در صورت تصویب هیات دولت، آیین نامه سرمایه گذاری ریسک پذیر از سال آینده اجرایی می شود.
وایمکس نیوز - آیین نامه سرمایه گذاری ریسک پذیر که از سوی صندوق حمایت از صنایع الکترونیک تدوین شده است، نخستین آیین نامه سرمایه گذاری خطرپذیر است که توسط دولت قرار است در کشور اجرا شود.
علی وحدت رییس هیات مدیره و مدیرعامل صحا گفت: یکی از خدمات و وظایف صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) بر اساس اساسنامه، سرمایه گذاری ریسک پذیر بود که متاسفانه اجرایی نشده است.
وی افزود: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید با همکاری وزارتخانه های عضو مجمع عمومی صحا شامل وزارت صنعت، معدن و تجارت، علوم، تحقیقات و فناوری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیرو، امور اقتصادی و دارایی، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان مدیریت و برنامه ریزی آیین نامه سرمایه گذاری ریسک پذیر تدوین و به تصویب رسید و برای تصویب نهایی به هیات دولت ارسال شده است.
وحدت ادامه داد: هم اکنون این آیین نامه در انتظار تصویب دولت است و امیدواریم با آغاز سال آینده شاهد اجرایی شدن آن باشیم.
وی با بیان اینکه هدفگذاری صحا ورود مستقیم در اجرای سرمایه گذاری ریسک پذیر نیست گفت: رویکرد صحا در اجرای این آیین نامه استفاده از ظرفیت و پتانسیل بخش خصوصی به خصوص صندوق های پژوهش و فناوری است.
وحدت گفت: مدل اجرایی آیین نامه به این شکل است که یک شرکت خصوصی یا صندوق خصوصی سبدی شامل حداقل ٣ طرح با رعایت مشخصات و استانداردهای از پیش تعیین شده جهت سرمایه گذاری ریسک پذیر ارایه می کند، سپس صحا با اعطای تسهیلات ٥ ساله با نرخ سود ٦ درصد به میزان سرمایه ای که شرکت یا صندوق سرمایه گذاری می کنند، از طرح ها حمایت خواهد کرد.
وی افزود: به طور کلی هدف از اجرای این روش، ترویج سرمایه گذاری ریسک پذیر توسط بخش خصوصی و نهادینه کردن این فرهنگ در اقتصاد کشور است.
وحدت با تاکید بر اینکه شرکت های صنعتی، محور اصلی فعالیت های اقتصادی کشور هستند، افزود: به عنوان مثال بخش زیادی از گردش مالی شرکت هایی که اخیرا موفق به کسب تاییدیه های دانش بنیان از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شده اند، مربوط به شرکت های صنعتی است که نشان می دهد زمین بازی در اختیار شرکت هایی است که تولید کننده اصلی ثروت در بخش صنعت هستند.وی گفت: به همین دلیل در دولت نیز کارگروه برنامه ملی توسعه اقتصاد دانش بنیان به وزارت صنعت، معدن و تجارت محول شده است.
مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک گفت: صدور ضمانت نامه و حمایت مالی و اعتباری از شرکت های فعال در صنایع الکترونیکی از مهم ترین خدمات صندوق است که تسهیلات اعطایی صندوق با نرخ سود ٦ تا ١٨ درصد تا سقف ٣٠ میلیارد ریال ارایه می شود که با توجه به سطح فناوری متغییر است.وحدت درباره ویژگی های ضمانت نامه های صحا تصریح کرد: صدور ضمانت نامه به عنوان یکی از خدمات صحا با دید حمایتی از شرکت های صنایع الکترونیکی، بدون سپرده اولیه برای شرکت در مناقصه، پیش پرداخت و حسن انجام تعهدات صورت می گیرد و بر اساس مصوبه دولت، ضمانت نامه های صحا برای شرکت های دولتی معادل ضمانت نامه های بانکی است.
وحدت درباره تسهیلات آموزش صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیکی گفت: شرکت های حوزه صنعت الکترونیکی چنانچه نیاز به آموزش های تخصصی نیروهای فنی خود داشته باشد هزینه های برگزاری این دوره ها (داخلی و خارجی) و نیز هزینه های دعوت از کارشناسان خارجی جهت فراگیری آخرین فناوری ها را صندوق به صورت تسهیلات تقبل می کند.
مدیر عامل صحا حمایت از تحقیقات مورد نیاز صنایع را محور دیگر فعالیت های صندوق عنوان کرد و گفت: در این زمینه شرکت هایی که برای رفع نیازهای تحقیق و توسعه خود به دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور سفارش پژوهش های کاربردی دهند، هزینه های آنها به شکل تسهیلات از سوی صحا اعطا می شود.
منبع : روزنامه فناوران