وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات مي گويد فيلترينگ هوشمند در سال?? اجرايي مي شود.
وايمکس نيوز- محمود واعظي در ديدار نوروزي با مسئولان وزارتخانه و اصحاب رسانه بيان کرده: «تلاشمان بر اين است که با اتکا به توان دانشمندان و محققان ايراني فيلترينگ هوشمند را براي در اختيارداشتن اينترنت پاک اجرايي کنيم.» با دستور حسن روحاني در آبان1393، طرح فيلترينگ هوشمند در سه مرحله به اجرا درخواهد آمد.
محمود واعظي، وزير ارتباطات 13بهمن1393 از پايان گرفتن مرحله نخست فيلترينگ هوشمند و آغاز مرحله دوم آن خبر داد. در همين راستا مرکز ملي فضاي مجازي، اعلام کرد بهره برداري از اولين نرم افزار فيلترينگ هوشمند ايران آغاز شده است و چندماه بعد نيز از سوي وزارت ارتباطات اعلام شد گام اول پياده سازي فيلترينگ هوشمند که با کمک دانشگاه ها نوشته شده است، در يکي از شبکه هاي اجتماعي موبايلي اجرا شد.
اولين شبکه اي که هدف فيلترينگ هوشمند قرار گرفت، شبکه اينستاگرام بود که پس از گذشت چندي از اجراي اين نوع فيلترينگ، واعظي اعلام کرد مرحله اول فيلترينگ هوشمند از طريق يک نرم افزار روي اينستاگرام 83درصد موفق بوده است. به گزارش ايسنا، اگرچه گفته شد با فيلترينگ هوشمند، قرار نيست سايت هايي که پيش از اين نامشان در ليست سياه فيلتر قرار گرفته اند بار ديگر قابل دسترسي شوند، اما وزير ارتباطات اين نويد را داد شبکه هايي که از نظر محتوايي داراي فرهنگ و ارتباط مناسبي هستند، ديگر فيلتر نخواهند شد. واعظي که معتقد است نزديک به 85 تا90درصد محتواي برخي سايت ها، محتواي سالم به حساب مي آيد، اعلام کرد فيلترينگ هوشمند يک طرح 10ماهه است. به گفته وزير ارتباطات، فاز اول اين طرح يک ماه، فاز دوم سه ماه و فاز سوم شش ماه طول خواهد کشيد، بنابراين انتظار مي رود در ماه هاي اوليه سال94 شاهد اجراي فاز دوم اين طرح باشيم.
بااين حال، وزير ارتباطات درباره آخرين وضعيت فيلترينگ هوشمند روي شبکه هاي اجتماعي اينگونه اظهارنظر کرده است که فاز نخست اين طرح روي شبکه اجتماعي اينستاگرام انجام شد و در فاز دوم که از نيمه اسفندماه آغاز شده، اين سيستم روي شبکه هاي اجتماعي اجرا نمي شود، بلکه «زيرساخت ها» را مورد هدف و بررسي قرار داده ايم و در مرحله سوم که از دوماه ديگر آغاز مي شود، «کل شبکه اينترنت» تحت اجراي فيلترينگ هوشمند قرار مي گيرد.
گرچه محمود واعظي بر استفاده حداکثري از شبکه اينترنت تاکيد مي کند، اما بر اين عقيده است سايت هايي که کاملاغيراخلاقي هستند و نيز سايت هايي که بخشي از محتواهايشان غيرمجاز است، بايد فيلتر شوند. از طرفي طي روزهاي اخير اختلالاتي براي استفاده از وي پي ان توسط کاربران گزارش شده که وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات آن را مرتبط با وزارتخانه ندانسته و گفته: استفاده از VPNها قانوني نبوده و ما آن را تاييد نکرده ايم.»
منبع: شرق