و در ايران 91 نفر است. همچنين امروز بيش از 45 ميليون نفر ايراني به اينترنت دسترسي دارند در حالي که 29 ميليون نفر آنان را جوانان تشکيل ميدهند.
رييس پليس فتا افزود: 41 درصد کاربران ايراني از اينترنت براي سرچ اطلاعات و اخبار، 19 درصد خدمات بانکداري الکترونيکي، 16 درصد دانلود، 14 درصد شبکههاي اجتماعي و 10 درصد به عنوان فروشگاه اينترنتي استفاده ميکنند.
به گفته هاديانفر با ورود به دنياي جديد ديگر هيچ کشوري امنيت محض ندارد و تفکر مجرمان دو هزار سال است که تغيير نکرده است. فقط در گذشته مجرمان داراي هيکلي بزرگ و قوي و مغزي کوچک بودند اما مجرمان امروز داراي جثهاي کوچک اما مغزي بزرگ هستند. جرايم دنيا به سه دسته فيزيکي، تکامل يافته و نوظهور تقسيم ميشود.
وي با بيان اينکه در سال 2011 در 20 کشور هشت ميليون و 200 هزار جرم اينترنتي رخ داده است افزود: 70 درصد جرايم اروپا، 50 درصد جرايم آمريکا و 40 درصد جرايم آسيا فراملي هستند که بايد با همکاريهاي منطقهاي تشکيل شود.
در سال گذشته مجرمان اينترنتي 105 ميليارد دلار درآمد کسب کردند و 488 ميليارد تومان به زيرساختهاي کشورها خسارت وارد شد.
وي همچنين گفت: اين پليس اواخر سال 89 افتتاح شد در حالي که قوانين جرايم رايانهاي ما سال 87 در 56 ماده تصويب شد. اين پليس هماکنون در 32 استان فعال است و در هفته نيروي انتظامي نيز در 56 شهرستان راهاندازي شد. هاديانفر افزود: امروز پليس فتا مجهز به آزمايشگاه موبايل، کامپيوتر و نت برد است.
وي گفت: اين پليس سال 90، 32 درصد جرايم اينترنتي رخ داده در کشور را کشف کرد که اين آمار سال گذشته به 49 درصد رسيد و در شش ماهه نخست امسال به 64 درصد افزايش يافت اين در حالي است که اين آمار در کشورهاي توسعه يافته 25 درصد است.
هاديانفر با برشمردن مهمترين جرايم اينترنتي در کشور گفت: 81 درصد جرايم مالي، 13 درصد اخلاقي، سه درصد سياسي و دو درصد سرگرمي و کنجکاوي است.
وي در مورد عملکردهاي بينالمللي اين پليس گفت: تاکنون در چهار عمليات بينالمللي مقابله با داروهاي قاچاق شرکت کردهايم.
رييس پليس فتا در پايان افزود: همچنين سايت بينالمللي پليس فتا امروز افتتاح ميشود. اين سايت، به عنوان سايت فارسي پليس فتا پس از سايت سايبري پليس چين دومين سايت پربيننده پليسهاي سايبري دنياست.
بررسي انگيزه عاملان انتشار پيامک استامينوفن
رييس پليس فتاي کشور با بيان اينکه وزارت بهداشت نسبت به انتشار پيامک عدم استفاده از قرص استامينوفن تنها پنج روز پيش اعلام شکايت کرده است، گفت: پليس فتا موفق شد ظرف سه روز، سه تن از عوامل انتشار اين پيامک را شناسايي کند.
به گزارش فارس سردار سيدکمال هاديانفر گفت: متاسفانه وزارت بهداشت روزهاي گذشته شکايتي را به صورت رسمي نسبت به انتشار اين خبر نکرده بود و پنج روز پيش شکايت آنها به دست ما رسيد.
وي گفت: پليس فتا ظرف سه روز موفق به شناسايي سه تن از عوامل اصلي انتشار اين پيامک شد.
هاديانفر افزود: منشا انتشار اين پيامک از يکي از استانهاي کشور بوده و هماکنون مشغول بررسي انگيزه افراد در خصوص انتشار اين پيامک هستيم.
رييس پليس فتا در پاسخ به اين سوال که آيا احتمال دست داشتن شرکتهاي داروسازي در انتشار اين پيامک وجود دارد، گفت: انگيزه افراد هنوز مشخص نشده و اجازه دهيد تا پايان تحقيقات ما جزييات خبر را اعلام کنيم.