دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

کشف آنتی‌بادی قدرتمندی که روی گونه‌های مختلف کرونا موثر است

کرونا

چهارشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۸:۲۰


دانشمندان بیمارستان دانشگاه لوزان (CHUV) و EPFL موفق به کشف آنتی بادی مونوکلونال بسیار قوی شده‌‌اند که پروتئین سنبله ویروس کرونا از جمله گونه دلتا را هدف قرار می‌دهد.

تیک نیوز-آنتی بادی تازه شناسایی شده از لنفوسیت بیماران مبتلا به کرونا در مطالعه «ImmunoCoV» ثبت شده و توسط سرویس ایمونولوژی و آلرژی CHUV مورد بررسی قرار گرفته است.

آنتی بادی «P5C3» یکی از قوی‌ترین آنتی بادی‌هایی است که تاکنون در برابر ویروس SARS-CoV-2 شناسایی شده است. خصوصیات ساختاری آنتی بادی نشان می‌دهد به ناحیه‌ای متصل می‌شود که تحت جهش پروتئین سنبله قرار نگرفته است. از این طریق، آنتی بادی مانع اتصال پروتئین سنبله به سلول‌های گیرنده ACE2 می‌شود؛ گیرنده‌ای که ویروس از آن برای ورود و عفونت به سلول‌های ریه استفاده می‌کند. این بدان معناست که آنتی بادی روند تکثیر ویروس را متوقف می‌کند و سیستم ایمنی بیمار را قادر می‌سازد ویروس کرونا را از بدن حذف کند. این مکانیسم محافظ از طریق آزمایش‌های درون بدن روی همسترها نتیجه بخش بوده است.

 
 
 

آنتی بادی جدید علاوه بر خواص ضد ویروسی، به گونه‌ای طراحی شده که تاثیری ماندگاری بر انسان داشته باشد. یک آنتی بادی معمولی بدون تغییر، حداکثر حدود ۳ تا ۴ هفته از بدن محافظت می‌کند. اما این مورد جدید می‌تواند ۴ تا ۶ ماه از بیماران محافظت کند. در نتیجه می‌تواند به عنوان گزینه درمانی مناسبی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا در افراد در معرض خطر و واکسینه نشده یا افرادی که به ایمنی پاسخ نمی‌دهند، مناسب باشد.

 

بیماران مبتلا به مشکل و نقص ایمنی‌، افرادی که پیوند اعضا انجام داده‌اند و کسانی که از انواع خاصی از سرطان رنج می‌برند، می‌توانند با تزریق آنتی بادی دو یا سه بار در سال در برابر ویروس SARS-CoV-2 محافظت شوند. CHUV و EPFL قصد دارند با همکاری یک استارتاپ که توسعه بالینی و تولید داروی حاوی آنتی بادی را انجام می‌‌دهد، آزمایش‌های بالینی این دارو را در اواخر سال ۲۰۲۲ آغاز کنند. یافته‌های دانشمندان در مجله معتبر «Cell Reports» منتشر شده است.

منبع:دیجیاتو

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو