چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴

رییس کل بانک مرکزی :

در پرداخت الکترونیکی 20سال از دنیا عقبیم

پرداخت الکترونيک - خودپرداز - بانک

سه شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۷:۰۰


پنجمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام‎های پرداخت روز گذشته کار خود را آغاز کرد. در مراسم گشایش این همایش، علی طیب‎نیا وزیر اقتصاد، محمود واعظی وزیر ارتباطات، ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی و جمع زیادی از کارشناسان و دست‎اندرکاران حوزه بانکداری و پرداخت و آی.تی حضور داشتند.

وایمکس نیوز - وزیر ارتباطات به عنوان یکی از سخنرانان این همایش با بیان اینکه زمینه‎های رشد صنعت ICT در کشور در حال فراهم شدن است از لزوم توجه به گسترش بانکداری همراه و مجازی در کشور سخن گفت. وزیر اقتصاد هم ترجیح داد بیشتر در مورد میزان بدهی‎های دولت و شرایط فعلی اقتصاد و شرایط پیش رو سخن بگوید. رییس کل بانک مرکزی هم در سخنرانی خود در این همایش با بیان اینکه در سال‎های اخیر نظام بانکی امکان ارتباط با دنیای خارج را از دست داده از رقابت میان بانک‎ها برای ارایه خدمات الکترونیکی بدون محاسبه هزینه آن و اینکه اساسا بازار به چنین خدماتی نیاز دارد یا نه گله کرد. 

