عضو هيات رييسه کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي گفت: 70 درصد تجهيزات مخابراتي کشور از شرکتهاي خارجي و به طور عمده از شرکت هوواوي چين تامين ميشود.
وايمکس نيوز - سيد احمدرضا دستغيب افزود: اين موضوع در کميسيون تحقيق و تفحص مجلس شوراي اسلامي به صورت دقيق مشخص ميشود و پس از بررسي لازم به عدد واقعي خواهيم رسيد؛ ولي اعتقاد ما بر اين است که دست کم 70 درصد خريد تجهيزات از شرکتهاي خارجي انجام ميشود.
آقا شما بررسي کن بالاتر هم ميره. با اطلاعاتي که ما داريم رقمش بالاي 120 درصده که البته اون 20 درصد اضافه به عنوان اشانتيون در نظر گرفته شده!
وي با بيان اينکه مسوولان شرکت مخابرات ايران اعلام ميکنند که 70 درصد تجهيزات از داخل کشور تامين ميشود، عنوان کرد: منظور مجلس شوراي اسلامي تامين تجهيزات مخابراتي است و اين در حالي است که شرکت مخابرات ساختمانها و تجهيزات اداري را نيز جزو تجهيزات حساب ميکند.
نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي گفت: منظور ما دانش فني تجهيزات مخابراتي داخل کشور است که با احتساب اين موارد به نظر ميرسد بيش از 70درصد از تجهيزات مخابراتي از خارج کشور تامين ميشود.
وي افزود: وضعيت بدتر اين است که ورود تجهيزات مخابراتي به داخل کشور بدون احتساب دانش فني انجام ميشود و با اين کار به طور عملي ايران تنها به يک خريدار صرف و بدون دانش فني مبدل شده است.
اي آقا، رسانهها بارها و بارها در کنار کارگران صنايع مخابراتي شيراز اين موضوعات را گفتهاند اما کو گوش شنوا؟ همه سال اسفند ماه بود.
دو شرکت مخابراتي در آستانه تعطيلي
دستغيب در بخش ديگري از سخنان خود گفت: شرکت صنايع مخابراتي ايران و گروه کارخانجات مخابراتي ITI دو شرکت مخابراتي است که در حال حاضر در آستانه تعطيلي قراردارند.
وي افزود: شرکت صنايع مخابراتي ايران با همکاري شرکتهاي خارجي در سال 1350 در شيراز تاسيس شد و تامينکننده تجهيزات مخابراتي در ايران و خاورميانه محسوب ميشد. هم اکنون گروه کارخانجات مخابراتي ITI با يکهزار و 800 کارمند به کارخانهاي با 300 کارمند تبديل شده و در حال تعطيلي است.
عضو هيات رييسه کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي عنوان کرد: اين دو شرکت تامينکننده تجهيزات مخابراتي هستند و با وجود الزام قانوني خريد بيش از 50 درصدي تجهيزات مخابراتي از شرکتهاي داخلي، دولت در راه اندازي اپراتور اول و دوم خريد مناسبي را از اين شرکتها انجام نداده است.
وي گفت: تامين تجهيزات از شرکتهاي خارجي و بدون در نظرگرفتن انتقال فناوري به داخل کشور انجام ميشود؛ حتي شرکت زيرساخت که زير نظر وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات فعاليت ميکند، نيز از اين رويه پيروي نميکند.
نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: بنابراين خريد نکردن تجهيزات مخابراتي از شرکتهاي داخلي و طرح پرسش از وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از سوي نمايندگان مجلس ارايه شده است و موضوع خريد دولت از شرکتهاي خارجي قرار است به صورت يک طرح تحقيق و تفحص پيگيري شود.
وي افزود: شرکت هوواوي عملا تامينکننده تجهيزات مخابراتي ايران است و کشور ما به عنوان يک کارپرداز انحصاري در اختيار اين شرکت قرار گرفته است و بيشتر تجهيزات مخابراتي کشور از طريق اين شرکت تامين ميشود.
وي گفت: من مخالف استفاده از تجهيزات خارجي نيستم اما بايد بهرهمندي از تجهيزات خارجي به شرط اينکه تکنولوژي و دانش فني نيز به داخل کشور باشد، انجام شود.
نزديک به چهار سال از دوران نمايندگي شما ميگذرد و نزديک به دو سال است که کارگران اين شرکتها در مقاطع مختلف به دليل دريافت نکردن حقوقشان تجمع ميکنند، به نظر ميرسد در اين بخش خودمان فرصتسوزي ميکنيم.
اين نماينده مجلس ادامه داد: اگر شرکت زيمنس آلمان در سالها قبل که با کارخانجات مخابراتي ايران و کارخانجات ITI در شيراز همکاري ميکرد دانش فني را نيز وارد شرکت ميکرد الان وضعيت صنايع مخابراتي ما اين گونه نبود.
وي افزود: شرکت زيمنس يک سال است که به دليل تحريمهاي موجود با جمهوري اسلامي ايران قطع ارتباط کرده و اين در حالي است که ايران فعاليتهاي خود را با شرکت هوواوي چين انجام ميدهد با اين کار تنها خريدار بوده و دانش فني نيز وارد کشور نميشود.