یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

معاون سازمان فناوری اطلاعات تاکید کرد

لزوم استمرار فعالیت‌های شورای عالی فناوری اطلاعات

اينترنت

سه شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۳:۰۰


جانشین دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات به ارائه‌ی توضیحاتی درباره لزوم استمرار فعالیت‌های این شورا پرداخت.

وایمکس نیوز - رضا باقری اصل امروز در جمع خبرنگاران به ارائه‌ی توضیحاتی درباره ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات و شورای عالی فضای مجازی پرداخت و گفت: این شورا با مصوبه‌ی ضوابط فنی و اجرایی توسعه دولت الکترونیکی ضمن تشکیل کارگروه‌های توسعه دولت الکترونیکی در دستگاه‌های اجرایی، در حوزه‌های بین بخشی با ایجاد 14 خوشه خدمات نظیر سلامت و آموزش 31 کارگروه استانی توسعه دولت الکترونیکی را تشکیل داده است و تاکنون ضمن فعال شدن استان‌ها که تا 15 جلسه کارگروه در برخی استان‌ها تشکیل شده است بیش از 60 جلسه در کارگروه‌های خوشه‌های 14 گانه برگزار کرده و تصمیماتی برای هماهنگی بین بخشی و تبادل اطلاعات موضوع بند «ب» ماده 46 قانون برنامه پنجم در آنها اتخاذ کرده است. 

وی همچنین متذکر شد: اما در راستای ایراداتی که می توان به طرح ادغام این شورا وارد دانست چند نکته وجود دارد؛ اول آنکه با توجه به سابقه احکامی نظیر سیاست کلی اصل 44 قانون اساسی که در آن اصلاح قوانین به صراحت توسط معظم له تاکید شده بود، در صورت صلاحدید مقام معظم رهبری مبنی بر ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی، ایشان در حکم تشکیل شورای عالی فضای مجازی اشاره‌ای به این موضوع می داشتند که در حکم اثری از آن دیده نمی شود. 

وی ادامه داد: نکته دیگر آنکه با بررسی شرح وظایف و ترکیب اعضای (ترکیب شورای عالی مجازی شامل روسای: سه قوه، صدا و سیما، ناجا، سپاه، کمیسیون فرهنگی، 4 وزیر و ... در صورتیکه در شورای عالی فناوری اطلاعات تنها 12 وزیر عضو هستند) این دو شورا مشخص است که شورای عالی فضای مجازی به امور سیاستگذاری و کلان قوا و نهادهای انقلابی در فضای مجازی مرتبط بوده و شورای عالی فناوری اطلاعات و به صراحت(ماده4) قانون مذکور در چارچوب سیاستهای کلی نظام و قوانین و مقررات به امور فنی اجرائی و هماهنگی بین دستگاه‌ها می پردازد. بنابراین همپوشانی در انجام امور ایجاد نخواهد شد و ایجاد زمینه اجرای سیاستهای مصوب شورای عالی فضای مجازی در دولت از وظایف اصلی شورای عالی فناوری اطلاعات است. 

معاون سازمان فناوری اطلاعات همچنین عنوان کرد: یکی بودن ریاست دو شورا با ریاست محترم جمهوری نه تنها نقطه ضعفی برای اجرای وظایف این دو شورا نبوده بلکه نقطه قوتی در اجرای امور است. قرار داشتن ریاست شورای عالی مجازی بر عهده ریاست محترم جمهور در چارچوب قانون اساسی موجب تصمیم گیری و در نظر گرفتن سیاستهای کلان در فضای مجازی بوده و تکرار این ریاست در شورای عالی فناوری اطلاعات متضمن اجرای سیاستهای تدوین شده خواهد بود. بر این اساس از هرگونه تضاد و تکرار جلوگیری خواهد شد. همچنان که پیش نویس اصلاح اساسنامه شورای عالی فناوری اطلاعات توسط دبیرخانه شورای عالی فناوری اطلاعات تهیه شده و مقرر است در جلسه آتی شورای عالی فناوری اطلاعات مطرح شود. 

باقری اصل در ادامه افزود: جایگاه شورای عالی مجازی که با حکم مقام معظم رهبری تشکیل شده است و وظیفه سیاست گذاری و کنترل و نظارت را بر عهده دارد، از جایگاه شورای عالی فناوری اطلاعات که وظیفه هماهنگی اجرا در توسعه فناوری اطلاعات و دولت الکترونیک را دارد، بالاتر بوده و در صورت ادغام دو شورای و در نتیجه پیگیری و اجرای وظایف شورای عالی فناوری اطلاعات توسط شورای عالی مجازی موجب نزول جایگاه شورای عالی فضای مجازی می شود. 

وی همچنین عنوان کرد: بنابراین وظایف و تکالیف شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی فناوری اطلاعات هم عرض نیستند و شورای عالی فناوری اطلاعات در چارچوب سیاستهای مصوب شورای عالی فضای مجازی به هماهنگی اجرایی و برنامه ریزی تاکتیکی توسعه فناوری اطلاعات کشور می پردازد که همه این اقدامات در راستای اجراء و تحقق سیاستهای مصوب شورای عالی فضای مجازی است. بنابراین این دو شورا که یکی بالادست دولت و دیگری ذیل دولت است، همپوشانی نداشته و در سطوح مختلف یکی در سیاستگذاری و دیگری در سطح فنی اجرایی فعالیت می کند. لذا ادغام و یا حذف شورای عالی فناوری اطلاعات از چرخه اداری کشور باعث کندی برنامه‌های تحول اداری دولت می شود. 

اما جانشین دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص بودجه این شورا اعلام کرد: با توجه به این که چنین شورایی به واسطه ساختاری که دارد نیازمند بودجه چندان بالایی نیست و طی دو سال گذشته در مجموع حدود 300 میلیون تومان بودجه داشته است. 

وی از جمله وظایف اصلی شورای عالی فناوری اطلاعات را هم به نوعی انجام برخی امور بین سازمانی دانست و با اشاره به تعداد جلسات این شورا ظرف دو سال گذشته اظهار کرد: دراین مدت این شورا حدود 9 جلسه داشته است در حالی که شورایی مانند شورای عالی انفورماتیک حدود 25 سال است که جلسه‌ای نداشته است. 

باقری اصل در بخش دیگری از صحبتهای خود به روند تشکیل، تعطیلی و فعالیت مجدد این شورا اشاره کرده و متذکر شد: اکنون ما بیش از 9 میلیون کاربر ADSL و بالغ بر 10 میلیون کاربر اینترنت همراه داریم که بر اساس میزان استفاده ای که صورت می گیرد اگر 20 ترابایت پهنای باند هم داشته باشیم کافی نخواهد بود چراکه همواره با افزایش پهنای باند سرویسهای قابل ارائه نیز افزایش پیدا می کند و اکنون برخی ضوابط فنی و اجرایی و مصوبات مختلفی از جمله گسترش IPV6 از جمله برنامه های در دست اجرای این شوراست. 

مجلس شورای اسلامی روز شنبه با اولویت طرح ادغام شورای فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی موافقت کرد که بر این اساس کلیات این طرح در جلسه سه شنبه 22 اردیبهشت مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

منبع : ایسنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو