شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴

پليس فتا:

فيلتر پيام‌رسان‌هاي موبايلي دروغ است

پليس فتا

پنج شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۱:۰۰


پليس فضاي تبادل اطلاعات شايعه فيلتر شبکه‌هاي پيام رسان موبايلي را تکذيب کرد.

وايمکس نيوز- شايعه آن قدر قوي بود که تنها 24 ساعت پس از انتشار آن در شبکه‌هاي اجتماعي و دست به دست شدنش، پليس فتا را به تکذيب و توضيح وادارد.

از ابتداي هفته پيامي بين کاربران شبکه‌هاي اجتماعي موبايلي رد و بدل شده بود که در آن از قول پليس فتا ادعا مي‌شد به دستور قوه قضاييه، نه تنها فيلترينگ پيام‌ رسان‌هاي موبايلي اعمال مي‌شود که، هرگونه تخلف در فضاي مجازي پيگيري و با متخلفان برخورد خواهد شد.
سرهنگ حسين رمضاني معاون حقوقي و بين‌الملل پليس فتا با تکذيب اخبار منتشر شده درباره زمان فيلتر شدن وايبر و واتس‌اپ گفت: پيامي به نقل از پليس فتا در نرم‌افزارهاي پيام رسان تلفن همراه منتشر شد که در آن ادعا شده بود واتس‌اپ، لاين، وايبر و تانگو تا ساعتي ديگر فيلتر مي‌شوند.
وي افزود: پليس فتا در صورتي که قصد اطلاع رساني داشته باشد از طريق رسانه‌هاي رسمي و سايت اين پليس به شهروندان اطلاع‌رساني مي‌کند.
براساس گزارش سايت پليس فتا، معاون حقوقي و بين‌الملل پليس فتا از هموطنان خواست که به هيچ عنوان به اخبار غير رسمي منتشر شده توجه نکنند و براي بررسي اين اخبار به سايت پليس فتا مراجعه کنند.
در پيام دروغين منتشر شده در شبکه‌هاي اجتماعي آمده بود: "دوستاي خوبم سلام. فيلترينگ تا ساعاتي ديگه شروع ميشه، اين خبري بود که چند وقت بود جدي دنبالش مي‌کردم و الان به صورت رسمي توي سايت پليس فتا اعلام شد. ازتون خواهش مي‌کنم متني که مي‌زارم با دقت بخونيد. در آخر لينک سايت پليس فتا رو مي‌گذارم. کامل مطالعه کنيد توي خود سايت و ببينيد تا باورتون بشه خواهش ميکنم دقت کنيد که گرفتار نشويد.
 با توجه به تبصره 453 قانون اساس جمهوري اسلامي ايران طي لايحه سال1393 به دستور شخص رياست
قوه قضاييه تا ساعاتي ديگر فيلترينگ اجرا مي‌شود و تمامي تخلفات دنياي مجازي لاين  وايبر و واتس اپ و غيره...  پيگري مي‌شود و متخلفان اعمال قانون مي‌شوند.
شرح تخلفات وارده: 
1_بي احترامي به مقام معظم رهبري
2_بي احترامي به شهدا
3_بي احترامي به اشخاص حقيقي و حقوقي 
4_ارسال کردن عکس يا فيلم مبتذل
جريمه شامل موارد زير است:
1-از 6ماه تا 2 سال حبس تعزيري
2_جريمه نقدي
3-شلاق 
خواهشا اطلاع رساني کنيد. تمام.پليس فتا»
در پايان اين پيام هم لينک صفحه قانون جرايم رايانه‌اي در سايت پليس فتا درج شده بود.
هرچند که جعلي بودن اين پيام تا حدود زيادي مشخص بود، اما حساسيت جامعه به خبرهاي در 
مورد فيلترينگ، سبب انتشار گسترده آن در فضاي مجازي شد.
البته عامل ديگر باورپذيري اين پيام، انتشار خبر مشابه آن از سوي کانال‌هاي رسمي در چند هفته گذشته بود. 17 دي ماه بود که خبرگزاري‌ها اعلام کردند به دستور مقام قضايي، سه نرم افزار ارتباطي تلفن همراه شامل «لاين»، «واتس‌اپ» و «تانگو» صادر شده و اين پيام رسان‌ها تا ساعاتي ديگر فيلتر مي‌شوند. 
اين خبر که تا يک هفته با تکذيب دولت همراه بود، با هشدار دادستان تهران به دولت براي اجراي اين دستور، وارد مرحله تازه‌اي شد و در نهايت هم بدون آن که اتفاق خاصي بيفتد و پس از جنجال رسانه‌اي فراوان و نگراني کاربران شبکه‌هاي اجتماعي، بي‌نتيجه خاتمه يافت.
به نظر مي‌رسد ماجراي بي‌حاصل اختلاف نظر ميان قوه قضاييه و مجريه براي فيلتر اين سايت‌‌ها، زمينه سواستفاده شايعه پراکنان براي انتشار اخبار دروغ در فضاي مجازي و در دهه فجر را فراهم کرده است.
منبع: فناوران

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو