اولين همايش ملي خدمات عمومي الزامي ICT در مناطق روستايي و کمتر توسعه يافته با حضور متخصصان و برنامه ريزان اين حوزه، مرداد ماه در پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات برگزار مي شود.
وايمکس نيوز - به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات (مرکز تحقيقات مخابرات ايران) اين همايش ملي با اهداف معرفي ابعاد مختلف طرح ارتباطات و فناوري اطلاعا (USO)، تعامل باذينفعان اصلي طرح و جلب مشارکت آنها، معرفي فعاليت هاي انجام شده و در حال انجام در حوزه هاي مرتبط با طرحUSO و خدمات الکترونيکي روستايي برگزار مي شود.
اولين همايش ملي خدمات عمومي الزاميICT درمناطق محروم و کمتر توسعه يافته، به عنوان اولين گردهمايي اصلي ذينفعان طرح در دو بخش اصلي شامل سخنراني و ميزگرد تخصصي در پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات (مرکز تحقيقات مخابرات ايران) برگزار مي شود.
برگزاري نمايشگاه جنبي از فعاليت هاي بخش دولتي و همچنين ظرفيتهاي بخش خصوصي و نيازهاي بازار خدمات در مناطق محروم و کمتر توسعه يافته، انتخاب برترين پايان نامه هاي کاربردي و عملياتي مرتبط با محورهاي همايش، معرفي و انتخاب و تجليل از بهترين طرحهاي اجرا شده در حوزه خدمات الکترونيکي در مناطق محروم و کمتر توسعه يافته از جمله بخشهاي اصلي اين همايش ملي است.
متخصصان دانشگاهي، مراکز پژوهشي، اپراتورها، شرکتها و سازمان هاي مرتبط و علاقه مندان مي توانند براي ارائه ديدگاه ها، رويکردها و خدمات و محصولات مرتبط با اين حوزه و اطلاع از آخرين اخبار به پورتال همايش با آدرس USO-Hamayesh.itrc.ac.ir مراجعه کنند.
بنا بر اين گزارش، خدمات USO الزامي است که از سوي اتحاديه بين المللي مخابرات (ITU) و اتحاديه جهاني پست (UPU) برعهده دولت ها گذاشته شده تا امکان استفاده از سرويسهاي پايه مخابراتي، فناوري اطلاعات و خدمات پستي براي تمامي مردم جامعه فراهم شود.
وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در قالب نظامنامه USO و در راستاي بهبود شاخصهاي زندگي روستائيان و مردم مناطق کمتر توسعه يافته، ملزم است امکان استفاده از خدمات مخابراتي، پستي و فناوري اطلاعات را در اين مناطق فراهم کند.
در واقع اين الزام باعث مي شود تا دسترسي به خدمات مبتني بر ارتباطات و فناوري اطلاعات براي تمامي مناطق کشور بويژه روستاها و نواحي دورافتاده که ارائه خدمات به آنها صرفه اقتصادي کمتري دارد، تضمين شود.
با عنايت به ظرفيت هاي موجود در فناوري ارتباطات و اطلاعات، توسعه خدمات الکترونيکي مي تواند رويکردي در جهت بهبود زندگي مناطق محروم و کمتر توسعه يافته همچون ساير اقشار جامعه باشد.
از اينرو، همزمان با طرح توسعه پورت هاي پرسرعت در مناطق محروم و کمتر توسعه يافته و همچنين به منظور استفاده بهينه از اين زيرساختهاي ارتباطي و سرمايه گذاريهاي انجام شده، طرح مشترکي توسط سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي و پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات برنامه ريزي شده تا ضمن تبيين برنامه هاي راهبردي براي توسعه خدمات الکترونيکي در اين مناطق، عملياتي سازي اين برنامه ها نيز در دستور کار قرار گيرد.
محور اصلي اين طرح، توسعه خدمات الکترونيکي در حوزه هاي گوناگون از قبيل آموزشي و فرهنگي، بهداشتي و درماني، گردشگري، کشاورزي و ... درچارچوب ساير برنامه هاي کلان توسعه کشور مي باشد.
منبع : ايرنا