 در بخش پرداخت‏های خرد دو دهه عقب هستیم
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در حوزه بانکداری به طور کلی حدود 10 سال با استانداردهای دنیا فاصله داریم، گفت: در حوزه پرداخت‎های خرد از جمله کارت‎های اعتباری این فاصله شاید به دو دهه هم می‏رسد. 
سیف با بیان اینکه برای اصلاح ساختار نظام بانکی باید در ابتدا نهاد ناظر و سیاست گذار اصلاح شود، گفت: در برنامه نقشه راه بانک مرکزی 54 پروژه برای اصلاح ساختار بانک مرکزی تعریف شده است.
وی با بیان اینکه نظام بانکی در شرایط تحریم، فشارهای زیادی را تحمل کرده است ولی با همت متخصصان توانسته خدمات بانکی را در جهت روند مثبت اقتصادی ادامه دهد، گفت:  پساتحریم به معنی برقراری ارتباط با نظام بانکی بین الملل است، با توجه به اینکه نظام بانکی چند سال تحریم بوده چالش های اساسی برای تطبیق با استانداردهای بانکی خواهد داشت.
سیف با بیان اینکه نظام بانکی ایران اگر چه رشد داشته است اما این روند رشد توسعه در محیط بسته و اصطلاحاً گلخانه ای بوده که هزینه زیادی را تحمیل کرده است، گفت: شدت استفاده از تکنولوژی در نظام بانکی به گونه ای بوده که درآمدهای ناشی از آن هزینه های انجام شده را پوشش نمی دهد و در واقع هزینه زیادی را به شبکه بانکی تحمیل کرده است.
 هر کس باید هزینه خدمات بانکی را بپردازد
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بانک ها در رقابت با یکدیگر کارمزد خدمات الکترونیکی را حذف کرده اند، گفت: جهت گیری آینده نظام بانکی باید کسب سود از کارمزد خدمات بانکی و خدمات الکترونیکی باشد.
وی گفت: فاصله از استانداردهای بانکی بین المللی باید به سرعت برطرف شود و برای کم شدن این فاصله همه بانک ها و مؤسسات باید به صورت هماهنگ حرکت کنند.
 تنگنای مالی باید سریع‎تر رفع شود 
وزیر امور اقتصادی و دارایی هم در این همایش با بیان اینکه باید تلاش جدی برای رسیدن به استانداردهای مطلوب بانکی در عرصه بین المللی انجام شود، گفت: در شرایط حساس و ویژه ای قرار داریم و با توجه به تلاش هایی که در طول اقتصادی و دیپلماسی انجام شد تحریم ها به زودی رفع می شود.
طیب‎نیا با بیان اینکه برای اولین بار کشوری بدون تحمل هزینه های سنگین از تحریم خارج می شود، تصریح کرد: نظام بانکی و نفت دو نقطه اصلی تحریم بود و خوشبختانه نظام بانکی کارنامه موفقی در شرایط تحریم داشت.
وزیر اقتصاد گفت: به دلیل شرایط ساختاری نظام بانکی طی سال‎های گذشته بزرگترین چالش اقتصاد ایران هم اکنون تنگنای مالی است.
طیب نیا با بیان  محاسبه بدهی های دولت در وزارت اقتصاد گفت: محاسبات هنوز نهایی نشده اما برآورد اولیه نشان می دهد بدهی دولت و شرکت های دولتی 380 هزار میلیارد تومان است که 196 هزار میلیارد تومان آن بدهی دولت و 186 هزار میلیارد تومان بدهی شرکت های دولتی است و اگر بدهی 55 میلیارد دلاری شرکت ملی نفت را اضافه کنیم به عدد واقعی بدهی دولت نزدیک تر می شویم.
وی با بیان اینکه در ابلاغیه مقام معظم رهبری در مورد برنامه ششم توسعه بر رشد اقتصادی 8 درصدی تأکید شده است، افزود: دستیابی به این هدف نیازمند تأمین مالی سرمایه گذاری مورد نیاز است. امروز 7000 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در سال نیازمندیم تا بتوانیم به نرخ رشد هشت درصدی دست پیدا کنیم.
وزیر امور اقتصاد و دارایی با بیان اینکه نظام مالی کشور بانک محور بوده و نقش عمده تحقق این نرخ رشد برعهده نظام بانکی است، گفت: امروز نظام بانکی کشور با چالش های متعددی روبروست؛ شرایط ساختاری نامناسب که در گذشته بر نظام بانکی کشور حاکم شده به همراه سیاست‏های نادرست و اعمال تحریم ها از جمله چالش‏های متعدد نظام بانکی است که در نتیجه آن نظام بانکی کشور با تنگنای اعتباری روبرو شده است.
 بانکداری همراه گسترش یابد
 وزیر ارتباطات هم دسترسی 80 درصد خانوارهای کشور به باند پهن را یکی از برنامه‎های پیش بینی شده وزارت ارتباطات در برنامه ششم توسعه عنوان کرد و افزود: افزایش تولید محتوای بومی و همچنین پوشش شبکه ارتباطات در روستاهای بالای 20 خانوار، از دیگر برنامه های پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه برای بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات خواهد بود.
وی با بیان اینکه نظام بانکی کشور می‏تواند از توسعه خدمات در حوزه آی تی برای ارایه خدمات متنوع استفاده کند، گفت: بانکداری همراه و مجازی باید به صورت جدی در کشور گسترس یابد. 
 نظام بانکی باید اصلاح شود
علی دیواندری، رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی هم با بیان اینکه فعالیت های بین المللی نظام بانکی با لغو تحریم ها دوباره برقرار خواهد شد گفت: اصلاح نظام بانکی باید باعث توسعه اقتصادی شود و جاده توسعه را هموار کند.
وی با بیان اینکه برگزاری این همایش با لغو تحریم ها، کم شدن محدودیت های اقتصادی و بانکی کشور و آغاز فعالیت مجدد بین المللی نظام بانکی کشور همزمان شده است، گفت: محور اصلی پنجمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت در مورد فرصت های نظام بانکی در پساتحریم است تا بتوانیم راهی پیدا کنیم و از این شرایط جدید بهترین استفاده 
را ببریم. 
دبیر پنجمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت با بیان اینکه تحریم ها و شرایط سخت سال های گذشته کارکرد نظام بانکی در زمینه خدمت به تولید و اقتصاد ملی را محدود کرده بود گفت: امیدواریم در شرایط جدید بتوانیم به شایستگی نقش موثر خود را پیدا و ایفا کنیم. 

منبع : روزنامه فناوران

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو