معاون سازمان فناوري اطلاعات ايران از ايجاد سامانه شناسنامه خدمات دستگاه هاي دولتي (ديتا کاتالوگ) براي اجراي دولت الکترونيک در کشور تا پايان امسال خبر داد.
وي با بيان اينکه يکي از شاخص هاي دولت الکترونيک خدمات آنلاين است افزود: حتي با فرض آنکه در اين شاخص نيز رتبه خوبي کسب کرده باشيم به تنهايي نمي تواند وضعيت ما را در اين عرصه بهبود بخشد.
معاون دولت الکترونيک سازمان فناوري اطلاعات ايران با اشاره به اينکه در دولت الکترونيک به زيرشاخص هايي مانند آمادگي الکترونيک، مشارکت الکترونيکي، آزادي اطلاعات و زيرساختهاي مخابراتي نيز نيازمنديم، خاطرنشان کرد: در اين زيرشاخص ها تاکنون رشد خوبي نداشته ايم و به همين خاطر است که دولت الکترونيک در وضعيت مطلوبي قرار ندارد.
وي با تاکيد بر اينکه آمادگي دولت الکترونيکي در کشور با مفهوم بازآفريني و ارتقا دولت براي ارائه خدمات و در کنار آن آمادگي مردم بايد سنجيده شود، ادامه داد: موضوع ارائه خدمات دستگاههاي دولتي در پروژه دولت الکترونيک با موضوع استفاده مردم از اين خدمات متفاوت است و اتصال دستگاه ها به شبکه، اتصال دستگاهها به يکديگر و اتصال مردم به دولت به تنهايي کافي نيست و بايد فرآيندهاي اين طرح، بازآفريني شود.
باقري اصل با اشاره به اينکه از طريق ابزارهاي فناوري اطلاعات در پروژه دولت الکترونيک مي توانيم ارائه خدمات را به صورت آنلاين داشته باشيم اضافه کرد: اين موضوع شرط لازم است اما شرط کافي براي بهبود نيست.
معاون سازمان فناوري اطلاعات ايران با تاکيد براينکه بازآفريني فرآيندهاي دولت در جهت ارتقاي بهره وري، شرط لازم براي اجراي دولت الکترونيک در کشور است گفت: زماني دولت الکترونيک رشد مي کند که فرآيندها بهبود يابد و شفافيت بالاتر باشد و نيز زيرساختهاي ارتباطي در رقابت با ساير کشورها در جايگاه مناسبي قرار گيرد، در نهايت هم استفاده مردم از اين خدمات و دسترسي به آنها تسهيل شود.
وي با بيان اينکه زماني که شاخص دولت الکترونيک ضعيف است يعني تمام اين فرآيندها نيازمند رشد است ادامه داد: اجراي پروژه دولت الکترونيک در کشور نيازمند تعامل کل حاکميت در ارتقاي اين شاخص ها است.
باقري اصل با تاکيد براينکه سطحي نگري در حوزه دولت الکترونيک، باعث شده بيشتر تمرکز به جاي زيرساختها، بر روي آنلاين شدن سرويسها باشد افزود: اين درحالي است که هنوز مشخص نيست اين خدمات در چه وضعيتي قرار دارند و براساس کدام قوانين و مقررات دولت ملزم به ارائه اين خدمات به صورت الکترونيکي شده است.
وي ادامه داد: اگرچه ارائه خدمات به صورت آنلاين در اين طرح، تا حدي پيش رفته است اما به دليل نبود تعامل ميان خدمات، با مشکل مواجه شده ايم، چرا که شناسنامه اين خدمات صادر نشده است و شناسنامه خدمات است که فرآيند را مشخص مي کند.
معاون دولت الکترونيک سازمان فناوري اطلاعات با اشاره به ضعف نبود ديتا و شناسنامه خدمات الکترونيکي در کشور تصريح کرد: تا پايان سال قرار است طرحي به نتيجه برسد که براساس آن شناسنامه خدمات الکترونيکي دستگاههاي اجرايي تبيين و مشخص شود.
وي با بيان اينکه «ديتا کاتالوگ» تمامي اطلاعات خدمات پايه دولت را مشخص خواهد کرد گفت: اين سامانه به آدرس data.gov.ir به عنوان فهرستي از مشخصات تمامي خدماتي که دولت مي خواهد عرضه کند در دسترس قرار مي گيرد.
باقري اصل با تاکيد براينکه اغلب کشورها داراي ديتا کاتالوگ خدمات پايه دولتي هستند ادامه داد: در اين سامانه ديتاي تمامي سرويسهايي که مردم به آن احتياج دارند به عنوان شناسنامه خدمات قرار داده مي شود و فهرستي از مشخصاتي است که دولت مي خواهد به مردم ارائه کند.
وي با بيان اينکه قرار بود اين سامانه تا پايان سال 93 آماده شود گفت: به دليل تاخير دستگاهها در ارائه شناسنامه هاي خدمات و طولاني شدن فرآيند نهايي سازي شناسنامه ها، اين طرح تا پايان امسال اجرا مي شود.
معاون سازمان فناوري اطلاعات ايران گفت: اين موضوع تکليفي است که از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي به دبيرخانه شوراي عالي فناوري اطلاعات محول شده است.
وي گفت: با شناسنامه دار کردن خدمات دولتي در کشور مي توان تعارض هاي موجود در خدمات، ديتاي مورد نياز خدمات و فرآيندهاي کلي را در فاز نخست مشخص کرد و در سطوح بعدي دولت مي تواند سرانه ارائه سرويس، بودجه مدنظر و ساير جزئيات آن هر خدمت را به صورت مشخص ارزيابي و برآورد کند.
منبع : مهر